Не знам на кой е заслугата героите да са по "стегнати", но не бива да се изключва вероятноста и Джордан да си е заложил това- все пак идеята му беше че това е последната книга и той сигурно е орязал доколкото може разните ненужни и досадни описания

Цялата сюжетна линия с Егвийн и кулата е съшита с бели конци някъде от шеста книга насам, когато по неведоми причини Егвийн я направиха Амирлин. Вече половин дузина томове тя е "умната" (в кавички, защото по стандартите на седайките не се иска много, за да изпъкваш с акъл), а останалите са патки. Същото е и в 12-ти том, мен ако питаш, но поне има развръзка най-накрая.coldie wrote:А на мен на места ми лиспва пълнотата на героите и на взаимоотношенията им. Информацията която ни е пусната е, че Джордан е написал някои от главите и макар, че не съм готов да заложа това може да се открои. Излишните страници с шиене на рокли и приготвяне на чай в някой от предишните томове е нещо съвсем различно. Доколкото мога да преценя при Сандерсън има едно взаимодействие на героите и случване на събитията като при Фийст - прави едно, прави две, прави три. Почти съм сигурен, че например повечето глави с Егвийн са писани от Сандерсън. Просто на места са като съшити с бели конци, а точно това никога не съм го забелязвал при Джордан. Джордан беше майстор на подтекста и изпипваше дори и малките сюжетни линийки.
Голямо чудо, в кажи-речи всички други държави са си в хаос и то без да им се отделят по хиляда страници скука за описване на всички детайли как точно това става във всяка една. Освен Андор, that is.RRSunknown wrote:За Пророка сте в огромна грешка според мен - не случайно му струва че вижда дракона, не случайно се казва че Самаил разпознал делата на Демандред на юг и не случайно именно пророка остави в пъен хаос две държави.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest