За/Из/По-губени във WoW (общи приказки и истории)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Thu Apr 23, 2009 10:36 am

Коле - въобще не ти трябва грайнд - левълинга до 80 ти дава бая парици - стигат за летящ маунт и крафтнати епици. След това - по един хероик на вечер и един райд на седмица - стигат за да си ок с гиъра - а и в момента skill>>>gear. А и ако си интелигентен - 15 минути на ден в АХ ти дават 300-400 злато.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Thu Apr 23, 2009 11:12 am

играта наистина вече е променена така, че да може да се играе и кежуал и пак да не се чувстваш зле от това да гледаш разхождащи се единици играчи от елитни гилдии, облечени в екипировка, за която само можеш да мечтаеш... нещо повече - пуснаха доста рецепти за гиър, който е БоЕ, като се изкрафти, а материалите, дори тези, които падат само в Улдуар са БоЕ и можеш да ги намериш в АХ, макар за много пари... та имаш ли пари - ще ходиш и добре облечен, а пари се правят лесно...

да не говорим, че всички инстанси преди пач 3.1 се пъг-ват нон-стоп дори на хероик мод, а босове там бол и за няколко ръна се обличаш, щото и значки падат, дето да обърнеш за гиър...

за момента само Улдуар не е направен да се пъг-ва (с изключение на първия бос)... но и за там може да се случи да се намери добра група за правенето му на нормал от скучаещи добре облечени люде в свободните им от рейд дни... ние редовно пъг-ваме по няколко човека за алт-ръновете си или за минаване нещо на нормал-мод...

разбира се, ако искаш най-доброто в гейма, ще трябва да се играе хард-кор, но не всеки може да си го позволи... за мен това е идеално, защото мога да го съвместявам с това да съм в къщи с детето, а и така мога да общувам с най-близките си приятели, което също са в гейма - да понаправим инстанс заедно и да се позабавляваме... нещо като алтернатива на ходене на кръчма, което трудно би се организирало, защото съм вързана в къщи с детето вечер и нямам голям избор за развлечения...
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Thu Apr 23, 2009 12:08 pm

Tais wrote:аааааааа, този тринкет с +хита УЖАСНО ми трябва за пиле-формата на Лийд!!! :shock: тя хем е найт-елф, демек и юз-опцията му може да влезе в добра употреба :D
Щом ти харесва, какво ще кажеш за тези

http://www.wowhead.com/?search=Battlemaster#items:0-3+1
Купуват се само с хонор вече

Аз се бях засилил за Уинтерграспския тринкет за крит, ама като видях другия, реших него да си взема, към 50-60к хонор май беше. Сега, с риск да ядосам Дзвера :P ще пусна кратко инфо как се прави безкръвен хонор :P
- търговия с Stone Keepers Shard (дето падат от хероик 5-ман босовете) - за 30 камъка взимаш 2К хонор
- дейли куести в Уинтерграсп
* "No mercy for the mersiless" или "Убий 10 Орди" - тънкия момент е че можеш да убиеш вече НПЦ-та и те се броят
* въртящо се дейли - в общи линии трябва да събираш разни неща, те падат или от убити Орди или от мобове в Уинтерграсп.

Двете дейлита (освен парички и по 3 Stone Keepers Shard) дават и по 1200 хонор всеки. Идеята е, че можеш да ги правиш когато не се води битка там и няма никой наоколо.

Иначе в Уинтерграсп не ми пречи ако някой се мотае наоколо и не участва в битката, не заема място на друг (както става при лийчърите в другите БГс), Уинтерграсп е отворена зона и ако ще 1000 човека да се набутат вътре, лошо няма :lol: Да не говорим, че Близард нарочно примамват невинни ПвЕ-ри вътре (с рибка и други благини), че да могат хищниците там да ги кампят, я за ачийвмънт, я за хонор :lol:

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Thu Apr 23, 2009 12:17 pm

Аз ударих 75 левъл с прийста ми (как така стана, че прийстът изпревари шаманката - не зная. Беше ме хванало с нея и така по течението и след 70 левъл. А тя, милата, необлечена, без маунтове, без пари за дуал спек... Добре поне, че в Нортренд падат някакви пари, че успях да си купя маунт, а днес и летящ ще си купя и да се надявам, че до 80 ще имам още 1к, за да летя в новите земи). Директно пропускам Драгънблайт засега - нисък левъл ми е за там, а аз овършах де що куест и има в Тундрата и Фьорда. Минах на Гризли, което след левъл също ще ми е малко, ако не ми е и вече... Следва Басейна или Зул'Драк, ако правилно помня.

