Играно напоследък

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

трубадур
Elder God

Re: Играно напоследък

Post by трубадур » Mon Oct 03, 2016 5:09 pm

Claymore47_Fen wrote:Как осра пейзажа така ве, пустиняк?
Пюър скил.

Инак исках новият ми персонаж да е няква развратна шаврантия, дето ебе всичко и залагах яко на интелект и харизма и отношение с другия пол и накрая пак забих в типично нихилистична донт гив ъ фак патка почнах да зимам само перковете, дека дигат по 1 точка спешъл, че да си нагрухтя силата и ендюрънса. Още повече, че съм с мод, дето прави всеки удар да събаря язовирни стени (реалистичен демидж), което прави DT-то напълно безмислено, което е ок, мога да си играя с всичките скимпи модове. Идеята е, че дед мъни с такъв тип модове идва още по-нанагорно. Но наистина едно от по-качествените сървайвъл усещания.

И като пратиш там някаква никаквица, дето няма търпение и дооооста лесно можеш да вбесиш всички и да искат да ти теглят ножа. Но не беше лъгане, мазане, заебаване, обиди, заплахи. Лудница.

Иначе за ко ти е златото? На кой ше го продадеш? Само на оная тенекия от гън рънърс има некъв реален кеш в тая скапана пустиня. И то са седем иляди капачки. Нема а търча сека седмица да му продавам по пет-шест кюлчета. А да нацелиш некой с яки боклуци в инвентара и да менкате е бахти редкоста тука. Още повече, че гърмя и мода за оръжия от новото хилядолетие и баш легендарните/редките пищаци от ванила играта ги пропускам с мощ.

Delegat
Aes Sedai

Post by Delegat » Mon Oct 03, 2016 5:34 pm

Престанете да пишете за ФНВ, че само ми се до/преиграва :lol:

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Mon Oct 03, 2016 7:02 pm

не мое, шедьовър е некак, точно тва си мислех, докато си цъках дед мънито, как, особено моднато правилно, това е най-доброто американско ръпъгъ, знам щу народ се кефи на балдур и първите 2 фолаута, ама тва просто влиза много правилно. От самото си начало нема лабаво, лично тая сцена с дофтора си я преигравам всеки път, а не е кат да няма мод за пропускане на въведението, а тва са неща, дето винаги слагам на бедестовите игри например (обливиън, скайрим, и фолаут 3 и 4). Ако имат достатъчно акъл и дадат кита пак на обсидиън с официална поддръжка и малко повече от 2 седмици да си направят fallout играта ще ми е единственият приордър у живота.

Delegat
Aes Sedai

Post by Delegat » Tue Oct 04, 2016 9:18 am

Хубаво, кара ме пак да я инсталирам. Кажи някои препоръчителни модове, нищо прекалено, просто да напраят играта малко по-интересна. И в кой ред трябва да се изиграят DLC-тата? :D

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Tue Oct 04, 2016 10:57 am

Реално играя с над 100 мода, ко искаш щи копна довечера мод листа :mrgreen:
DLC-та са без значение кога ги играеш, но играта препоръчва да си поне 20-25 левел за повечето. Например за Old World Blues (според мен най-доброто от 4-те, че и ми е в топ 3 на DLC-та въобще) е добре да се запасиш с яко сайънс и рипеър скиллз (говорим нещо от порядъка на 75+) щото ще те занимава с роботи, локпика на стотачка винаги е добра идея за всяко DLC, че и за играта като цяло.
Honest Hearts/Dead Money според мен са на едно ниво. Едното е по-приключенско каубойско такова и се занимава с по-достъпни теми като робство, личен избор, правда, чест и т.н. Един от най-паметните персонажи е в него, може би втората по култовост личност от Легиона след Кайзера.
Dead Money удря доста близо до сърцето обаче, сървайвъл хорър усещане, абсолютно непоносима (буквално, яде ти от живота) атмосфера на обреченост и безпътие. Всеки е боклук, а и аз както го играх бях най-големият, занимава се с алчност, болка, изгубена надежда и жалки човечета, смятащи, че целта им има смисъл.
И макар да имам сигурно над 100 часа в тази игра, още не мога да се замъкна и да пробвам Lonesome Road. Централната история и всички възможности са толкова блажни, че не мога да се откъсна. Още дори нямам фул легион герой да се таковам, а съм разигравал поне 3-4 чисти психопата за герои.
Мисля ся да ролплейна с някакъв див японец, възрастен, който е ултимативния куриер и държи на точност и абсолютно изпипани поръчки и личната му чест да е над всичко.

