Абсурдистан, и те за теб достойни, майко, бяха!

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Tue May 27, 2008 9:57 pm

Аз малко пак не схващам това с двучасовите билети, ще ме извините. В нормалната част на света, билетът е за 1, 10, 30 или 100 пътувания, така де - на бройка. Отделно има абонаментни карти за ден, седмица, месец или тримесечие. И после са специалните абонаменти: детски, университетски, за работници на градските транспорти, или пенсионерските.
И всеки път когато влезнеш в метрото, автобус, трамвай или влак когато си таксуваш билетчето ти "отнема" едно пътуване от магнетичната му лента. Но понеже много хора живеят в околовръстния обръч от малки градчета, а работят в центъра или обратното някой е решил, че хората които имат дълъг път до работа и сменят по няколко превозни средства са минати, в срванение с тези които за половин час и с един автобус (примерно) си стигат.
Така че са удължили валидността на различните видове билети, стига да ти се налага да сменяш превозните средства.
Значи, преди две години работех в малко градче тоооочно в другият край на Барна. Имах 3 превозни средства, от които се отказвах от рейса и маах пеш. Но после се дундурках 45/55 минути в метро и от там прекачвах на трамвай. Общо пътуването ми отнемаше около час и нещо с 2/3 прекачвания. Но ми се таксуваше само едно.
И така, с различни времеви "разтягания" е същото в повечето европейски страни.
За отвъд океаните, не знам и не мога да говоря.

Друго нещо. Ако не си нито рейс, нито такси и караш по рейсовото платно и те пипнат тук, от глобата директно ти изфърчат гащите! :twisted:

Марфеее, аре коте фани една книжка и едно чайче, там с Ангелинката и леля Живка! :lol: И заеби телевизора!! :mrgreen: И така тренираш, че като дойдеш тук телевизор нямам. :wink:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue May 27, 2008 10:04 pm

Те тука каруците не могат да махнат от големите градове вие искате да таксуват.
Преди 1 месец ми се наложи да пътивам до София- ще ме прощават тия от София обаче - ебати и скапаното движение е това. Точно пред мен едно БМВ изпревари ОТДЯСНО по тротоара един камион докато на 3 метра катажиите чоплеха семки опрени на патрулката.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Tue May 27, 2008 11:28 pm

Ти за катаджиите не се безпокой. Те и да го спрат най-много да му вземат 20-50 лева и да го пуснат да си ходи. :lol:
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

Surfer
Scholar

Post by Surfer » Wed May 28, 2008 12:41 am

Baya незнам за коя част на Европа говориш, но бях в Прага преди 3 седмици и там метрото е на минути престой.До 20 минути, до 40 и цял ден.
Не сме Декарти, Нютони не сме,
за нас науката е тъмен лес
от чудеса.
А сме нормални астрономи - да!
Ловим звезди по тъмни небеса...

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sat May 31, 2008 7:40 pm

Детето не ходи на училище? Затвор!

Затвор за родители, чиито деца не посещават редовно училище до осми клас, предвиждат идеи, обсъждани от Министерството на труда и социалната политика и Министерството на правосъдието.

Идеите касаят инициатива лично на премиера Сергей Станишев за цялостна промяна в законодателството с цел по-добра защита на децата – това съобщи в Хасковски минерални бани министър Емилия Масларова, цитирана от Дарик радио.

На предстоящото редовно заседание на правителството на 12 юни се очаква да се одобри създаването на работни групи към всяко министерство, което има отношение към защитата на децата. На заседанията ще се обсъждат идеи, които вече са коментирани между социалното и правосъдното министерство и парламентарната комисия по труд и социална политика за определяне на сериозни санкции за родители, чиито деца не посещават редовно училище до осми клас.

Тези санкции могат да бъдат лишаване от социални помощи, осъждане на обществено полезен труд и дори лишаване от свобода. Това заяви пред Дарик министър Емилия Масларова. Прогнозата й е, че до края на годината промените ще бъдат приети.

Министър Малсарова присъства на откриването на осмия по ред детски етно-фестивал в Хасковски минерални бани, организиран от КНСБ.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Sat May 31, 2008 7:44 pm

Доста интересна идея. Не часта със затвора разбира се, но лишаването от социални помощи си е съвсем уместно според мен.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat May 31, 2008 8:52 pm

Вече предивиждам как ученика изнудва баща си и майка си за парици:
- "дай дай 20 лева иначе не отивам на училище и отиваш в затвора"
:wink:

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Sat May 31, 2008 8:58 pm

Точно същото си помислих и аз. ;)
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Maledictus
Warmage

Post by Maledictus » Mon Jun 02, 2008 10:52 am

Интересно ми е да видя КЪДЕ точно ще окафезят всички роми, дето не си пращат децата на у-ще, а по ъглите да просят........ Ей, Богу, бъкат от свежи идеи тиквите им........ Пък те социалните помощи са едни.....

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Mon Jun 02, 2008 10:59 am

Maledictus wrote:Интересно ми е да видя КЪДЕ точно ще окафезят всички роми, дето не си пращат децата на у-ще, а по ъглите да просят........ Ей, Богу, бъкат от свежи идеи тиквите им........ Пък те социалните помощи са едни.....
Путин и Медведев са другари! Ще се намери се някой лагер от сталиново време все още работещ в Сибир.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Maledictus
Warmage

Post by Maledictus » Mon Jun 02, 2008 11:13 am

:lol: Изобщо не се сетих за тоя вариант :twisted:

Cruelty
Paragon

Post by Cruelty » Mon Jun 02, 2008 12:33 pm

И как ще се удостовери непосещаването на училище? На учителите ще им се стовари и заплахата от ромска саморазправа, ако пишат неизвинени отсъствия. А ако не пишат и мине проверка - наказанийце за даскала, защото не спазва разпоредбите. Кеф отвсякъде.
Сибир е добра идея...
We're just a lie,
We're just a fake
I can't wait 'til I'm finally dead
Erase my numbers and hope to never return again

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon Jun 02, 2008 12:40 pm

Maledictus wrote:Интересно ми е да видя КЪДЕ точно ще окафезят всички роми, дето не си пращат децата на у-ще, а по ъглите да просят........ Ей, Богу, бъкат от свежи идеи тиквите им........ Пък те социалните помощи са едни.....
Абе те циганите понякога ми се струва че раждат деца само заради помощите.

Maledictus
Warmage

Post by Maledictus » Mon Jun 02, 2008 1:17 pm

Ще ме прощават за циничния хумор, ама по-скоро се стискат за презервативи......

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Jun 02, 2008 1:39 pm

Децата винаги са били инвестиция, колкото повече - толкова по-весело, а и що да си развалят кефа?
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.