А за организацията на МОН абсолютно не ме изненадва.
Moderator: Moridin
Столичната полиция издирва 47-годишния Ангел Бончев, изпълнителен директор на ПФК"Литекс".
Тази нощ близките му подали сигнал, че е в неизвестност, съобщават от полицията.
По думите им към 01.10 часа семейството се прибрало в дома си в ж.к."Дървеница" и той останал да паркира автомобила.
Забавил се и когато след минути го потърсили пред блока, намерили само заключената кола.
Мобилният телефон на мъжа също не отговарял и близките потърсили съдействието на полицията за издирването му. Криминалисти от СДП и Седмо РПУ работят по случая.
От МВР призовават гражданите, които могат да предоставят информация за издирвания, да се обадят на телефони 166 или 982-87-60 или в най-близкото поделение на МВР.
Анонимността им е гарантирана.
Припомняме, на 6 март почти по същия сценарий изчезна и собственикът на на бургаското дружество "Гранити" Стоян Стоянов.
Той и до момента е в неизвестност.
No comment...Борисов: ДПС даде властта на Желев, Стоянов и Първанов
дата : 22 май 2008 г. 8:37 ч.
За пореден път столичният кмет Бойко Борисов определи като ключова ролята на ДПС през последните години в политическия живот.
"Жельо Желев, Петър Стоянов и Георги Първанов бяха избрани с гласовете на движението. Доган каза: "Ние ги подкрепяме и те станаха президенти", заяви неформалният лидер на ГЕРБ пред bTV.
Въпреки суперлативите, столичният кмет отново подчерта, че неговата партия няма да се коалира с ДПС.
"След като изпълниха чисто политическата си цел - да разбият МВР, да махнат Румен Петков завинаги от политиката, сега управляващите връщат старите, мои, предложения за МВР, защото нищо ново няма в това, което Миков предлага", каза столичният кмет.
Борисов подчерта, че "това, че премиерът се съмнява, че го подслушват, е срам за държавата. Благодаря на Станишев, че призна, че неговият министър на енергетиката се опитва да вкара мен и ГЕРБ в един грандиозен банков скандал".
Той посочи автомагистрала "Тракия" като другия голям грях на премиера. Борисов, обаче, посочи, че ГЕРБ ще помогне на министър Меглена Плугчиева в Брюксел, където ще каже, че всичко е наред с еврофондовете у нас.
Заменките на горите, безмитните бензиностанции и магазини, контрабандата на горива - това са другите грехове на това правителство, допълни столичният кмет и завърши с обещанието, че ГЕРБ ще управлява самостоятелно.
Мисля че се отказа по някое време. Ама не съм сигурен.Skywalker wrote:Не беше ли Гриша Ганчев на Литекс собственика?
Не е като да няма самочувствие.допълни столичният кмет и завърши с обещанието, че ГЕРБ ще управлява самостоятелно.
Въх лошите супермаркети ....Брюксел: За Бога братя, не купувайте!
26 май 2008 / News.dir.bg
Еврокомисарката за земеделието и развитието на селските райони Мариан Фишер Боел призова днес потребителите да не се поддават на примамливи оферти в супермаркетите, приканващи ги да купуват повече хранителни стоки, отколкото са им необходими.
Мариан Фишер Боел изтъкна, че в Европа няма недостиг на хранителни продукти, въпреки високите разходи за тяхното производство, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.
“В Европа няма недостиг на храни. Бих посъветвала потребителите да купуват колкото им е необходимо, но не повече. Често хората купуват повече, отколкото им трябва, заради офертите от типа “вземете три на цената на две“, заяви Боел на откриването на неформална среща на министрите на земеделието от ЕС.
“Не знам кой печели от това, но и сами можете да си направите сметка какво ви е необходимо и съм убедена, че ще има предостатъчно храни за всички потребители“, изтъкна на пресконференция Боел.
Преди време Боел изказа опасения, че продавачите карат потребителите да плащат прекалено високи цени за основни хранителни стоки като хляба и млякото заради покачването на цените на зърнените и млечните продукти на световните пазари.
Миналия месец доклад на експерти по земеделието от Европейската комисия посочи, че цената на редица основни хранителни стоки се е увеличила повече, отколкото е трябвало в зависимост от ръста на разходите за тяхното производство. Според доклада цените на хляба и зърнените закуски, месото, олиото, млякото и млечните продукти са нараснали със 7% в периода февруари 2007 - февруари 2008 г., докато очакванията са били за увеличение от 5%.
Цената на хляба и зърнените закуски се е повишила с 10%, което е над три пъти повече от очакваните от Европейската комисия 3%. В същото време цените на млякото, сиренето и яйцата са скочили с 15 на сто, при прогнозирани 12 процента.
*Заглавието е перефраза на призива на българския премиер от началото на 90-те години Димитър Попов, изречени по повод тогавашната криза с хранителните продукти.
Градският транспорт поскъпва
News.dir.bg - 26 Май 2008, 10:53
След месец билетчето за градски транспорт може да стане 1 лев, пише “Труд”. С 13 лв. ще поскъпне месечната карта за всички линии на градския транспорт и ще стане 50 лв. Талонът с 10 билета ще струва 7.50 лв.
В страната скокът е с около 10 ст. и в големите градове пътниците ще бъдат таксувани по 80 ст. Това е поредната вълна от повишения, която ни залива заради скъпия петрол. Миналата седмица някои превозвачески компании обявиха, че ще увеличат цените на междуградските превози.
25-км е - около час с колело. Струва си да го обмислиш този вариант.RRSunknown wrote:При мен няма вариант БДЖ ! А трябва да пътувам всеки ден Габрово- Севливо. Малко разстояние но с тая надценка дето удариха......zhivik wrote:След последната размяна на реплики, единственото което ми идва на ум е:
БДЖ FOREVER!!!
Добра идея - ама само за лятото- забръска ли снега става невъзможно.The Dragon wrote:25-км е - около час с колело. Струва си да го обмислиш този вариант.RRSunknown wrote:При мен няма вариант БДЖ ! А трябва да пътувам всеки ден Габрово- Севливо. Малко разстояние но с тая надценка дето удариха......zhivik wrote:След последната размяна на реплики, единственото което ми идва на ум е:
БДЖ FOREVER!!!
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests