Mass Effect 2

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Mar 31, 2010 12:25 am

Аз също я праснах на бокса в крайна сметка, макар че оригинална ми е за комп колекторс :lol:

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Wed Mar 31, 2010 1:28 am

Mdam, to men ako pitash tq e dosta po-priqtna na 360 ot razlivaneto po klaviaturata na PC. Osobeno za shooteri s prikritie vuobshte ne moga da disham igra s drugo osven pad, a i s kruglite menuta na Bioware e suvsem drugo neshto.

Vij, za neshto kato DA sus sigurnost si trqbva igra na PC.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Wed Mar 31, 2010 8:23 am

Минах играта за втори път. Всички оцеляха пак, естествено - който груха добре няма как да не се уреди. Малко поразмених ролите в последната мисия, но иначе ефектът беше същия.

Както казах по-горе, като цяло парагонът беше много по-добре направен, както обикновено става в ролевите игри, които не са Fallout 1/2, но все пак си струваше още едно малко по-злобно минаване с различен пол и клас. Но с трето едва ли ще се захвана, по-скоро ще си чакам DLC-та разни.

Сега отивам да пробвам FF13, да видим за какво е целия шум, който вдигате във форума.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Apr 08, 2010 8:07 pm

Мушнахте ли Kasumi's Stolen memory, излезнаха вече ревюта даже, било ужасно кратко уви....(час)

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Tue May 25, 2010 11:10 pm

ЕА анонсираха, че Legendary Pictures ще правят Mass Effect филм! Не само това, ами изпълнителни продуценти ще са Ray Muzyka, Greg Zeschuck и Casey Hudson! :shock:

Oh my god!

F242
Sorcerer

Post by F242 » Tue May 25, 2010 11:24 pm

Amikae wrote:ЕА анонсираха, че Legendary Pictures ще правят Mass Effect филм! Не само това, ами изпълнителни продуценти ще са Ray Muzyka, Greg Zeschuck и Casey Hudson! :shock:
Чудесна новина, за киното, като вече отмиращ жанр :D
Но тези по-горе по-добре да не се разпиляват, а да се заемат с BG3 :mrgreen:
"The vulgar think the God by analogy to man and so worship Him in the form of the Gods. The learned think the God by analogy to principles and so worship Him in the form of Love or Truth. But the wise think the God not at all. They know that thought, which is finite, can only do violence to the God, who is infinite. It is enough, they say, that the God thinks them."

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sun Jun 20, 2010 11:47 pm

http://www.youtube.com/watch?v=Jzv5k6p0Swo

Колкото и пъти да преминавам през тази игра, все така силно емоционално ми въздейства. :heart:

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Tue Jun 22, 2010 10:36 am

От новите DLC-та до момента съм играл Firewalker и Kasumi. Firewalker е приличен, като обем DCL, а и е безплатен, но не е нещо кой знае какво. Има вътък в цялата идея, но реализацията не е много по-смислена от Макото.

Kasumi Stolen Memory - те това е як DLC. Не 5 ами и 10 долара бих дал. Първо мадамата е много интересен образ. Не знам как екипa на Mass Effect успява да изгражда толкова пълнокръвни персонажи. Начинът, по който ни я представят е превъзходен. Дори покоите и на кораба са много смислено направени и предизвикват интересни коментари от нейна страна. Вметвам, че на Zaeed също са добре направени. Самата мисия е мега яка - стил агент 007. За първи път виждам вселената на МЕ в подобна светлина. Финалната битка на Insanity е една от най-динамичните битки в цялата игра. Озвучението също е превъзходно. Това DLC получава отлични оценки във всички графи.

Между другото на обзерваторната палуба, където са покоите на Kasumi, има и готин бар с алкохол. И ако смесиш от питиетата се получава силен концентрат. Изпих 2 такива и EDI се обади да ме насочи към тоалетната. :mrgreen:

Остава ми Overlord, което чувам било дори по-добро от това на Kasumi. В момента ми е трудно да си го представя. За сега няма да го минавам. Ще потърся вариант да го мина с Legion.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Jul 08, 2010 3:46 am

Заиграх я. Засега ме радва доста, но съм наникъде още, та някакви сериозни мнения нямам - тъкмо кацнах на Омега.

Крайно ме дразни липсата на минимап в ХЪД-а обаче. Свикнал съм като ходя по коридори, да гледам в картата, вместо в екрана, и ми е мега изнервящо да трябва да натискам аналога, за да видя квото и да е. То не, че и показва кой знае кво...

Друго - малко нямаше да се разсърдя на някой и друг туториал повече. Примерно експлорването на планети ми е напълно неясно на тоя етап. Двата вида хакване обаче са сладки, особено това на сейфовете.

Аз пак си цъкам Вангард, надявам се тоя път да не е толкова кьопав колкото в предната.

А да, Миранда е ебаси гнусната пача с ебаси гнусния псевдо-бритиш акцент :mrgreen:
And you can't dance with a devil on your back...

