Beowulf

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Matrim
Moderator

Post by Matrim » Mon Nov 19, 2007 6:21 pm

shayhiri wrote:Mat, двете версии са толкова далеч една от друга, макар уж да разказват една и съща история, че направо са в различни жанрове, мани поджанровете.

Така че кво всъщност казваш? :)
Че си твърде непоследователен, но това не е нищо ново. :lol:
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Nov 19, 2007 6:26 pm

BaYa wrote:
shayhiri wrote: Бая, кво е "dixit"? :?
Латински - каза, отсече. Куца леко филологичното образувание, ей!!
БаЙа dixit. :lol:

Мат, ако ше се заяждаш, нека има поне повод - ако не причина. :) Поясни просто кво имаше предвид поначало, че не мога го наместа в контекста.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Nov 19, 2007 6:30 pm

Има предвид, че често се случва да изказваш някакви мнения, а после противоречащи на тях. Със все същата убеденост. Понякога дори се опитваш едновременно да защитаваш несъвместими мнения, не знам как и защо.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Mon Nov 19, 2007 6:30 pm

Имам предвид, че ако някой "пренапише" Властелина или някоя друга книга пръв ще скочиш да се оплакваш по повод плагиатството, а сега измисли, че "подобрената" история на Беоулф за теб отсега нататък щяла да бъде истинската такава.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Mon Nov 19, 2007 6:34 pm

shayhiri wrote:БаЙа dixit. :lol:
Много правилно си усетил, че отсичам аз! :rofl:
А иначе, понеже предришният ми пост беше бая претрупам, да ви насоча пак - към този филм, Беоулф и Грендел, за да можете да видите как Леонидас се преражда в един много жалък Беоулф. Грендел, определено, е по-интересен и изразителен! Култ на бозичките, но страхотно смехотворен. :mrgreen:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Nov 19, 2007 6:53 pm

Morwen wrote:Има предвид, че често се случва да изказваш някакви мнения, а после противоречащи на тях. Със все същата убеденост. Понякога дори се опитваш едновременно да защитаваш несъвместими мнения, не знам как и защо.
Ах, така ли?
Имам предвид, че ако някой "пренапише" Властелина или някоя друга книга пръв ще скочиш да се оплакваш по повод плагиатството, а сега измисли, че "подобрената" история на Беоулф за теб отсега нататък щяла да бъде истинската такава.
Обяснявам. Сякаш е нужно. "Властелинът" е художествена творба. С авторско право. Единственият, който имаше право да я бута, беше сър Джаксън - при адаптацията. И слава богу го направи, щото оригиналната история е доста зле като такава и нямаше как да поддържа добър филм.

Иначе, не се е родил още човекът, който може да напише Властелина по-добре от Толкин (в книжната медия). :roll: А и да може, няма право. Като е толкова добър, нещастникът, да си измисли собствена история, герои и сетинг. Деба и нищожествата.

Беоулф за сметка на това очевидно е в паблик домейна (бидейки първото написано на (старо)английски... ъ-ъ... нещо) и даже няма автор, така че всеки има право да го подобрява - мегдан бол - и актуализира. Особено ако се казва Геймън и си е свършил работата на очакваната висота.

Очаквам с нетърпение следващите "оправени" митове, легенди (и някои класики), щото в оригинал са жалки.

П.П.: Бая, аз да си питам. :) Любезно е. Откъде да знам, че точно тва си имала предвид, можеше и да е ДикШит:
Dikshit (or Dixit) is an Indian surname.
Last edited by shayhiri on Mon Nov 19, 2007 7:23 pm, edited 1 time in total.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Mon Nov 19, 2007 7:17 pm

Аре пак започна да натделява Шушури!! Не е лесно да си толкова раздвоен м/у Джекила и Хайда в себе си.
Трябва да знаеш, Шайхов, перчиш се на филологично-лингвистична основа (пък и от малко обща култура). Дори и в арабската, третият задължителен език е латинския!! :twisted:
Magister dixit: Бърбори по-малко, слушай повече!!

Ето ти една доста добра дефиниция, но сега хич нямам време за преводи. Извинявай!! :oops:

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Nov 19, 2007 7:31 pm

Бея wrote:И единственото обвинние което не приемам е, че съдя (особено негативно) по външноста - ако беше така нямаше да си ми толкова симпатичен.
Учтив вариант: Ако за мен е така, за теб важи същото с пълна сила и то много повече.

Неучтив: За разлика от теб аз не ползвам (или поне напоследък) лични нападки, така че ще се огранича с "ходи си пръсни мозъка някъде". Мдам.

Преди да ме нафлеймите всичките - хубаво прочетете нейния обиждащ пост, който съм куотнал по-горе.

И надделява не се пише с т по дяволите, научи го този български най-после.
Last edited by Muad_Dib on Mon Nov 19, 2007 7:44 pm, edited 1 time in total.

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Mon Nov 19, 2007 7:41 pm

Ей, ама наистина трябва да даваш курсове по увъртане. Не сме адвокати, че да ни пука за авторското право в случая, пък и ти се буташе за апостол на защитата на свещения Толкин от посегатели дори когато никой не би казал, че става дума за плагиатство достойно за съд. Така че, не на мен тия за публичния домейн.
Иначе, не се е родил още човекът, който може да напише Властелина по-добре от Толкин (в книжната медия)
Как обичам абсолютни изказвания, неподплатени с каквито и да било аргументи!
Като е толкова добър, нещастникът, да си измисли собствена история, герои и сетинг. Деба и нищожествата.
Ъ, а Геймън поради що е оправдан да черпи от историята и сетинга на Беоулф? Поради щото ти смяташ, че това е куул?

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon Nov 19, 2007 8:04 pm

Аз викам да изгледаме повечко хора филма и тогава да му спорим. :mrgreen: Та някой навит за петък примерно вечерта? Или това трябва да го постна в другата тема? :wink:

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Nov 19, 2007 8:05 pm

Петък остро. После нещо там допълнително.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Nov 19, 2007 8:14 pm

стаа за петък
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon Nov 19, 2007 8:15 pm

Май ще се съберем повечко тоя път. :lol: А дано. :wink:

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Nov 19, 2007 8:16 pm

Пускайте и в другата тема, избирайте прожекция и да запазваме в рандъм ресторант маса после. По-ранна прожекция, че да пием спокойно!

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Mon Nov 19, 2007 8:17 pm

Muad_Dib wrote:
[b]Бея[/b] wrote:И единственото обвинние което не приемам е, че съдя (особено негативно) по външноста - ако беше така нямаше да си ми толкова симпатичен.
Учтив вариант: Ако за мен е така, за теб важи същото с пълна сила и то много повече.

Неучтив: За разлика от теб аз не ползвам (или поне напоследък) лични нападки, така че ще се огранича с "ходи си пръсни мозъка някъде". Мдам.

Преди да ме нафлеймите всичките - хубаво прочетете нейния обиждащ пост, който съм куотнал по-горе.

И надделява не се пише с т по дяволите, научи го този български най-после.
Интересно защо "ходи си пръсни мозъка някъде" да не е обидно, а чувството за хумор - да. Понеже не видях никой да те флейми.
Непремено трябва да се прегледаш.