Реално играя с над 100 мода, ко искаш щи копна довечера мод листа
DLC-та са без значение кога ги играеш, но играта препоръчва да си поне 20-25 левел за повечето. Например за Old World Blues (според мен най-доброто от 4-те, че и ми е в топ 3 на DLC-та въобще) е добре да се запасиш с яко сайънс и рипеър скиллз (говорим нещо от порядъка на 75+) щото ще те занимава с роботи, локпика на стотачка винаги е добра идея за всяко DLC, че и за играта като цяло.
Honest Hearts/Dead Money според мен са на едно ниво. Едното е по-приключенско каубойско такова и се занимава с по-достъпни теми като робство, личен избор, правда, чест и т.н. Един от най-паметните персонажи е в него, може би втората по култовост личност от Легиона след Кайзера.
Dead Money удря доста близо до сърцето обаче, сървайвъл хорър усещане, абсолютно непоносима (буквално, яде ти от живота) атмосфера на обреченост и безпътие. Всеки е боклук, а и аз както го играх бях най-големият, занимава се с алчност, болка, изгубена надежда и жалки човечета, смятащи, че целта им има смисъл.
И макар да имам сигурно над 100 часа в тази игра, още не мога да се замъкна и да пробвам Lonesome Road. Централната история и всички възможности са толкова блажни, че не мога да се откъсна. Още дори нямам фул легион герой да се таковам, а съм разигравал поне 3-4 чисти психопата за герои.
Мисля ся да ролплейна с някакъв див японец, възрастен, който е ултимативния куриер и държи на точност и абсолютно изпипани поръчки и личната му чест да е над всичко.
А модове. Първо, ако не си модвал се приготви поне няколко часа да четеш. Първият път е най-досадно. Или следвай клиповете на gopher в youtube, никой не обяснява модване по-добре от него, освен това самият той е модър.
Това са топ модовете, няма да сбъркаш с ни един от тях.
Поне първите 25. Текстурните можеш и да ги пропуснеш. Както и Nevada Skys (освен ако не искаш постоянни пясъчни бури и дъждове).
Project Nevada също можеш да пропуснеш, по-сложен мод е за инсталация, но променя геймплея доста сериозно. Т.е. може би е точно това, което искаш, но се приготви да четеш и следваш инструкции до запетаята, ако искаш да се възползваш напълно от него. Разкошен е иначе.
Първо ти трябва
Fallout Mod Manager - FOMM за лесна инсталация на файловете. Не ползвай за Ню Вегас nexus mod manager-а, върши работа за Скайрим и мисля за Fallout 4, но по-стари игри като Fallout 3, Oblivion, New Vegas си имат собствени мениджъри.
Ако не искаш да се занимавша с програми, а просто да пускаш папки в Data папката на играта и да си отбелязваш кой файл да ползва играта в собствения ѝ лаунчър взимаш новите презареждащи анимации, реалистичният демидж (който важи за всички, т.е. и ти умираш от 1,2 куршума, освен ако не носиш изключително качествена броня) и текстурите. Всъщност доста модове можеш директно да слагаш в тази папка, позволяваш да заместват старите файлове и отбелязваш в лаунчъра с отметка.
За стабилност:
NVAC - New Vegas Anti Crash
New Vegas Stutter Remover
4GB Fallout New Vegas Updated (със сигурност имаш повече от 2 гб рам), а тоя им енджин на бетеста не може да се възползва по дифолт от повече рам.
Визуални:
New Vegas - Enhanced Camera лично аз ползвам този мод за камера. Освен това имаш мод, който центрира героя ти в средата на екрана, когато си в трето лице.
EVE - Essential Visual Enhancements
Enhanced Blood или нещо такова.
Препоръчвам да сложиш голи модове и за двата пола, че е тъпо да съблечеш рейдъри и да останат по бял потник и гащи. При положение, че мъжете са голи до кръста, а жените имат по една капачка от компот връз циците.
Който и да е от трите основни светлинни модове.
Както и
Wasteland Flora Overhaul не е истина колко по-интересен прави пустинята.
Има много HD текстури, които са добри, спор няма, но на мен ванилата си ми харесват.
Fallout Character Overhaul - прави хората доста интересни
Но ако не ти се занимава.
Поне си сложи тези двата:
Perk Every Level - не знам защо ванила версията ти дава пъркове през 2 нива.
More Perks - има абсолютно гениални попадения.
И този за реалистичния демидж. Пукотевиците с хора са точно като в дивия запад. По 2 куршума макс, ако си точен и с висок гън скил.
Може и да си сложиш реалистичен глад, жажда и желание за сън, щото реално ванила хардкор мода е доста лабав. Както и реалистично затормозяване на организма ти, ако се пристрастиш към някой наркотик. Не е истина каква лудница е да си надрусан с нещо, в същото време да страдаш от липсата на друго, около теб хвъчрат патрони и за под 30 сек. престрелка да те удари такъв адреналин, какъвто в друга игра не можеш да си доставиш.
Редно е да кажа, че всичко това можеш да пропуснеш, ако просто се спрявиш с инсталацията на
Project Nevada. И с други думи по-добре чести в нексус, а не несвързаните му глупости.