Жалко, че рейдвате всяка вечер (или по-скоро, че нямате време преди рейдовете) и не можем да се съберем да направим някой и друг хероик или 5man instance. Аз UK го правих 6-7 пъти с ПъГ като дпс (много ме псуват, че не хийлвам бтв :D), уви само dagger-а ми е от там, а Нексуса само веднъж, от който докопах wand и пръстенче. Вчера си крафтнах наметалце и роба. Бях си крафтнала ръкавици и коланче, но в Гризли от куести паднаха по-добри (развалих си сет бонуса :( ).

Поне време за Зул'Драк-ската арена ще имате ли :) тия дни (довечера няма да влизам) :/?
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Dzvero
Sorcerer

Post by Dzvero » Thu Apr 23, 2009 12:20 pm

Абе лвл 70 тринкетите са вече слаби, а лвл 80 искат 1800 Арена рейтинг :)

А друида пиле иска "само" 10% спелхит от предмети, ако е в голям рейд може да мине и с 7% ако има СП. Дори и без СП тия 10% не са толкова задължителни, почти няма разлика ако си с 15, 16 или 17% хит на босс.

А новите тринкети са много благи, сега рейшъла на хората не е чак толкова имба.
Не мое да мъмриш, брат!

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Thu Apr 23, 2009 12:21 pm

Elayne wrote: Директно пропускам Драгънблайт засега - нисък левъл ми е за там, а аз овършах де що куест и има в Тундрата и Фьорда.
айде не я прави тази глупост. Близард дава пълен exp от куестовете дори и да са ти зелени не е като мобовете. Пропускаш няколко страхотни storylines, страхотни предмети и мнооого exp. Само ще ти е по лесно.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Thu Apr 23, 2009 12:41 pm

Dzvero wrote:Абе лвл 70 тринкетите са вече слаби, а лвл 80 искат 1800 Арена рейтинг :)
Тоз който вярва на Wowhead, сам пада в него :P Затуй писах, че се купуват само с хонор 80-ти лвл тринкетите, вчера бях при вендора, ама се охарчих за ръкавици и броня :roll: Ще мина да изрина малко Strand of the ancients и ще си го взема и крит-тринкета 8-)

Мда, иначе вчера Близард наистина успяха да ме издразнят (нещо в което досега не са сполучвали :roll: ) Логвам си се аз, тръгвам да редя таланти, наплясках прот-дървото и ... опа! Липсват ми 7 точки :shock: Псувам, кликам, не става. Логин-логаут, появяват се 7 точки, ама не мога да ги сложа никъде, нито холи, ни ретри дървото активни. Кликах, не знам още какво правих, в момента имам само 5 точки в ретри и то на тиер 3 талант :shock: :shock: (Арморито ми е просто фън да го гледаш в момента). Писах тикети - нъцки, никой не ще да отговаря. Викам, карай, дай да си взема малко ПвП гиър... взех, редя камъни, резилиънса не мърда, смята се грешно или въобще не се смята... Нов тикет, отговор няма... Тръгнах към Арджент турнира и по пътя си зяпам ачийвмънти... 2 от 5-ман хероик босовете вече не са ми отчетени като убити :shock: и то при положение, че имам ачийвмънт за направени всички дейли 5-ман хероици (сиреч убил съм ги тез босове и още как). Съвсем се издразних, как ще ми пипат те ачийвмънитите ей! :evil: Зарекох се да ходя да си играя на рицар и нищо друго да не правя... когато прелетях над 4 Орди дето правеха турнирното груп-дейли (то аз сам го правя ама това е друга тема :lol: ). Направиха си те дейлито и отлетяха... или поне трима от тях, че четвъртият лееекичко се забави и го размазах по снега :twisted: И що да видя - Екзорсизма вече не работи в ПвП :shock: :shock: Избеснях, метнах се на албиното и с мръсна газ настигнах един от онези тримата Орди, бастисах го, ама другите двама не намерих :roll:

