Абсурдистан, отгоре, отдолу и отвътре... (Part IV)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Елица
Sorcerer

Post by Елица » Thu Oct 23, 2008 12:47 pm

Агенцията е Онтравел, всичко ни беше през тях (самолетни билети и резервеции за хотел). Много се издразних как се опитаха да ни кажат как това било голям проблем за тях и как от тунис хотела можел да ги глоби за незаетите резервации - направо ми се щеше да ги фрасна с нещо тежко - те са виновни, защо аз да се претеснявам за техните проблеми?!?

И наистина си мисля че ни дължат обезщетение (да бяха заменили Тунис с Тайланд щях неплатена отпуска да си взема, ама нали е в пъти по-скъпо няма как да се излъжат), но не се и надявам де, само дано ни върнат всичките парички.

Е, ние още в деня на полета драснахме към Девин за два дни в спа хотел, и после до Триград в селска къщичка, яздихме кончета:)
Направихме сватбено пътешествие, но това си беше план за друг път, а не за медения месец.

Колкото до отмъщението, ще се задействам в момента, в който си вземем паричките, засега се спотайвам

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sat Oct 25, 2008 7:32 pm

Рекетьори плашат семейство с отровна инжекция
25 октомври 2008 / News.dir.bg
Двама студенти по медицина са били задържани в Пазарджик за изнудване на млада жена и нейното семейство.
Измамната схема се разиграла преди дни, когато на вратата на жилището на 21-годишна жена от града се позвънило, съобщи Дарик.
Мъж, представящ се за лекар я информирал, че трябва да се подложи на задължителна безплатна имунизация. Жената се съгласила и поканила мнимия доктор в апартамента, където била извършена имунизацията. Малко по-късно на мобилния телефон на майката на младата жена, били получени смс-и с информация, че на дъщеря и е инжектирана отрова и ако желае да получи противоотрова и да я спаси трябва да закупи няколко “златни кода” на стойност 200 000 лева.
Пред вратата на жилището било открито и писмо с подборни указания за закупуването на т. нар. “кодовете”. Семейството и техни близки потърсили за съдействие полицията. На потърпевшата са били направени пълни медицински изследвания. Оказало се, че все пак момичето е инжектирано с физиологичен разтвор, съобщи bTV.
Задържани за 24 часа в ареста са 24-годишен мъж от пазарджишкото село Ивайло и неговият 23-годишен колега от Стара Загора. И двамата са студенти по медицина в Пловдив, а единият от тях е бил много близък на семейството. Районната прокуратура в областния град е удължила срока на задържането със 72 часа и се очаква да бъде поискана постоянна мярка "задържане под стража" за двамата рекетьори, заяви говорителят на Областната полиция в Пазарджик Мирослав Стоянов, цитиран от bTV.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sat Oct 25, 2008 8:34 pm

Да бе, ей сега го гледах по телевизора. Но ми стана изключително странно... В смисъл, някакъв напълно непознат звъни на момичето и му предлага напълно безплатно да го имунизирал... И тя се съгласява... Хлъц. Ко да не ги изрекетира човек тея!
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sun Oct 26, 2008 11:35 am

The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Oct 26, 2008 1:02 pm

е, тва е обречено спокс :mrgreen:
This is it. Ground zero.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Oct 26, 2008 1:09 pm

То само ше си падне, само да не е въху некой. :?
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Елица
Sorcerer

Post by Елица » Tue Oct 28, 2008 3:35 pm

Върнаха ни паричките от агенцията, но имам толкова работа, че още малко ще отложа храненето им из разни сайтове.

Yan
Site Admin

Post by Yan » Wed Oct 29, 2008 11:27 am

http://bulgaria.actualno.com/news_192475.html
Тримесечното отчитане на тока остава
Дата : 29 Октомври 2008 г. 10:03 ч.
Шушулов каза, че не ни е работа да се конфронтираме с Чехия

Връщането към едномесечно отчитане на тока в Западна България се отлага за неопределено време. Днес ЧЕЗ обяви, че няма готовност да изпълни заповедтта на ДКЕВР да премахне тримесечното отчитане, което въведе през пролетта.