А модове. Първо, ако не си модвал се приготви поне няколко часа да четеш. Първият път е най-досадно. Или следвай клиповете на gopher в youtube, никой не обяснява модване по-добре от него, освен това самият той е модър.
Това са топ модовете, няма да сбъркаш с ни един от тях.

Поне първите 25. Текстурните можеш и да ги пропуснеш. Както и Nevada Skys (освен ако не искаш постоянни пясъчни бури и дъждове).
Project Nevada също можеш да пропуснеш, по-сложен мод е за инсталация, но променя геймплея доста сериозно. Т.е. може би е точно това, което искаш, но се приготви да четеш и следваш инструкции до запетаята, ако искаш да се възползваш напълно от него. Разкошен е иначе.

Първо ти трябва
Fallout Mod Manager - FOMM за лесна инсталация на файловете. Не ползвай за Ню Вегас nexus mod manager-а, върши работа за Скайрим и мисля за Fallout 4, но по-стари игри като Fallout 3, Oblivion, New Vegas си имат собствени мениджъри.
Ако не искаш да се занимавша с програми, а просто да пускаш папки в Data папката на играта и да си отбелязваш кой файл да ползва играта в собствения ѝ лаунчър взимаш новите презареждащи анимации, реалистичният демидж (който важи за всички, т.е. и ти умираш от 1,2 куршума, освен ако не носиш изключително качествена броня) и текстурите. Всъщност доста модове можеш директно да слагаш в тази папка, позволяваш да заместват старите файлове и отбелязваш в лаунчъра с отметка.
За стабилност:
NVAC - New Vegas Anti Crash
New Vegas Stutter Remover
4GB Fallout New Vegas Updated (със сигурност имаш повече от 2 гб рам), а тоя им енджин на бетеста не може да се възползва по дифолт от повече рам.

Визуални:
New Vegas - Enhanced Camera лично аз ползвам този мод за камера. Освен това имаш мод, който центрира героя ти в средата на екрана, когато си в трето лице.
EVE - Essential Visual Enhancements
Enhanced Blood или нещо такова.
Препоръчвам да сложиш голи модове и за двата пола, че е тъпо да съблечеш рейдъри и да останат по бял потник и гащи. При положение, че мъжете са голи до кръста, а жените имат по една капачка от компот връз циците.
Който и да е от трите основни светлинни модове.
Както и Wasteland Flora Overhaul не е истина колко по-интересен прави пустинята.
Има много HD текстури, които са добри, спор няма, но на мен ванилата си ми харесват.
Fallout Character Overhaul - прави хората доста интересни

Но ако не ти се занимава.
Поне си сложи тези двата:
Perk Every Level - не знам защо ванила версията ти дава пъркове през 2 нива.
More Perks - има абсолютно гениални попадения.
И този за реалистичния демидж. Пукотевиците с хора са точно като в дивия запад. По 2 куршума макс, ако си точен и с висок гън скил.
Може и да си сложиш реалистичен глад, жажда и желание за сън, щото реално ванила хардкор мода е доста лабав. Както и реалистично затормозяване на организма ти, ако се пристрастиш към някой наркотик. Не е истина каква лудница е да си надрусан с нещо, в същото време да страдаш от липсата на друго, около теб хвъчрат патрони и за под 30 сек. престрелка да те удари такъв адреналин, какъвто в друга игра не можеш да си доставиш.

Редно е да кажа, че всичко това можеш да пропуснеш, ако просто се спрявиш с инсталацията на Project Nevada. И с други думи по-добре чести в нексус, а не несвързаните му глупости. :mrgreen:

Delegat
Aes Sedai

Post by Delegat » Tue Oct 04, 2016 12:09 pm

Много благодаря, повечето модове принципно ги знам и съм ги тествал, но това беше преди няколко години и съм позабравил. Сега се чудя как да си направя героя :)
И ако някой мод може да премести последните няколко поста в темата за играта :D