Ей това е - за цялата агресия в играта са виновни само и единствено Близард! :oops:
Ама поне станах рицар 8-)
Palamurnik of Stormwind :lol: :lol:

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Thu Apr 23, 2009 12:46 pm

Тише, аз предпочитам УГ тринкет за Лийд - не ща да се хийлвам, мога и сама да го сторя, обаче възможността да се измъквам от всякакви запиращи ме ефекти е безценна, щото дамата не е хюмън :D така, че онова за значките, чудесно ме урежда :D

Драгън, прав си за куест-линиите и ХР в Драгънблайт, наистина са прекрасни, но зависи от това и как левълваш и колко бързо искаш да го правиш... аз също с ордата-шадоу прийста си прескочих ДБ, но при мен е различно - куестите там вече съм ги видяла с двата ми алайънс героя 80-тки... и в битката в Ъндърсити се биха и реп с драконите трупаха... обаче с ордата-герой се запънах в Гризли бая дълго и все на рестед бонус + няколко пъг-а за инстанси и момата стана 78 лвл докато да влезна в Зул`Драк... а е рестед сигурно още за левъл... та направо я пратих да направи турнирните куести в Айскраун - хем бързи, хем ХР и пари дават, че и по 2200 ХР на убит моб... а два левъла над мен мобове убивам също толкова бързо, за това пък всеки моб ми дава 50% повече ХР за това, че съм го пребила...

а наша Елейн като гледам, не пропуска инстанс и ПъГ-ва здраво :lol: та изкласява неусетно, че и шанс за хубав гиър има... тя си знае... аз предпочитах да куестя, а инстанси, директно на хероик мод, правих на 80 лвл, обаче ако й е по-кеф да левълва повече по инстанси - да го прави...

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Thu Apr 23, 2009 1:08 pm

Е в инстансите има много xp, трупаш опит в отборна игра, а и най-хубавите айтъми са там. Що да не играя ПъГс? То от куестене на човек му писва, ако и куестите да са гениални (баси, спусках се с кану в Гризли; летя със самолетчета насам-натам; а и онази тоалетна, за която Дзверото отвори дума... ех).

Иначе Тундрата и Гризли обират точките дотук по красотичка. Гризли е прекрасно ^^. Ще видя Зул' Драк и Басейна скоро, живот и здраве ^^. :mrgreen:
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Thu Apr 23, 2009 1:09 pm

Tais wrote:Тише, аз предпочитам УГ тринкет за Лийд - не ща да се хийлвам, мога и сама да го сторя, обаче възможността да се измъквам от всякакви запиращи ме ефекти е безценна, щото дамата не е хюмън :D така, че онова за значките, чудесно ме урежда :D
Мисълта ми беше, че можеш да вземеш и двата тринкета ако имаш нужда от още хит :wink: Аз трябва да избирам, щото единият слот ми е вече зает от друга хубавина :wink: Иначе да - УГ тринкета е по-добър за ПвЕ като цяло пък и по-лесно се взима.

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Thu Apr 23, 2009 2:22 pm

оо, не мога да си позволя да прахосам и 2-та си тринкет-слота за хит-айтъми... имам си един стаф от Накс 10, дето ми дава 51 хит, вероятно ще понаслагам хит-енчанти, където мога, докато понасъбера буумкин-гиър...

в крайна сметка трябва да събера 262 хит рейтинг (щото съм си сложила нужните точки в талантите)... винаги мога да похапвам и бъф-храна за +40 хит, имам и +хит еликсир... ще го наглася някак пилето, докато да му понасъбера гиър... лошото, че вероятно няма да успея да се джойна с нея към някой гилд-хероик на Накс, щото ще са сейвнати повечето (снощи казаха, че за днес следобеда ще се организира такъв)... абее, не мога да я мисля отсега и то за алтернативния й спек... и без това ще го ползвам само за хероици, а там изискванията не са така високи...

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Sat Apr 25, 2009 2:08 am

Много мерси за днешните рънове. Ще гледам да левълна до 80 по-бързо, за да не си губите времето с normal mode instances. Три нива колко му е. :mrgreen: Станах 77, но нямам пари за cold weather flying, както и пари за самата гарга.