Константин Шушулов пък обеща да не наказват чехите, че не изпълняват разпорежданията на енергийния регулатор, информира БНТ.

Две седмици след като Държавната комисия сложи край на експеримента с тримесечното отчитане на тока стана ясно, че ЧЕЗ тепърва ще търси начин да изпълни заповедта - ще сменя софтуера си и ще назначава инкасатори.

Ясен Гуев - говорител на ЧЕЗ-България, заяви: "В момента все още продължава прилагане на тримесечното отчитане, докато не измислим окончателно схемата. Когато схемата бъде изчистена, сроковете ще бъдат оповестени". Гуев обаче не ангажира със срокове.

Миналата седмица Константин Шушулов обяви, че част от абонатите на ЧЕЗ ще получат едномесечни сметки още през ноември. Днес обаче, явно размислил, отложи срока с два месеца.

Константин Шушулов обясни позицията си по следния начин: "Ако щете и по една съвсем обективна причина, че ЧЕЗ, ако не знаете, е държавна компания на Чехия, може би най-голямата държавна копания и, ако не знаете, да ви кажа, че от 1-ви януари Чешката република поема ръководството на ЕС. Конфронтация през ЧЕЗ с Чешката република мисля, че най-малко е подходяща за един такъв въпрос, какъвто е тримесечното отчитане".

В началото на следващата седмица чехшката компания ще каже кога ще изпълни заповедта на българския енергиен регулатор.

Благодарение на това гениално решение сметките за следващите три месеца са ми по 298.02 лв. Интересно как ги сметнаха при положение, че миналогодишната за Октомври е 57 лева...

Немам думи. Дайте да не нервим Чехия, че тяхната фирма надписва сметките на абонатите и за да не плаща заплати си уволни 70% от персонала и въведе тримесечното отчитане...
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Wed Oct 29, 2008 11:30 am

Добре де, това е просто невероятно, мамка му. Никой не смее да кихне около Доган, щото инак етническия мир бил застрашен. Сега ония може да въведат и едногодишно отчитане на тока, ама ние ше си траем, щото инак война с Чехия ни грози например. Имаше един виц навремето, че Москва като пръднела и ние се насираме. Това просто го надминава.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Oct 29, 2008 11:46 am

Ян, изчислили са го като са сметнали максималното ти потребление на ток 10 часа в денонощието. Нещо такова бчх чела, макар че не знам как тогава правят разлика между летнхи и зимни сметки.
Доколкото зная, има възможност да попълниш някаква молба и да ти променят нормата на колкото ти искаш, но може би ще стане от следващото тримесечие.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Yan
Site Admin

Post by Yan » Wed Oct 29, 2008 11:53 am

Хазяйката се разправя с тях в момента. Новото двайсе е, че искат номера на електромера?!?!? Да им имам и шибаната система, дето няма номерата на електромерите, но пък отчита сметки.

Ся нали разбираш, че аз 300 лева за ток няма откъде да извадя. Щото като си сложа и наема и водата и нетя и тя сумата приближава опасно 1000 лева месечно... И това е без разходи за храна.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Wed Oct 29, 2008 12:48 pm

Добре си бяхме влезли в Чешке Будейовице 68-а, пита се защо излязохме :?

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Oct 31, 2008 1:01 pm

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Maledictus
Warmage

Post by Maledictus » Fri Oct 31, 2008 1:18 pm

Стесняват кръга около Съпротивата! Вече сгащиха двама от отдел Пророци...... пращали си снимки от камерите в банята на женския метох...... Човек и в скайпа си вече да не е сигурен! СВОБОДАААААъъъъъкхххх......

:free:

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Mon Nov 03, 2008 1:03 am

Все пак има и случаи, когато на журналистите не им се разминава просто ей-така. http://www.capital.bg/show.php?storyid=574181 - БНБ взима официални мерки срещу "19 минути" заради поредица от провокативни заглавия. Когато изкараха на първа страница онова с Първа инвестиционна банка и единия милиард, аз се позачудих малко дали това е коректно - ама тогава не знаех, че са писали и за други банки такива неща. Ми... точно пък като се случват разни големи световни кризи, не винаги е хубаво някой да разпалва по този начин паника :?
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.