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Tue Oct 04, 2016 8:49 pm

бе да местят и без тва сме 3-ма човека в тоя подфорум ся и из темите да се гоним :mrgreen:
Ся си копнах мод листа - половината не помня за кво и кога съм ги слагал :lol:
Spoiler: show
ELECTRO-CITY - CompletedWorkorders.esm
ELECTRO-CITY - Highways and Byways.esm
Weapons.of.the.New.Millenia.esm
FCOMaster.esm
NevadaSkies.esm
Advanced Recon Tech.esm
More Perks.esm
SlaveTown - Episode II.esm
Momod.esm
Monster Wars.esm
FreesideOpen.esm
D.E.I.M.O.S..esm
oHUD.esm
House of Horrors.esm
TribalPack.esm
MercenaryPack.esm
ClassicPack.esm
CaravanPack.esm
FalloutNV.esm
DeadMoney.esm
HonestHearts.esm
OldWorldBlues.esm
LonesomeRoad.esm
GunRunnersArsenal.esm
Mission Mojave - Ultimate Edition.esp
MMUE-CP-Electrocity.esp
The Mod Configuration Menu.esp
ELECTRO-CITY - Imaginator.esp
DYNAVISION 2 - Dynamic Lens Effect.esp
WeaponModsExpanded.esp
FCO - NPC Changes.esp
FCO - OHSB NPC Edits.esp
RWD-NV v1.3 [Alternative Version].esp
Weapons.of.the.New.Millenia.Leveled.Lists.esp
Weapons.of.the.New.Millenia.Cheat.Cabinet.esp
Weapons.of.the.New.Millenia.Honest.Hearts.Grunt.Patch.esp
Weapons.of.the.New.Millenia.Store.esp
Weapons.of.the.New.Millenia.Store.LITE.esp
The Weapon Mod Menu.esp
Improved Sound FX.esp
Improved Sound FX - Weapon Sharing Fix.esp
Improved Sound FX - Merged Major DLCs.esp
Advanced Recon Tech.esp
Advanced Recon Gear.esp
Advanced Recon Armor.esp
More Perks Update.esp
PerkEveryLevel.esp
Crafting Material Organizer.esp
New Vegas Trade Center.esp
Sprint Mod.esp
Armor Replacer Child NPC Fix.esp
FlashlightNVSE.esp
Neck-id Slaves.esp
SlaveTown - Episode II - Assets.esp
Centered 3rd Person Camera.esp
Easy Hacking.esp
Sorter - Combined.esp
FreesideOpenPatch.esp
freesideopendebug.esp
FSOmusic.esp
kochandbohr.esp
athornysituation.esp
rotfacetoriches.esp
Pacersgambit.esp
Couriers Stash - Package Selection Menu.esp
outsidebets.esp
lexx_brahmin-betsy.esp
awilderwasteland.esp
Tutorial Killer.esp
smartass.esp
lexx-hh-no-dialog-tags-english.esp
lexx-lr-no-dialog-tags-english.esp
lexx-no-dialog-tags-English.esp
lexx-owb-no-dialog-tags-english.esp
lexx-dm-no-dialog-tags-English.esp
ExtendedDialogueVulpes.esp
ED-E Dialogue - Person.esp
VeronicaDialogueFix.esp
bzArmour.esp
FNV Realistic Wasteland Lighting - Full.esp
NVR - GUI - Silent Karma.esp
NVR - GUI - Silent Challenges.esp
LFox Bottle That Water.esp
NimrodDresses.esp
dD - Enhanced Blood Main NV.esp
Zombie Serenade.esp

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Sun Oct 09, 2016 10:19 am

DARK SOULS™ II: Scholar of the First Sin - изглежда катастрофално, докато друг я играе и искаш да добиеш представа за нея от ютуб клипове (за разлика от DS1, DS3 и блъдборн). Хванеш ли я обаче - може да е най-доброто от серията ебаси :shock:
За нароченото бастърд чайлд в поредицата е изненадващо полирана и с доста по-сносни контроли от другите две соулс заглавия (играя с мишка и клавиатура). Може би най-после и узрях за тази поредица, но тук искам да карам бавно и внимателно с търпение. Другите 2 солса исках да ги карам юруш и да заебавам, докато тук прекарах вече 2 часа, т.е. 120 минути в мотаене из централния хъб. И ми дава най-доброто РП усещане засега. Играя го като пича на стълбите, в общи линии не ми се занимава с някакви огромни катастрофи, ще ми се да си отворя магазинче в хъба и да си цъкам там. Нападам само, ако ме нападнат, заобикалям и бягам, където мога и гледам да избегна всеки възможен конфликт. Освен това се джойнах към сините бунаци, дето обещават да помагат, ако ме инвейднат.

С това на ум - доста шибано решение да не можеш да цъкаш офлайн. Не за друго, просто много от новите играчи са се хванали за хайпа по играта и навсякъде гледаш хумористични самоубийци и тъпите им послания. Което от една страна не пречи на имържъна - времената са сбъркани, явно в останалите вселения е пълно с лунатици. Но пак - постоянно край теб да изникват нови и нови кървави петна с нелепи смърти идва нанагорно.

