И всеки път когато влезнеш в метрото, автобус, трамвай или влак когато си таксуваш билетчето ти "отнема" едно пътуване от магнетичната му лента. Но понеже много хора живеят в околовръстния обръч от малки градчета, а работят в центъра или обратното някой е решил, че хората които имат дълъг път до работа и сменят по няколко превозни средства са минати, в срванение с тези които за половин час и с един автобус (примерно) си стигат.
Така че са удължили валидността на различните видове билети, стига да ти се налага да сменяш превозните средства.
Значи, преди две години работех в малко градче тоооочно в другият край на Барна. Имах 3 превозни средства, от които се отказвах от рейса и маах пеш. Но после се дундурках 45/55 минути в метро и от там прекачвах на трамвай. Общо пътуването ми отнемаше около час и нещо с 2/3 прекачвания. Но ми се таксуваше само едно.
И така, с различни времеви "разтягания" е същото в повечето европейски страни.
За отвъд океаните, не знам и не мога да говоря.
Друго нещо. Ако не си нито рейс, нито такси и караш по рейсовото платно и те пипнат тук, от глобата директно ти изфърчат гащите!

Марфеее, аре коте фани една книжка и едно чайче, там с Ангелинката и леля Живка!