JoJo's Bizarre Adventures 2012 & Stardust Crusaders

Банди върлуващи отакута... окапита... опосуми... така де, вашето next door аниме кътче
трубадур
Elder God

Re: JoJo's Bizarre Adventures 2012 & Stardust Crusaders

Post by трубадур » Mon May 30, 2016 8:41 am

Йе, приключихме с крусейдърите. И почвам с лошото. Дио. Целият първи епизод, дето му показаха мутрата с жената се надявахме това да му е стендът. Страшно разочароващ беше. Цялата мистика и аура на смазващо великолепие беше изцедена от него. Самите му реплики и начина на поднасяне бяха толкова средняшко средностатистически и типични, че болеше. Онзи слепия, покерджията, ванила айс, кукловодът, австралиецът, оинго-боингото, кой ли още не от десетките му подчинени бяха в пъти по-впечатляващи и интригуващи. Пък и трябваше да е красив колкото джотаро, просто трябваше. А той някъв урунгел.

От друга страна всичко беше топ качество. Анимацията, цветовете, бруталното насилие. Участието на нашите. Милият какуойон. Като нашите умираха беше трогателно и гадно в същото време. Все едно най-близките ти те напускат. Силата на дио беше готина и радващо бяха комбинирали всичко, което човек очаква от финалното меле. Напрегнат мисловен двубой с надцакване и яко кеч. Пък и насред цялата драма и клане не пропуснаха да има забавни моменти. джотаро с всичката тая литература по себе си, включително и под шапката ни събори. опитът на джоузев за ебавка, след като го съживиха. дори дио имаше няколко ценни попадения, но те бяха с по-болен характер. И разбира се звукът. И най-задоволителните ора-ора-ора в историята.

Много добро аниме.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon May 30, 2016 9:16 am

Каква мутра на Дио в първи епизод???

Между другото, Дио може да изглежда леко underwhelming в последните епизоди, но човек като му види предисторията му става ясно що толкова го е шубе от Джостърите и що беше толкова предпазлив в битката с Джотаро. Джонатан Джостър успя да вкара страха от Бога в него. :lol:

Иначе като стана супер Саян, със зеленото червило и на мен ми беше нелеп. Но в началото си беше хубав, кво:
https://www.youtube.com/watch?v=DefXS17jZwE
Това горното съдържа ZA WARUDO-та, TOKI WA TOMARE-та, МУДАМУДАМУДА-та и разбира се, най якото: ROODO RORA DA!!! :lol:

А колко безцеремонно изкорми Какьоин... :cry:
Какьоин не мога да го прежаля - такава добра и мила душа беше всъщност. :cry:
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Mon May 30, 2016 9:24 am

В първия епизод, дето я показаха мутрата, там с полнареф на стапалите у къщата. Трябваше да си остане един гръб и жълта косица. Как да е. Отне ни цял епизод да приемем, че е толкова лейм визуално и след тва бяхме кълба от нерви, докато накрая джотаро не го начупи.

Аз никой не мога да прежаля. Тия тримата, дет си взеха - не е правилно. Въобще даже.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon May 30, 2016 10:28 am

Еми, боли, да, но пък така с тая жертва краят е много по-въздействащ. И продължава да въздейства и нататък. В 5та част в мангата показаха Джотаро как гледа онази снимка, дето им тракнаха, когато и Иги се включи в групата. Това ми разбива сърцето всеки път.
Spoiler: show
Image
Ей това е - години са минали, но Джотаро още живее с тази загуба. Джоджо си е такова - още от първата част важни персонажи умират. Това е и едно от нещата, които правят това заглавие толкова добро в крайна сметка.

Oui. Je suis garbage.

KoP3Le7o
E'lir

Post by KoP3Le7o » Fri Jun 03, 2016 9:04 pm

Image

Image

Ебати сравненията праскаше Окуясу, направо ме застреля! :lol: :lol:
Перфектен саундтрак и още по-перфектни похвати на анимация!
Тоя епизод беше адската лудница - черва, хвърчаха зъби, изтичаха очи, кожа на топки... :o
И най-епичните моменти бяха на пейката Джотаро и пратеника на Спийдуагън. И ДЖОЗЕФУ!!!!!!!!!!!!!!!! :rocknroll: :rocknroll: :rocknroll: :rocknroll:
ТОЙ СЕ ЗАВЪРНА!!!!

п.с. Моцаца! :lol: :lol: :lol: :lol:
Image

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Jun 04, 2016 9:32 am

Епизодът РУТЕШЕ!

Аз тоя момент го обожавам и в мангата. Първия път като го четох, през цялото време си мислех "Shit's about to go down.... Any minute now... Any minute...". И сега мъжът ми, който вижда това за пръв път, мина през същия мисловен процес. :D

Тонио е такава душица! Има го и в една от историите от Kishibe Rohan wa ugokanai мангата.

Oui. Je suis garbage.

KoP3Le7o
E'lir

Post by KoP3Le7o » Tue Jun 07, 2016 5:48 pm

Силно се надявам да виждаме Тонио и занапред, който е страшно интересен герой и би бил страхотен съпорт на Джоске, който не може да лекува себе си. Тонио е и интересен с това, че прави диагнози с поглед на човека, което на практика е възможно и най-вероятно е взаимствано от китайската медицина. Не знам дали може да се постави диагноза по пръстите на ръката, които впрочем отговарят за жизненоважни органи, но по ноктите на ръцете може да се определи приблизителен период на консумация на захари. Най-важното нещо за здравето на човек е храната, която за съжаление в наши дни е все по-голяма помия, а Тонио лекува всичко именно с нея.
Image

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Jun 08, 2016 6:23 am

Уви, Тонио не го ползват нататък (поне доколкото си спомням). Ако искаш да видиш повече от него, прочети съответното Kishibe Rohan wa Ugokanai.

