Идиот ли е Буш?

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Super M
Warmage

Post by Super M » Mon Mar 24, 2008 6:20 pm

Ето нещо доста сериозно:

http://focus-news.net/?id=a791
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Mar 30, 2008 11:17 am

На малко по-различна тема, но - сравнително интересна статия за вариантите на Демократите.

http://news.yahoo.com/s/time/20080327/u ... Ol94Zh24cA
This is it. Ground zero.

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Sun Mar 30, 2008 1:15 pm

Тъй като статията, която е пуснал Жоро, е отпреди една седмица, ето малко развитие по въпроса за атаките към Обама:

http://www.huffingtonpost.com/2008/03/1 ... 92077.html

Това е директен отгвор на обвиненията му за близки връзки с въпросния пастор, Джеремая Райт. Речта е дългичка (почти 40 мин), но който има време, може да я прочете (или изгледа), интересна е.
This signature is not yet rated

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Mar 30, 2008 1:46 pm

Аз по-скоро имах предвид варианта с Гор :)
This is it. Ground zero.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Apr 04, 2008 11:47 am

Where in the World is Osama Bin Laden? http://www.worstpreviews.com/trailer.php?id=1142&item=2
Забавно начало на нашумял документален филм.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Fri Apr 04, 2008 12:55 pm

Това ще е забавно, авторът е същият, който направи Supersize Me
This signature is not yet rated

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Jun 04, 2008 1:40 pm

Е, май Обама спечели.

Оттук?
This is it. Ground zero.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Jun 04, 2008 1:43 pm

Ми както казват приятелите ми американци:

Войната СЕГА започва! 8-)
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Jun 04, 2008 1:45 pm

Притеснявам се, че само заради факта, че е черен, Обама ще загуби, а МкКейн ми изглежда като още по-лоша версия на Буш. Представи си и там два мандата...

Америка вместо да се върне в нормата и в уважението ни, ще се катурне финално, ми се чини
This is it. Ground zero.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed Jun 04, 2008 1:45 pm

Да правим прогнози ли предлагаш, Жоро? :mrgreen:

Сега се водят спорове доколко резултатите от първичните избори при демократите са меродавни за същинските избори на 4 ноември.

В допитвания поддръжници на Обама са казали, че ако спечели Клинтън, те или няма да гласуват, или ще гласуват за Маккейн. Същото са заявили поддръжници на Клинтън. Та да видим дали ще изпълнят заплахата си или все пак ще си гласуват за демократите.

Обаче ако след 8 години Буш младши американците си изберат пак републиканец, който на практика ще води същата политика, да не хленчат после, че покупателната им способност пада, а омразата към страната им от чужбина расте. :roll:
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Jun 04, 2008 1:48 pm

Точно това ме притесняваше по време на цялата кампания - кандидатите бяха толкова равностойни и надъхани и най-вече агресивни един към друг, че поддръжниците им ще вземат верно да гласуват за дядката :(

едва ли не предварителните избори станаха по-важни от истинските

май има шанс Хилари да е вицепрезидент, де, което Обама може би трябва да преглътне, ако това ще спечели нейните гласове

п.п. Само аз ли мисля, че американската изборна система е ОМФГ :shock: :shock: :shock:
This is it. Ground zero.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Jun 04, 2008 1:52 pm

Не само ти.
Все пак аз си мисля, че в крайна сметка и повечето от привържениците на Хилъри ще подкрепят Обама като мине емоцията от първичните избори. Особено ако тя го подкрепи някак дори не като вицепрезидент.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed Jun 04, 2008 1:55 pm

Moridin wrote:Само аз ли мисля, че американската изборна система е ОМФГ :shock: :shock: :shock:
Далеч не си само ти. Да знаеш как й се "радвам" всеки път, когато се наложи да превеждам нещо във връзка с нея в БТА... :roll:

Морви, и аз на това се надявам. Освен това Хилари сто на сто ще получи важен пост ако Обама стане президент. За вицепрезидент още не се знае, но друг вариант е председател на Сената, което е доста влиятелен пост - от него зависи дали доста предложения и номинации на президента ще станат факт.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Jun 04, 2008 2:06 pm

Няма да й предложи вицепрезиденство, не му се вписва в политиката. А и тя не го заслужава. Едва ли ще е решаващо и за вота.

Американският избор сега се свежда до тва дали да има повече войни или не. По-умните знаят, че и икономиката и непосредственото им благосъстояние пряко зависят от горното. Въпросът е, че умните винаги са били малцинство.

Въпреки тва все още се надявам Обама да спечели, при което нефтът директно поевтинява, поне на този етап.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed Jun 04, 2008 2:19 pm

shayhiri wrote: Въпреки тва все още се надявам Обама да спечели, при което нефтът директно поевтинява, поне на този етап.
Пак грешиш ...

А Обама ако спечели ще има съмнителното щастие да изсърба попарата надробена от буш пълния ефект на която ще се види в средата на първия му мандат.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.