Mass Effect 2
Moderator: AlDim
Минах играта за втори път. Всички оцеляха пак, естествено - който груха добре няма как да не се уреди. Малко поразмених ролите в последната мисия, но иначе ефектът беше същия.
Както казах по-горе, като цяло парагонът беше много по-добре направен, както обикновено става в ролевите игри, които не са Fallout 1/2, но все пак си струваше още едно малко по-злобно минаване с различен пол и клас. Но с трето едва ли ще се захвана, по-скоро ще си чакам DLC-та разни.
Сега отивам да пробвам FF13, да видим за какво е целия шум, който вдигате във форума.
Както казах по-горе, като цяло парагонът беше много по-добре направен, както обикновено става в ролевите игри, които не са Fallout 1/2, но все пак си струваше още едно малко по-злобно минаване с различен пол и клас. Но с трето едва ли ще се захвана, по-скоро ще си чакам DLC-та разни.
Сега отивам да пробвам FF13, да видим за какво е целия шум, който вдигате във форума.
Чудесна новина, за киното, като вече отмиращ жанрAmikae wrote:ЕА анонсираха, че Legendary Pictures ще правят Mass Effect филм! Не само това, ами изпълнителни продуценти ще са Ray Muzyka, Greg Zeschuck и Casey Hudson!![]()

Но тези по-горе по-добре да не се разпиляват, а да се заемат с BG3

"The vulgar think the God by analogy to man and so worship Him in the form of the Gods. The learned think the God by analogy to principles and so worship Him in the form of Love or Truth. But the wise think the God not at all. They know that thought, which is finite, can only do violence to the God, who is infinite. It is enough, they say, that the God thinks them."
http://www.youtube.com/watch?v=Jzv5k6p0Swo
Колкото и пъти да преминавам през тази игра, все така силно емоционално ми въздейства.
Колкото и пъти да преминавам през тази игра, все така силно емоционално ми въздейства.

От новите DLC-та до момента съм играл Firewalker и Kasumi. Firewalker е приличен, като обем DCL, а и е безплатен, но не е нещо кой знае какво. Има вътък в цялата идея, но реализацията не е много по-смислена от Макото.
Kasumi Stolen Memory - те това е як DLC. Не 5 ами и 10 долара бих дал. Първо мадамата е много интересен образ. Не знам как екипa на Mass Effect успява да изгражда толкова пълнокръвни персонажи. Начинът, по който ни я представят е превъзходен. Дори покоите и на кораба са много смислено направени и предизвикват интересни коментари от нейна страна. Вметвам, че на Zaeed също са добре направени. Самата мисия е мега яка - стил агент 007. За първи път виждам вселената на МЕ в подобна светлина. Финалната битка на Insanity е една от най-динамичните битки в цялата игра. Озвучението също е превъзходно. Това DLC получава отлични оценки във всички графи.
Между другото на обзерваторната палуба, където са покоите на Kasumi, има и готин бар с алкохол. И ако смесиш от питиетата се получава силен концентрат. Изпих 2 такива и EDI се обади да ме насочи към тоалетната.
Остава ми Overlord, което чувам било дори по-добро от това на Kasumi. В момента ми е трудно да си го представя. За сега няма да го минавам. Ще потърся вариант да го мина с Legion.
Kasumi Stolen Memory - те това е як DLC. Не 5 ами и 10 долара бих дал. Първо мадамата е много интересен образ. Не знам как екипa на Mass Effect успява да изгражда толкова пълнокръвни персонажи. Начинът, по който ни я представят е превъзходен. Дори покоите и на кораба са много смислено направени и предизвикват интересни коментари от нейна страна. Вметвам, че на Zaeed също са добре направени. Самата мисия е мега яка - стил агент 007. За първи път виждам вселената на МЕ в подобна светлина. Финалната битка на Insanity е една от най-динамичните битки в цялата игра. Озвучението също е превъзходно. Това DLC получава отлични оценки във всички графи.
Между другото на обзерваторната палуба, където са покоите на Kasumi, има и готин бар с алкохол. И ако смесиш от питиетата се получава силен концентрат. Изпих 2 такива и EDI се обади да ме насочи към тоалетната.

Остава ми Overlord, което чувам било дори по-добро от това на Kasumi. В момента ми е трудно да си го представя. За сега няма да го минавам. Ще потърся вариант да го мина с Legion.
Заиграх я. Засега ме радва доста, но съм наникъде още, та някакви сериозни мнения нямам - тъкмо кацнах на Омега.
Крайно ме дразни липсата на минимап в ХЪД-а обаче. Свикнал съм като ходя по коридори, да гледам в картата, вместо в екрана, и ми е мега изнервящо да трябва да натискам аналога, за да видя квото и да е. То не, че и показва кой знае кво...
Друго - малко нямаше да се разсърдя на някой и друг туториал повече. Примерно експлорването на планети ми е напълно неясно на тоя етап. Двата вида хакване обаче са сладки, особено това на сейфовете.
Аз пак си цъкам Вангард, надявам се тоя път да не е толкова кьопав колкото в предната.
А да, Миранда е ебаси гнусната пача с ебаси гнусния псевдо-бритиш акцент
Крайно ме дразни липсата на минимап в ХЪД-а обаче. Свикнал съм като ходя по коридори, да гледам в картата, вместо в екрана, и ми е мега изнервящо да трябва да натискам аналога, за да видя квото и да е. То не, че и показва кой знае кво...
Друго - малко нямаше да се разсърдя на някой и друг туториал повече. Примерно експлорването на планети ми е напълно неясно на тоя етап. Двата вида хакване обаче са сладки, особено това на сейфовете.
Аз пак си цъкам Вангард, надявам се тоя път да не е толкова кьопав колкото в предната.
А да, Миранда е ебаси гнусната пача с ебаси гнусния псевдо-бритиш акцент

