iShit
Moderator: Moridin
Такаааааааааа. Както вече знаете, имах далновидността да си спраскам екрана на Мака. Шефът още не знае - чаках го да замине за конференция, за да му пратя благата вест чрез и-мейл, че от опит съм установила, че това е единственият начин да приеме лоши новини без да изпадне в неврастеничен пристъп. А може и да изпада, ма аз като не го виждам, не ми пука. Междувременно направих рисърч, за да видя дали ще мога да си вържа машината за външния монитор. Оказа се, че може, но преди това трябва да купя поредното курче от Епъл (свързващо кабелче т.е.) в което да вкарам кабела на монитора.
Та отивам днес в магазина ни за курчета тука в кампуса и купувам нужното такова против 25 долара. Връзвам Мака, пускам миръринг на десктопа и що да видя!!! Картината на външния ми декстоп е с такова ниско качество, квото и очи с оптичен неврит не могат да докарат. От курчето на Мака е или от самия Мак - щото като си вържа лаптопа към монитора, гледката е кристална.
Мое ли да са такава повърня тия от Епъл?
Та отивам днес в магазина ни за курчета тука в кампуса и купувам нужното такова против 25 долара. Връзвам Мака, пускам миръринг на десктопа и що да видя!!! Картината на външния ми декстоп е с такова ниско качество, квото и очи с оптичен неврит не могат да докарат. От курчето на Мака е или от самия Мак - щото като си вържа лаптопа към монитора, гледката е кристална.
Мое ли да са такава повърня тия от Епъл?
Нищо чудно, че не става, щом си пуснала "мирър". Разделителните способности на двата екрана гарантирано са различни. И тъй като външният е LCD, следствието е едно чудесно размазване.
Поне така ми казват моите psychic troubleshooting skills (първо мислех да напише psychic debugging, обаче това е запазено за един по-голям ум от моя, пък и не е debugging).
Освен това си имаш техническа поддръжка по-близо :)
Поне така ми казват моите psychic troubleshooting skills (първо мислех да напише psychic debugging, обаче това е запазено за един по-голям ум от моя, пък и не е debugging).
Освен това си имаш техническа поддръжка по-близо :)
Ако е възможно, да превключиш изображението изцяло към външния монитор. Не "мирър", а само един монитор, който да е външният. След което да промениш разделителната способност до стандартната за него. Би трябвало тя да е максималната налична в настройките.
Разбира се, нямам представа дали това е възможно, все пак на живо съм виждал лаптоп Mac веднъж за около 5 минути (преди две седмици).
Разбира се, нямам представа дали това е възможно, все пак на живо съм виждал лаптоп Mac веднъж за около 5 минути (преди две седмици).
Миръра не изключва другия монитор - ще потърся начин да го направя. Но ми позволява да си сложа квато разделителна искам на външния монитор и аз съм сложила най-високата, дето по принцип му е препоръчителната. Т.е. Мака си е с една разделителна настроен, външния. Поиграх си и с други разделителни, с различни херцове, ма все си стои замазано. Дори като сложа двата екрана на една и съща разделителна.
Ами значи не е това, което си мислех. Може преходникът да е изключително калпав. Ако примерно изходът на компютъра е DVI, а пък мониторът е само с VGA кабел. Само че е много трудно подобен преходник да не бъде направен нормално - кабел може, но преходник е трудно.
Честотата не оказва влияние - 60 херца е предостатъчно. Всичко над това дори може да доведе до по-лошо изображение, ако се ползва VGA и кабелът е некачествен (а повечето в днешно време са такива).
И най-елементарното. След като настрои разделителната способност и кадровата честота от компютъра, на самия монитор изпълни ли автоматична настройка (носеща различни имена за различните монитори)?
P.S. Като попрочетох малко, този компютър си има чисто цифров изход - DisplayPort, DVI или Thunderbolt. Така че разните аналогови проблеми, към които клонях, надали са уместни в случая. Честно казано, с това идеите ми се изчерпват.
Честотата не оказва влияние - 60 херца е предостатъчно. Всичко над това дори може да доведе до по-лошо изображение, ако се ползва VGA и кабелът е некачествен (а повечето в днешно време са такива).
И най-елементарното. След като настрои разделителната способност и кадровата честота от компютъра, на самия монитор изпълни ли автоматична настройка (носеща различни имена за различните монитори)?
P.S. Като попрочетох малко, този компютър си има чисто цифров изход - DisplayPort, DVI или Thunderbolt. Така че разните аналогови проблеми, към които клонях, надали са уместни в случая. Честно казано, с това идеите ми се изчерпват.
Last edited by bsb on Thu Jul 21, 2011 11:29 pm, edited 1 time in total.
И аз да се джойна малко в стил рандъм излиянията на Георги.
http://twitpic.com/5vbvf9/full
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...
I like to touch them...
It's almost orgasmic...
хехехе, какво друго да очаквашCorwin wrote:И аз да се джойна малко в стил рандъм излиянията на Георги.

Scalpel. Sponge. Magic Wand!
Дъ джойс ъф хевинг уан ъф дийз соу интуитив машинс...
Опитвам се да си загася монитора на счупения Мак - нали съм го мирърнала на външния си монитор.
Нема такава опция. Не съществува. Стив Джобс не се е сетил да я направи. Или се е сетил и после си е казал, че е твърде адвенсд и потребителя няма да има нужда да се затормозява с нея. Причините за това вероятно са квантови. Няма с кво друго да го обясня иначе това свръхестествено явление.
Ритардед система, създадена от ритарди за ритарди.
Сашко измисли решение на проблема - обръщам Мак с гъза към мен, нека си свети на стената. Така и копчето му за включване ми е под ръка и не трябва да си обарвам Мака, за да го пусна, а и всичките портове са към мен (което ми спестява въртенето на цялата машина, като искам да я пенетрирам с нещо).
Опитвам се да си загася монитора на счупения Мак - нали съм го мирърнала на външния си монитор.
Нема такава опция. Не съществува. Стив Джобс не се е сетил да я направи. Или се е сетил и после си е казал, че е твърде адвенсд и потребителя няма да има нужда да се затормозява с нея. Причините за това вероятно са квантови. Няма с кво друго да го обясня иначе това свръхестествено явление.
Ритардед система, създадена от ритарди за ритарди.
Сашко измисли решение на проблема - обръщам Мак с гъза към мен, нека си свети на стената. Така и копчето му за включване ми е под ръка и не трябва да си обарвам Мака, за да го пусна, а и всичките портове са към мен (което ми спестява въртенето на цялата машина, като искам да я пенетрирам с нещо).