Random stuffec

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Thu Sep 18, 2014 11:26 am

Играта е ТОЧНО това, за което си платихме на Kickstarter. Няма такова нещо като "твърде" ретро. Изометричната перспектива все още си е перфектна за такива заглавия, особено за по-тактическо RPG това си остава далеч по-подходящо решение от всичко развито през последните 15 години. Заглавия като Dragon Age, колкото и да са добри, ти дават супер скапана перспектива за контрол на партито. Падението на този жанр започна още с Neverwinter Nights, където манията по 3D рендеринга взе превес над всичко останало: арт, геймплей, интерфейс и т.н. По същия начин Heroes 2 и 3 си остават най-добрите части от поредицата и всичките продължения, клонинги и спин-офи само влошават нещата с желанието си да са по-малко "ретро".

И няма как тази игра да остане единствена по рода си при положение че Wasteland 2 излиза утре (след размазващия успех на бетата на Steam), разработва се Project Eternity (наследник на Baldur's Gate) и още преди време излезе Shadowrun Returns, която също обра огромни овации.

Да не говорим, че масовостта по никакъв начин не е толкова есенциална. Игри с малък и добре премерен бюджет, които си знаят аудиторията, могат да са изключително успешни и печеливши за разлика от поредния Tomb Raider, който продава "само" 3 милиона копия през първия си месец и съответно се води като финансов провал след титаничните инвестиции в разработка и реклама:
http://www.eurogamer.net/articles/2013- ... onth-sales

Гледай малко Джим Стърлинг, за да се информираш по-добре за тенденциите в гейм индустрията и какво точно води до финансов успех или провал в нея. :)

Trip
Moderator

Post by Trip » Thu Sep 18, 2014 12:07 pm

На мен в дизайн отношение, като гледам диалози и избори, не ми се струва ретро хич. Като външен вид, по-скоро това е идеята, да. (Даже не 2005-а, а 1999-та по-скоро :)) Но то ще се чете здраво в тая игра най-вече, няма да се плакне око.

А и честно казано, гледайки примерно плейтрута на неща като началото на MA3, лъхат ми яко на вяло уподобен блокбъстър като gameflow и външен вид, с все uncanny valley-то. (Без да съм запознат със самите игрови системи, те може да са яки.)

И нещо ме кара да си мисля, че тия къмто 100-150 000 души, дето си поделят пледжовете по Wasteland 2, Pillars и Torment, ще са една здраво консистентна фен-база занапред - без да коментирам големите гейм медии, в които 90% от авторите припадат по тоя род игри и бая ще помогнат за популяризацията.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Thu Sep 18, 2014 4:03 pm

Да не говорим, че ако има някаква част от фен базата на Ротфъс, която не е е играла първия Тормент, може да цъка този поради участието му в проекта. А и като цяло, да, все пак дано се продаде играта, ама аз ще съм на кеф дори да де провали финансово, щото като backer ще съм получил това което искам. А и inXile няма са на загуба, щото парите не са техни, т'ва е якото на Кикстартър. Освен загубата на време, де. И бтв, Divinity: Original Sin, ако спекулираме, някъде към средата на юли може би е имало 400 000 продадени копия, а дори не беше намалена, 40 евро/долара е. А и все още се продава стабилно, демек Larian имат сигурно над 10-15 милиона вече в банката, което за инди разработчик не е малко.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Fri Sep 19, 2014 11:17 pm

На твърде ретро игрите дали не им вървят продажбите?

Image

Martix
Jaghut Tyrant

Post by Martix » Sat Sep 20, 2014 6:27 am

Wasteland-а е ясна, много по-любопитно ми е какво прави там втората игра в списъка. :D
There are no rules! I'm gonna get you!

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sun Sep 21, 2014 2:49 pm

Archeage се оказа страхотна игра. Но за съжаление не съм виждал такива опашки на сървърите от лонча на WoW насам. В 2 часа днес ми крашна играта, докато обядвах и не съм релогнал на време. Опашката я хванах на около 2200 човека. В момента съм на 1892 място, а съм събнал и съм с предимство пред F2P. Снощи около 8 часа е била 5000-6000 човека. Реално погледнато, ако се прибереш от работа и се опиташ да влезеш да играеш, дори да си платил кинти, не е възможно да влезеш преди полунощ.

В момента има 7 сървъра за Европа, като до 1-2 дни трябва да вдигнат още 2-3.

И ся това чакане не ми помага, защото имах надежди днес да намеря земя за малка ферма, за да почна да засаждам продукция. Товарното ми магаре също има да дига 10 левела. Всичко отива на кино. :(

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Wed Sep 24, 2014 9:09 am

Днес се сдобих с Xbox One, след като жена ми реши да ми го подари без конкретен празник :mrgreen: :heart:

Точно навреме за първите наистина яки заглавия за новото поколение конзоли. Сега поцъках стабилно Forza Horizon 2 демото и смятам, че е предостатъчно, за да се убедя, че това нещо ще е най-добрият полу-аркаден рейсър като излезе. Управлението на колите е размазващо, визията - също. Явно разнообразието ще бъде още по-голямо от страхотната първа част. Също вибриращите тригъри всъщност са доста гениална идея. Много яко е как натискането на газта и спирачката има някакъв фийдбек.

Yan
Site Admin

Post by Yan » Wed Sep 24, 2014 11:57 am

Хехе, честито. Аз планирам да се сдобия с една PS4-ка на заплата.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Sep 24, 2014 10:55 pm

Браво, браво :)

Жалко, че не е PS4, че да цъкаме Дестини заедно ;)
And you can't dance with a devil on your back...

Yan
Site Admin

Post by Yan » Sat Sep 27, 2014 11:44 am

Сдобих се с това:
Spoiler: show
Image
Сега остава и със свободно време :)
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Sat Sep 27, 2014 2:47 pm

Честито! Ако имах пари и бях от хората, които си купуват конзоли и то за определена игра, бих си купил PS4 когато излезе Bloodborne.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Sep 28, 2014 12:05 am

Yan wrote:Сдобих се с това:
Spoiler: show
Image
Сега остава и със свободно време :)
Закупи си сега Playstation Plus и ме адни към приятелите си. User name: Simeoncho

Мога да ти помогна много с мисиите :)
And you can't dance with a devil on your back...

Yan
Site Admin

Post by Yan » Sun Sep 28, 2014 10:39 am

Ще те адна :)

Ся трябва и да свикна с контролите за FPS без мишок де, че съм мноу зле :P

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sun Sep 28, 2014 3:01 pm

Роланде, ако търсиш хора за кооп, да те свържа с моя френд, който цъка?

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Sep 28, 2014 5:31 pm

Тва фпс без мишка е отвъд способностите ми. :panic: ама Озона ако още веднъж ме спамнат с реклама за бъндъла ще се разрева... ама няма кинти са. От друга страна май си пускам другия месец малко вовец ако намеря с кой.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”