Кът на програмиста...

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

thunder
Forsaken

Post by thunder » Thu Oct 04, 2007 12:00 pm

И аз за това се сетих :)
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

thunder
Forsaken

Post by thunder » Thu Oct 04, 2007 3:10 pm

А да, за малко да забравя - честит празник :)

http://www.computerworld.bg/?page=paper&n=17934
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Oct 04, 2007 4:32 pm

Абе някой тествал ли е да подкарва монитор на ДВИ изход (цифров)?

Нещо не става при мене.. :/
Ма се чудя дали от монитора или от видеокартата..
This is it. Ground zero.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Thu Oct 04, 2007 4:35 pm

Ми н'нам... Волкоса тук до мен разправя, че неговият монитор вкъщи бил вързан на DVI и че нито под Windows XP, нито с Ubuntu-то имал някакви проблеми...

А, да, и честит празник наистина :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Oct 04, 2007 4:47 pm

Вистаааа :panda:
This is it. Ground zero.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Thu Oct 04, 2007 4:59 pm

Moridin wrote:Вистаааа :panda:
Моя си бачка на DVI без проблеми под Вистата. Samsung 931BW.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Oct 04, 2007 5:02 pm

Същия ма БФ е моя. Може би се пак видеокартата.. твойта ква е? И на какъв рифреш рейт си го пуснал? Я докато сме на темата ме светни защо случайни опции от менюто за настройка не ми работят ПОНЯКОГА ("not available"). Т.е. ясно че не е случаен принципа, ма не разбирам как изведнъж контраста и шарпнеса станаха нот авейлъбъл, а ги сменях преди малко и не мога да го върна...
This is it. Ground zero.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Thu Oct 04, 2007 5:07 pm

Moridin wrote:Същия ма БФ е моя. Може би се пак видеокартата.. твойта ква е? И на какъв рифреш рейт си го пуснал? Я докато сме на темата ме светни защо случайни опции от менюто за настройка не ми работят ПОНЯКОГА ("not available"). Т.е. ясно че не е случаен принципа, ма не разбирам как изведнъж контраста и шарпнеса станаха нот авейлъбъл, а ги сменях преди малко и не мога да го върна...

Трябваше widescreen да си вземеш. Картата е Nvidia 7900GS. Принципно имаш 2 входа на този монитор. Аналогов и DVI и можеш да избираш сигнала на кой от двата да е. Ако си инсталирал софтуеъра на самсунг и си му дал раните magic опции на он ти забранява да променяш други. Рифреша е 60.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Oct 04, 2007 5:44 pm

Току-що тествах на другата си карта (7300) и там е ок.. значи проблемът все пак е във видеото, но след като не може да го подкара, защо изобщо има ДВИ изход картата, чудя се...

а иначе уж всичко ми е на къстъм и ПАК не ми дава да променям разни работи, странно...
This is it. Ground zero.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Sat Oct 06, 2007 1:18 am

Ха сега де... това вече наистина не знам къде да го пусна :) Дали тук заради сравнително ограничения брой хора, които ще оценят всичко, и още по ограничения брой хора (за момента НЕ включващ мен), които ще се осмелят да пробват... дали в "добрите новини", защото, ако това се окаже наистина свястно, ще бъде реализация на една много добра идея... дали в спама заради нЕкои особености... :)

(Монти Пайтъновски хор от гласове зад кадър - "Get ON with it!")

Добре де, добре :) Става дума за RockBox - фърмуер с отворен код за най-различни MP3-плейъри и еквиваленти :) С две думи - един и същ интерфейс и поведение за най-различни джвъчки, с едно и също (по-добро от стандартното за някои от джвъчките) качество, с поддръжка на доста повече от стандартните файлови формати, с още куп неща... включително и Doom! :shock: :lol:

Ако някой се осмели да го пробва, да каже :) Аз засега няма да си пипам iPod-а, но знае ли човек... някой ден... някой ден...... някой... ден.....
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Oct 06, 2007 11:50 am

Шефове на американски компании решиха петък да стане ден без електронна поща. :free:
Spoiler: show
Шефове на американски компании решиха петък да стане ден без електронна поща.
Ръководството се стреснало, че служителите контактуват помежду си само чрез клавиатурите на компютрите, съобщи АФП, цитирана от БГНЕС.
На 5 октомври в компанията за микропроцесори “Интел“ бе първият такъв петък “без никаква електронна поща“. Инициативата била дадена от 150 инженери.
“Ние поощряваме нашите служители от пилотната група да се ориентират в петъците към директни разговори - лично или по телефона, за да си комуникират в естествена среда“, пише в блога си в Интел главният инженер Натан Зелдес. “Ще пробваме пряка атака срещу склонността на служителите да използват компютрите си, за да си контактуват, вместо да прекосят стаята и да говорят с колега“.
Все още не било решено какво ще се прави с петъчната електронна поща - тя или ще се запазва в архив или ще се унищожава.
малко спамец е тва, ма е най-яката ебавка с pc work-a ever
http://www.youtube.com/watch?v=k6C_HjWr3Nk
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Oct 10, 2007 2:51 pm

Я кажете Виста Кодек Пак или К-Лайт е по-добрата идея? Драгъне?
This is it. Ground zero.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed Oct 10, 2007 3:22 pm

Moridin wrote:Я кажете Виста Кодек Пак или К-Лайт е по-добрата идея? Драгъне?
http://www.cccp-project.net/

cccp и си теглиш който ти е любим плейър ако тези двата които идват с него не те радват.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Oct 10, 2007 4:02 pm

А кои идват с него? Мен класика ми трябва само.

Тоя пак не беше ли за някви рандъм аниме формати, които никога няма да отварям и примерно да не работи пък за .мов ? ;р
This is it. Ground zero.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Oct 10, 2007 4:05 pm

С него май има класик медиа плейър и зуум плейър. Иначе в момента съм само с него и всичко ми е отварял засега...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either