Гледано напоследък

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Jul 28, 2006 10:28 pm

Ти може би си гледала друг сериал всъщност? До пети епизод нямаше и минута празна от някакъв хипер мощен бъзик :roll: :roll: :roll: Ебати и анти-шоджо-фенът си...
And you can't dance with a devil on your back...

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Jul 28, 2006 10:40 pm

Не, просто след гениални ебавки като Excel Saga промерно (ей това е летва), това ми изглежда все едно от детенца е правено.

Бтв, пуснах Хигураши-то да се точи. Хвалят ми го бая хора. Да видим.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Borizmeiko
Misting

Post by Borizmeiko » Fri Jul 28, 2006 11:03 pm

То по принцип на Нана идеята не е да е пародия а "rite of passage" история за лйобофф и големия град. Ебавките са чак на второ място.
Хигураши го изтурпях до 7 епизод ама после взе да дразни. То не бяха inconsistencies, plot holes, "wtf" situations, etc. На моменти става....не знам може да са го оправили след 7 епизод.

Оффтопик: Стигнах до 60 глава на "Мъртвата Тетрадка" и си се кефя на гения на Райто кун.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Jul 28, 2006 11:03 pm

Знаеш ли, сравнението между Ексел и Оуран ми е малко като между Ева и Бибоп... :roll: :roll: :roll: Айде да приемем за възможно съществуването на ПОВЕЧЕ от един вид комедия, може ли?

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Jul 28, 2006 11:38 pm

Не. Комедии с беззъб хумор не възприемам.

едит: В двойката Ева - Бибоп има два гениални сериала. В двойката Ексел - Оуран - един. Разликата е голяма.
Last edited by Amelia on Fri Jul 28, 2006 11:40 pm, edited 1 time in total.

Oui. Je suis garbage.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Jul 28, 2006 11:40 pm

Дефинирай беззъб хумор.

И аз едит: ако ще стреляш с голи изказвания, поне тествай да ги обосновеш. Не виждам допирните точки между Оуран и Ексел, дори жанрово, че да ги сравняваш. И за мен Оурана също е гениална комедия, така че се връщаме на изходна позиция.
Last edited by Roland on Sat Jul 29, 2006 1:26 am, edited 1 time in total.

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Sat Jul 29, 2006 1:21 am

Хигураши го изтурпях до 7 епизод ама после взе да дразни. То не бяха inconsistencies, plot holes, "wtf" situations, etc. На моменти става....не знам може да са го оправили след 7 епизод.
Ако човек гледа Хигураши и иска наистина да разбере какво става трябва задължително да чете разни форуми на които пишат хора играли играта по която правен. Просто твърде много неща са претупани в анимето поради липса на екранно време да покажат всичко, аз ако не посещавахтакъв форум (и не бях wannabe Еркюл Поаро) сигурно щях да се чудя що за глупотия е това. Но ако се гледа само заради съспенс и хорър елементите може и да допадне някому и без допълнителна информация, знам ли и аз.

И не виждам какво толкова спорите кой сериал бил по-смешен. То за друго не можем да се убедим едни други, пък камо ли за качеството на хумора. Тъй като все още не съм догледал Excel ще се въздържа да взема страна в спора. Само не виждам защо някой би гледал Ouran ако хумора му се струва беззъб. 8-)
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Borizmeiko
Misting

Post by Borizmeiko » Sat Jul 29, 2006 6:39 am

Matrim wrote: Ако човек гледа Хигураши и иска наистина да разбере какво става трябва задължително да чете разни форуми на които пишат хора играли играта по която правен. Просто твърде много неща са претупани в анимето поради липса на екранно време да покажат всичко...
Абе то няма лошо да се четат форуми и блогове по играта на Хигураши, но това не означава ли че то се проваля като адаптация? Аз искам да мога да се наслаждавам на едно аниме без да се ровя в Нета. А какво да кажат мързеливите япончета, които им го пускат по телевизията и не им се рови в Нета да гледат форуми?

Амелия, какво имаш предвид под беззъб хумор? И как стигнахме от Ексел Сага и Оуран до Ева и Бибоп?