Ма ти кво? Не си чел нататък??? Е, споко, натам има още яки персонажи, дето се появяват за кратко като Тонио - с много любов си спомням за един извънземен, например. :lol:
И естествено РОХАН!!! И КИРА!!!!!!!!

Oui. Je suis garbage.

KoP3Le7o
E'lir

Post by KoP3Le7o » Wed Jun 08, 2016 2:24 pm

За какво да я чета, като ще анимират мангата за Рохан догодина? :D
Иначе не съм чел нататък, но ги знам героите Рохан и Кира. За Рохан знам повече, но за Кира нищо, очаквам го с голямо нетърпение. Иначе жалко за Тонио, много як персонаж е, но въпреки това от студиото може и да добавят някои сцени с него за хайпа.
Image

KoP3Le7o
E'lir

Post by KoP3Le7o » Sat Jun 11, 2016 2:16 am

Джотаро обяснява на Джоске и компания к'ви операции е претърпял дядо Джо, че едвам ходи и Джоске се изцепва:
"Сега да не ми кажеш, че хобито му е да си говори с пощенски кутии?" :lol: Нищо чудну!
Image

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Jun 11, 2016 4:31 am

Много тъп епизод, но то и в мангата тая част беше зле. Айде да приключват с тая скука и с невидимото бебе, което също е скучно, за да можем вече да видим Рохан и да си почнем по същество с Кира.

Oui. Je suis garbage.

KoP3Le7o
E'lir

Post by KoP3Le7o » Sat Jun 11, 2016 10:41 am

Image

Ресторант в Токио вече предлага специалитетите на Тонио. :lol:

http://www.animenewsnetwork.com/interes ... nt/.103044
Image

KoP3Le7o
E'lir

Post by KoP3Le7o » Fri Jun 17, 2016 8:32 pm

Image

https://www.youtube.com/watch?v=A2I0a7EwWa8

:metal: :metal: :metal: :metal:

На тоя епизод се подмокрям като след това соло на Еди Ван Хелън!

Най-добрият епизод досега!!! Битката между Чили Пепър и Крейзи Даймънд беше отвяваща, отново имаше готини сравнения.
Акира толкова епично забиваше с тая китара, че чак с музиката изрече цяло изречение, толкова беше добър?!?! :metal: :metal: :metal:
Дам, Акира сложи Карс от първа част в джоба си, само дето Карс свиреше на женски крака. :lol:
Много трогателно беше събирането между дядо Джо и Джоске, ех, чак ме хваща яд, че е толкова остарял.
А Джоске много ме радва обаче как чупи по някой пръст просто е така. :lol:

п.с. А тоя накрая к'ъв е, че само си колекционира някакви отрязани ръце? Странни фетиши има. :lol:
One way ticket! :lol: Тая сцена изцепи!
Image

KoP3Le7o
E'lir

Post by KoP3Le7o » Fri Jun 24, 2016 8:20 pm

Лежерно епизодче с баща и син. Но, разбира се, техният ден не мина съвсем обикновено, а като цяло приключение, особено за Джоузеф, който ненадейно се озова в бебешки магазин. :lol:
Радвам се, че отново чух OMG от устата на дядо Джо и най-вече, че имахме цял епизод с него. Предполагам, този сезон ще му е последен. :(
Нямам търпение за следващия епизод, а от студиото, както винаги, не ни спестиха да ни подготвят с допълнителна сцена за Кишибе!
Ще сменят ОП-а, чудно дали ще сменят и ендинга. Ще ми се да чуем още някое хитово парче докрая.
Image

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Jun 25, 2016 3:39 am

Хахаха, бях забравила култовата сцена в бебешкия магазин. :lol:
Понеже майка ми има бебешки магазин и съм работила в него в продължение на години, искам да кажа, че всичко това за шишетата и бибите беше АБСОЛЮТНО вярно. Тоя диалог съм го водила с клиенти десетки пъти. Само дето не се опитвах да им пробутам всичко наведнъж. Обикновено все пак се спирахме на някаква конкретна биба. :lol:

Иначе стария Джозеф ми къса сърцето, но пък от друга страна старостта му е индикация на това колко епичен е всъщност. This guy wins at life. Той е единственият Джоджо стигнал до тази възраст. И единственият Джоджо произвел две деца. Изобщо, откъм преизпълняването на биологични императиви, успява да бие всички останали в тази манга. А като си помисля как на младини се разправи самосиндикално с някакви БОГОВЕ, се изпълвам с дълбоко уважение към него. Джотаро ми е любимият Джоджо, но Джозеф е най-борбеният и витален Джоджо, истински носител на духа на Джостар. Шапки долу за тоя.

Радвам се, че стигнахме до Рохан най-сетне. За ОП-а не ми пука и ще се радвам да го сменят с нещо по-интересно. Но ЕД могат да си го запазят.

Damn!
Spoiler: show
Image

Oui. Je suis garbage.