And you can't dance with a devil on your back...
"Псевдо" й е акцентът, щото е австралийка, бре, куме.
Персонажката и на вид, и на глас е изкопирана едно към едно от реалната актриса. Иначе и аз я мразя доста, но повечето народ й се кефи фор съм рийзън.
http://www.imdb.com/name/nm2088803/
Иначе туториъл за изследване на планетите има. Играта съвсем учтиво ти обяснява всичките си механики още през първите часове.
Липсата на минимап по никакъв начин не пречи. Все едно Gears има такова нещо, баси. Екшън зоните са линейни и в тях можеш да получиш инфо за посока, а в градчетата има карта, ако ти се разглежда.
Колкото до вангарда, не знам с кои две леви си цъкал първата игра, но още от нея този клас омазваше тотално. Нищо не можеше да ми се опре, докато играх с лошата си женска вангардка. Даже хубаво е, че във втората го направиха малко по-малко имба, баси.

http://www.imdb.com/name/nm2088803/
Иначе туториъл за изследване на планетите има. Играта съвсем учтиво ти обяснява всичките си механики още през първите часове.
Липсата на минимап по никакъв начин не пречи. Все едно Gears има такова нещо, баси. Екшън зоните са линейни и в тях можеш да получиш инфо за посока, а в градчетата има карта, ако ти се разглежда.
Колкото до вангарда, не знам с кои две леви си цъкал първата игра, но още от нея този клас омазваше тотално. Нищо не можеше да ми се опре, докато играх с лошата си женска вангардка. Даже хубаво е, че във втората го направиха малко по-малко имба, баси.
Ъм, не те знам кво си омазвал, но моят умираше от плюнка и така и не доби полезно биотик умение. Тук ПОЧВА с такова (charge).
Как да е, минимап-липсата на мен си ми пречи чинно, особено в хъбовете. Свикнал съм да се ориентирам така и всичко, което не е прав коридор, искам да има минимап. Пък. И егати сравнението на РПГ с Гиърс, ебаси
Смисъл, тва, че взима елементи оттам, не значи да ги приравняваш. Минимум неква тъпа стрелка тип "ТРЯБВА ДА ВЪРВИШ НАТАМ, ЧУК ПРОСТ" е задълже.
Как да е, минимап-липсата на мен си ми пречи чинно, особено в хъбовете. Свикнал съм да се ориентирам така и всичко, което не е прав коридор, искам да има минимап. Пък. И егати сравнението на РПГ с Гиърс, ебаси

And you can't dance with a devil on your back...
Поиграй малко и ще видиш, че всъщност нямаш нужда от мап. Дори така е по-добре, щото при тея линейни нива щеше да е смешно да ти трябва. Има само по хъбовете, не че ще ти притрябваRoland wrote:Ъм, не те знам кво си омазвал, но моят умираше от плюнка и така и не доби полезно биотик умение. Тук ПОЧВА с такова (charge).
Как да е, минимап-липсата на мен си ми пречи чинно, особено в хъбовете. Свикнал съм да се ориентирам така и всичко, което не е прав коридор, искам да има минимап. Пък. И егати сравнението на РПГ с Гиърс, ебасиСмисъл, тва, че взима елементи оттам, не значи да ги приравняваш. Минимум неква тъпа стрелка тип "ТРЯБВА ДА ВЪРВИШ НАТАМ, ЧУК ПРОСТ" е задълже.
Класът ти е готин обаче. Освен това тук е много по-лесно да се възползваш от уменията на съекипниците си, както и по-нататък можеш да използваш по едно тяхно умение. Та имаш възможности и много трудно ще си объркаш нещо, щото уменията не са чак толкова много. На мен лично всичко под Insanity отдавна ми е станало скука. След 3-4 превъртания на Insanity вече няма друга интересна трудност. Ама там играта не ти прощава.
Roland wrote:Ъм, не те знам кво си омазвал, но моят умираше от плюнка и така и не доби полезно биотик умение. Тук ПОЧВА с такова (charge).
Хахах, да бе. А бариерата не е най-здравата защита в ME, патлачето не е безумно омазващо със спешъла му и враговете аха-аха да припарят до теб при наличието на lift и throw. Няма такъв филм. Минавал съм играта на всякакви трудности и класове и вангардът определено е най-имба персонажът, като това е мнение, което споделят кажи-речи всички, с които съм си лафил за играта. Има защита близка, че на моменти и минаваща боксовата круша (ака солджър), подобна нормална атака и за капак биотични умения, с които да компенсира всякакви липси с лихва. Даже във втората игра нарочно позаслабиха малко класа, за да не е толкова напред от останалите.
Ахааа, т.е. ВЪПРЕКИ че левъл дизайнът и самият екшън са директно изклонирани от Gears, в който няма и не е нужен мини-мап, в ME2 тези неща са необходими, ЗАЩОТО!И егати сравнението на РПГ с Гиърс, ебаси

Бтв стрелка има, фор фъкс сейк. Просто играй вместо да мрънкаш още от първите пет минути.
- The Dragon
- Elder God
ами vanguard-a е забавен, инфилтратора е чийт моуд.Muad_Dib wrote:Минимапът е тотално уотевър в игра с толкова линейни мисии/нива, другите са ти го казали.
Бтв тия дни аз си я почвам наново с Вангард (едва второ минаване ще ми е) и мисля да си опукам и ДЛЦтата. Всъщност съм адски раздвоен м/у Инфилтратор и Вангард, с кое ще ми е по-фън според вас, метъли?
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.