Клането отново има трески за дялкане. Пак трябва да си чакаш анимациите да свършат, преди да направиш друго действие, което може да ти донесе некой друг сатър в лицето. Освен това тежкотоварни миндили много досадно те следят на 360 градуса. Прибавено към горното битките тук може би са дъ лийст скил бейсд. Поне са бавни и тактически, което може да е забавно. Но само в дуели. Гледам да тегля противниците един по един, но знам, че занапред има зони и сблъсъци, където просто няма как да не ти се нахвърлят поне 5-6 врага и там ще си е мамата мамало.

ПП. След още малко цъкане - битките са кошмар :mrgreen:
Още не са ме убили врагове, де, но е доста калпава работата. Бавно, мудни, с това изчакване ептем отиват нещата по гяволите, т.е. не е яка бойна и реалистична система. Докато се мотая и си приказвам с нпц-та е разкош играта, но почнем ли да се млатим толкова яко ме вади от атмосфера и всичко и веднага ме връща в реалността и пресмятането, кога да скачам, удрям, търкалям - просто няма солс игра, дето да ме е изкефила бойната система :neutral:

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sun Oct 09, 2016 10:40 pm

Докъде си точно защото от града има няколко изхода и има вероятно да си тръгнал не към първото ниво по трудност изхода къмкоето е доста скрит по някаква причина а към следващото (демек второто).

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Mon Oct 10, 2016 11:05 am

Еба ли го, то повечето са с некви контрапшъни насекъде (тъпа статуя или неква ръчка, дето нищо не прави) и е малко трудно да не идеш първо у ония руини над морето с огромните рицари, дето имат поуз из гъза и се въртят като балерина около тебе. Мега шитня с други думи. Първият бос беше по-адекватен и лесен от тях, особено ония малоумници с боздугана. Да не говорим за дебилните хит пойнтс на по-големите оръжия, дето сякаш гнясат с радиация. Макар да се свиква и в повечето случаи да не отнасям удари, бойната система си е шит. Опитах после DS1 да видя там как бяха нещата и осъзнах чисто технически колко по-добра е DS2. С dsfix, текстури и кво ли не, първата игра е некъв запек, сравнено с плавния и блажен фреймрейт на втората.

Ся ролвам с няква магесница, поне да ги пуцам отдалече. Макя им мръсна. За вече над 6 часа имам само 2 смърти, една в самото начало да видя дали мога да се самоубия в зоната преди бабите и една щото си бутнах мишката и се хвърлих в една пропаст.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Oct 10, 2016 2:11 pm

На второ ниво си вместо на първото при морето и статуите- пътя е в обратния край на картата на града :)

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Mon Oct 10, 2016 7:01 pm

За това дето надолу от бонфайъра ли дето се отива говориш? Там има неква ръчка, дето нищо не прави и затва си цъкам при дебелите арморни пичове. Всеки два ти носят илядо души и си ги фармя за кеф, не си давам зор. Едва ли въобще ше я докарам до краля. Определено не и с меле герой, с магесницата ше видим, дорде ще я докарам. Че си факнах пичагата с двата ятагана. Викнах някъв нпц плебей фор дъ лолз и он зима да нападна тия седящите пичове. Деба и махлена. Аз си казах, че ако не ме нападнат и аз няма да нападам. И сега с него е почти неиграемо като те наденат едновременно 3-ма с по илядо пойз следващи те плътно олигофрени.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Mon Oct 10, 2016 10:10 pm

Дис гейм из булшит, не мога да мра само заради кьопави контроли и дебилна камера. Начи играя си внимателно, враговете са леш просто с такъв подход и я невидима стена, я някаква друга техническа хуйна ще ме подхлъзне. С магьосницата просто иначе газя, но не искам да връщам половин час назад внимателно и методично разчистване заради техническа шибания. Баси некомпетентните джапанци деба. Тряяше да си зема догмата на драконя :mrgreen:

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Oct 11, 2016 2:20 pm

трубадур wrote:Дис гейм из булшит, не мога да мра само заради кьопави контроли и дебилна камера.:
Не пробвай Legacy of Kain: Defiance ... just saying ...
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Tue Oct 11, 2016 4:59 pm

Е едното е игра отпреди парния локомотив, другото е мултимилионна уйня. Некак си не е правилно в днешно време все още да рутиш с некомпетентсност.