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Jul 29, 2006 9:34 am

Я тука да поотговоря.
То по принцип на Нана идеята не е да е пародия а "rite of passage" история за лйобофф и големия град.
Lost in translation :) Не говорехме за Нана, като си приказвахме за пародиите.
И как стигнахме от Ексел Сага и Оуран до Ева и Бибоп?
Рольо направи неудачно сравнение. Не му обръщай внимание :P

Гледам питали са ме няколко човека какво имам предвид под "беззъб хумор". Ами най-общо мога да го класифицирам като невинен и наивен такъв. Не че е толкова лош, но просто не е моят тип. Пародиите според мен НЕ трябва да са беззъби. В тоя ред на мисли Оуран-а се сдоби с чене чак от 5ти епизод нататък. Първите 5 едвам ги изтраях, честно. Седнах да го гледам с убеждението, че сега ще се гаврят с така обичания от мен шонен-ай и разните шожо-клишета. Имах известни предубеждения - все пак препоръча ми го човекът, който никога, при никакво положение няма да почне да разбира от аниме (Роланд). :P Също моята любима сис ми ви от възторг, но тя примерно и досега се търкаля по земята от смях, когато в някое аниме се разбере, че дадена жена е всъщност мъж (много смешно ха-ха). Освен това обича педали и крос дресъри, въпреки че никога няма да си го признае.
Та да се върна на анимето. Пускам го и кво виждат очите ми? Не ПАРОДИЯ с шонен-ай и шожо елементи, а КОМЕДИЯ с такива (и то ебаси комедията). Не знам дали правите разликата. Да, имахме inverse cross-dressing. Like whoa! Оцених го като прилична идея, но чак пък да се хиля до задушаване? Освен това (о, ужас!) се развива някаква любовна историйка. Сериозно имам предвид, не като гавра с нещо. Главният герой пък е като недоклатена версия на Ая от Фрут'с Баскет - изключително дразнещо. Оная дето излиза от земята на въртящата се платформа пък се изтърка още веднага след първия път.
Обмислях даже да го зарежа, въпреки принципите си да довършвам нещата, независимо от бозавостта им, но слава богу, към 5-6 епизод ми подадоха няколко сламки, за които да се хвана. Засега го следя, на 13 епизод съм. Имаше няколко доста забавни моменти - примерно, много ме изкефи как се скараха близнаците. Та, да. Ще му дам шанс - и по-тъпи съм гледала до края, все пак.

Oui. Je suis garbage.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Jul 29, 2006 10:51 am

О, ужас! То било комедия, а не пародия! НА КЛАДАТА! Значи сравнението с Ексел пак се оказа неуместно :twisted:

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Jul 29, 2006 1:27 pm

Всъщност ТИ когато ми го препоръчваше с фанатичен блясък в очите и пяна на устата твърдеше, че това е бахти гениалната пародия, гавра и т.н.
Та при това положение, ако нещото е пародия наистина, то сравнението му с Ексел си беше съвсем адекватно. Има пародийни елементи бтв. Но са недостатъчни.

Oui. Je suis garbage.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Sat Jul 29, 2006 1:32 pm

8-) Не случайно си си го сложила тоя тайтъл, нали?
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Jul 29, 2006 1:37 pm

Аз съм й го измислил.

Чакай сега, Амели, шиле парено, какво значи АЗ какво съм бил казвал? Сега говорим за това какво казваш ТИ, а ТИ казваш, че това не е пародия, а комедия. Така че АЗ може и да мога да сравнявам Ексел с Оуран, макар че не искам, но ТИ къде се буташ да ги сравняваш? :twisted:

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Jul 29, 2006 1:38 pm

Ха-ха.
Рольо и по-добре можеш. Покажи ми къде съм направила пряко срванение между двата сериала бтв? Ти ми възприе думите като такова.
Да разбирам ли че си съгласен с критиките ми към доста прехвалената бозица иначе?

Oui. Je suis garbage.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Jul 29, 2006 2:17 pm

Айдеее немат спирка са тия двамата ;)
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”