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Thu Jul 08, 2010 4:11 am

"Псевдо" й е акцентът, щото е австралийка, бре, куме. :lol: Персонажката и на вид, и на глас е изкопирана едно към едно от реалната актриса. Иначе и аз я мразя доста, но повечето народ й се кефи фор съм рийзън. :mrgreen:
http://www.imdb.com/name/nm2088803/

Иначе туториъл за изследване на планетите има. Играта съвсем учтиво ти обяснява всичките си механики още през първите часове.

Липсата на минимап по никакъв начин не пречи. Все едно Gears има такова нещо, баси. Екшън зоните са линейни и в тях можеш да получиш инфо за посока, а в градчетата има карта, ако ти се разглежда.

Колкото до вангарда, не знам с кои две леви си цъкал първата игра, но още от нея този клас омазваше тотално. Нищо не можеше да ми се опре, докато играх с лошата си женска вангардка. Даже хубаво е, че във втората го направиха малко по-малко имба, баси.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Jul 08, 2010 4:29 am

Ъм, не те знам кво си омазвал, но моят умираше от плюнка и така и не доби полезно биотик умение. Тук ПОЧВА с такова (charge).

Как да е, минимап-липсата на мен си ми пречи чинно, особено в хъбовете. Свикнал съм да се ориентирам така и всичко, което не е прав коридор, искам да има минимап. Пък. И егати сравнението на РПГ с Гиърс, ебаси :mrgreen: Смисъл, тва, че взима елементи оттам, не значи да ги приравняваш. Минимум неква тъпа стрелка тип "ТРЯБВА ДА ВЪРВИШ НАТАМ, ЧУК ПРОСТ" е задълже.
And you can't dance with a devil on your back...

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Thu Jul 08, 2010 9:14 am

Roland wrote:Ъм, не те знам кво си омазвал, но моят умираше от плюнка и така и не доби полезно биотик умение. Тук ПОЧВА с такова (charge).

Как да е, минимап-липсата на мен си ми пречи чинно, особено в хъбовете. Свикнал съм да се ориентирам така и всичко, което не е прав коридор, искам да има минимап. Пък. И егати сравнението на РПГ с Гиърс, ебаси :mrgreen: Смисъл, тва, че взима елементи оттам, не значи да ги приравняваш. Минимум неква тъпа стрелка тип "ТРЯБВА ДА ВЪРВИШ НАТАМ, ЧУК ПРОСТ" е задълже.
Поиграй малко и ще видиш, че всъщност нямаш нужда от мап. Дори така е по-добре, щото при тея линейни нива щеше да е смешно да ти трябва. Има само по хъбовете, не че ще ти притрябва

Класът ти е готин обаче. Освен това тук е много по-лесно да се възползваш от уменията на съекипниците си, както и по-нататък можеш да използваш по едно тяхно умение. Та имаш възможности и много трудно ще си объркаш нещо, щото уменията не са чак толкова много. На мен лично всичко под Insanity отдавна ми е станало скука. След 3-4 превъртания на Insanity вече няма друга интересна трудност. Ама там играта не ти прощава.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Thu Jul 08, 2010 10:19 am

Roland wrote:Ъм, не те знам кво си омазвал, но моят умираше от плюнка и така и не доби полезно биотик умение. Тук ПОЧВА с такова (charge).

Хахах, да бе. А бариерата не е най-здравата защита в ME, патлачето не е безумно омазващо със спешъла му и враговете аха-аха да припарят до теб при наличието на lift и throw. Няма такъв филм. Минавал съм играта на всякакви трудности и класове и вангардът определено е най-имба персонажът, като това е мнение, което споделят кажи-речи всички, с които съм си лафил за играта. Има защита близка, че на моменти и минаваща боксовата круша (ака солджър), подобна нормална атака и за капак биотични умения, с които да компенсира всякакви липси с лихва. Даже във втората игра нарочно позаслабиха малко класа, за да не е толкова напред от останалите.
И егати сравнението на РПГ с Гиърс, ебаси
Ахааа, т.е. ВЪПРЕКИ че левъл дизайнът и самият екшън са директно изклонирани от Gears, в който няма и не е нужен мини-мап, в ME2 тези неща са необходими, ЗАЩОТО! :lol:
Бтв стрелка има, фор фъкс сейк. Просто играй вместо да мрънкаш още от първите пет минути.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Jul 08, 2010 1:38 pm

Минимапът е тотално уотевър в игра с толкова линейни мисии/нива, другите са ти го казали.

Бтв тия дни аз си я почвам наново с Вангард (едва второ минаване ще ми е) и мисля да си опукам и ДЛЦтата. Всъщност съм адски раздвоен м/у Инфилтратор и Вангард, с кое ще ми е по-фън според вас, метъли?

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Thu Jul 08, 2010 2:53 pm

Muad_Dib wrote:Минимапът е тотално уотевър в игра с толкова линейни мисии/нива, другите са ти го казали.

Бтв тия дни аз си я почвам наново с Вангард (едва второ минаване ще ми е) и мисля да си опукам и ДЛЦтата. Всъщност съм адски раздвоен м/у Инфилтратор и Вангард, с кое ще ми е по-фън според вас, метъли?
ами vanguard-a е забавен, инфилтратора е чийт моуд.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.