A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Demandred
Moderator

Post by Demandred » Mon May 20, 2013 12:10 pm

Даарио е 1000000 times cooler от описанието си в книгите. 8-)
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Drigan
Sorcerer

Post by Drigan » Mon May 20, 2013 7:15 pm

Много, много силен епизод! Желязна актьорска игра от всички замесени, особено на сватбата! Майсторско изпълнение, майсторско! Особено между Церсей и Лорасчо :D
Денерис обаче пак обира суперлативите, с тази нейна усмивчица много добре се връзваше със Синовете. Даарио, който в книгите ми е един от най-противните персонажи, тук изглежда доста по-интересен и луд.
Единствено линията с Мелисандра ми беше малко втф. Изпълнението в книгите там беше много по-силно. Освен това, там Станис се поколеба преди да хвърли последната личинка - силен момент, показващ, че той има и човешка страна.
И да, дори и Сам беше силен в този епизод!
"Ние сме просто хора и боговете са ни създали за обич. Това е голямото ни величие, това е славата ни и най-голямата ни трагедия."
Емон Таргариен

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Mon May 20, 2013 7:26 pm

Demandred wrote:Даарио е 1000000 times cooler от описанието си в книгите. 8-)
Мога да си представя този кастинг...

Актьорът се появява:
"Hello!" Усмихва се.
Уайс и Бениов:
"SHUT UP AND TAKE OUR MONEY!!"

Бтв описанието на роднинските връзки в това "семейство", поднесено от режещата бабка, беше ебати! :mrgreen:

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon May 20, 2013 10:15 pm

Тоя епизод ми беше изключително скучен честно казано.

Ambartanen
Arcanist

Post by Ambartanen » Mon May 20, 2013 11:04 pm

Малко скучнееше епизода. По отделно повечето сцени бяха силни, но стояха много несвързано.

The Slayer беше единствената наистина слаба сцена в епизода, но не виждам какво повече можеха да направят с нея. Все пак трябваше да е някак по... напрегната? страшна? проточена? впечатляваща?

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon May 20, 2013 11:34 pm

3.08

Много стабилен епизод, браво. Направо показно как се прави удачна комбинация режисура-сценарий-монтаж - за разлика от предишния епизод, който макар и по сценарий на Баш Автора, ми беше един от двата най-слаби този сезон заедно с първия: накъсан, хаотичен, пълнежен, с безумни сценарни решения.

3.08 обаче стоеше стилно и кадърно като подбор и редуване на отделните сцени. Само две неща ми дойдоха малко странно - заплахата на Церсей към Марджъри (ясно, че трябваше инфодъмп за песента, ама Тирелите са твърде ключов съюзник, че да ги настройваш така срещу себе си) и сцената с пиявиците. Нищо против Карис ван Хутен да ни напомни, че е радост за окото (в чудесна форма е на 36-те си годинки), ама ако й трябва толкова малко кралска кръв, да си ползваше Станис, а не да кръстосва Вестерос за полукралско чедо. Хем през средновековието пускането на кръв с пиявици е било обичайна медицинска практика при най-различни оплаквания. :р
Като става дума за инфодъмп, беше много готино как ни се съобщава колко големи стават драконите чрез урока по четене на Давос.

Нямаше да откажа и повечко култови реплики, които са си запазената марка на тоя сериал с тези сценаристи и тези актьори. Поне имаше силни моменти на игра без думи.

Но това са бели кахъри, епизодът радваше, всички елементи вървяха плавно и естествено, сватбата беше епична от-до, бойното бабе пак получи култов момент с родословните дървета, Даарио стои чудесно, а последната сцена беше много добра с враните в началото и в края (само дето Сам забрави да си прибере спешъл уепъна, и то точно след като разбра, че само драконовото стъкло върши работа срещу уайтуокъри).

И понаваксаха с boob ratio-то, че го бяха позанемарили напоследък в някои епизоди, само така.

Двете групи северняци милостиво отсъстваха, това по правило ми е плюс. В сериала грам не ми дреме за сюжетните линии на Роб и Джон.
Като споменах северняците, Аря бая е напухкавяла за две години. Още малко и ще трябва Мейзи Уилямс да я следи неотлъчно диетолог.

8,5/10, много добро затишие, чакаме бурята.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue May 21, 2013 1:17 am

Хубаво мнение:)

не съм съгласен само за липсата на култови реплики, всички долуизброени бяха трепач:

- Церсей към Марджери
- Церсей към Лорас
- Тирион към Джофри

Мисля, че знаем за кои точно иде реч:)

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue May 21, 2013 1:29 am

Да бе, не казвам, че хич нямаше, просто тоя сериал ме свикна да искам повечко такива и по-начесто. :)

Церсей ме изкефи и как погледна ръката на Марджъри около своята - като нещо гнусно и слузесто. :mrgreen:

А на Лорас само дето не му каза: "Бате, дреме ми на шундата кво казал тейко ти". И с фръцването стана идеален завършек, направо замени комбото "ролайс с изпуфтяване". :lol:

Просто целият епизод се получи уж небрежно и с лекота, толкова естествено вървяха сцените. Играта без думи допринесе страхотно тук.
The Best of Mozart

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Tue May 21, 2013 7:51 am

Drigan
Sorcerer

Post by Drigan » Tue May 21, 2013 1:30 pm

http://www.youtube.com/watch?v=uZ20XZt81xU

Следващият епизод се очертава доста въодушевляващ!
"Ние сме просто хора и боговете са ни създали за обич. Това е голямото ни величие, това е славата ни и най-голямата ни трагедия."
Емон Таргариен

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Tue May 21, 2013 1:38 pm

Хаха, за момент се мерна Едмур.
Спойлер за нечели трета книга
Spoiler: show
Явно края на сезона няма да е Червената сватба, а сватбата на Джофри.
CAN'T FUCKING WAIT!
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue May 21, 2013 1:39 pm

Е, на предпоследния епизод му се знае заглавието, пък и Хрътката каза на Аря къде отиват в 3.08. :wink:
The Best of Mozart

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Tue May 21, 2013 1:56 pm

Ми аз съм си залупен...
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue May 21, 2013 1:58 pm

Бе и други неща ще има, щом 3.10 е озаглавен "Мхиса". :wink:
Но някои неща от 3.08 определено подкрепят тезата ти от спойлъра.
The Best of Mozart

dido_demirov
Merchant

Post by dido_demirov » Tue May 21, 2013 7:15 pm

Епизода ми беше малко скучен. Очаквах малко повече от сватбата на Тирион и Санса. Иначе сценките между Церсей и Мардджери и Лорас и Церсей, бяха може би най-забавните в епизода.
Този, който играе Дарио се справи доста добре въпреки, че визията му се в сериала се разминава в тази от книгите. Но въпреки това доста добре му се получи.
Spoiler: show
Дано се постараят повече със следващата сватба