Таис, ако има откъде да извадиш табличката с Hit-а, който се предполага, че трябва да cap-на. Не знаех, че ми трябва hit :(. Той Дзверото ми каза да не гледам предмети с crit толкова, защото дотовете не критвали, но Mind Flay and Mind Blast критват, както и АоЕ скила.

Иначе HoS and HoL бяха доста красиви инстанси, дори Гъндрак си беше интересно преживяване ^^.

Някой ще ми обясни ли за онези табарди?! Доколкото дочух и трябва да избирам между две фракции? Кои са те, коя да избера, откъде да си взема табард? Предполагам, че сама мога да преценя :) ако знам кои са на първо време. Куортърмастърите все ги пише и в Нета къде са, та... :?.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Apr 25, 2009 7:55 am

http://www.wowwiki.com/Tabard#Wrath_of_ ... ng_tabards

Ебона го екзалтнах заради бронята почти само от хероиците
аз тая са цела (ония уайпове с рестарт на траша на елементала в VH беха доволно блажни) http://www.wowwiki.com/Tabard_of_the_Wyrmrest_Accord :mrgreen:

Уф бегам към Банско, кат се върна утре да сте 80ки!!!
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Sat Apr 25, 2009 9:24 am

Елейн, при елитистите е написано това:

*For shadow priests with 3/3 Shadow Focus and 3/3 Misery, you need 11% hit, or 289 hit rating to be hit capped at level 80.*

но този хит ти е за соло игра... което значи, че може и да е по-нисък, когато си в парти с буумкин или с драеней (или двете :P )

за фракциите, с които трябва да вдигаш реп и табардите им специалиста е Тишо - той е Екзалтед с всички от тях :D
но не са две, а са поне 5-6... трябва да им разгледате наградките за репутацията, които дават, за да изберете чий табард първо да носите и до кога, а след това просто сменяте с табарда на друга фракция...

отделно от това има фракция на едни великани - Ходир... те са в източната част на Сторм Пийкс... на Екзалтед с тях получавате най-добрия енчант за шоулдърки (освен, ако не сте Инскриптъри)... особеното за тях е, че репутация качвате САМО с куестене (няма табард)!!! така че - МАРШ към Сторм Пийкс :twisted: ОБАЧЕ там вече определено ви трябва да можете да летите...

Кирин тор и Драконите ви дават също и енчанти за глава... ама съм гледала само за кастъри - Кирин тор е повече дпс-кастърски енчант, а Драконите - хилърския... поне двете фракции имат табарди...

купувайте табард и го навличайте, за да не забравяте да го сложите... и защото и преди да сте станали 80 лвл ви тече реп. при минаване на нормал-мод на 80лвл инстанси! такива са няколко, вижте тук:
http://www.wowhead.com/?zones=2#0-2+1

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Sun Apr 26, 2009 8:04 pm

Мда, малко инфо за фракциите. Четирите дето могат да се "шампионват", сиреч можеш да трупаш репутация с тях докато им носиш табарда са:
- Драконите
- Кирин Тор
- Арджент Крусейд
- Ебон Блейд
Ако носиш табарда на някой от тях трупаш репутация всеки път като си в хероик дънджън, а също и в 80-ти лвл нормал дънджъни: УП, Окулус, ХоЛ, СОТ:Стратхолм.

Драконите (The Wyrmrest Accord) - репутация се трупа от куести (горе-долу около 10к), после следват две дейлита, едно в Нексус (Колдара) и едно в Драгънблайт. Табарда се продава в тяхната кула, най-отгоре, вендора има навик да се крие в в краката на един от гардовете понякога.

Кирин Тор - репутация се трупа от дейли кукинг (за фишинг не съм сигурен), има и няколко куеста (в Колдара), но са малко. Табарда се продава от вендор в Виолет Цитадел.

Арджент Крусейд - от куести репутацията може да те докара до Реверед (куести в Зул'Драк и Айскраун), после има и няколко дейли-та. Дейлито в Зул'Драк е на сметка само ако го направиш за 20 мин, тогава получаваш двойно репутация, но там аптекарят ме е докарвал до бяс та не го препоръчвам :roll: Табарда се продава в лагера им в Айскраун.

Ебон Блейд - за да започнат техните куести, първо трябва да им помогнеш да си направят базата в Айскраун, стартовият куест е на летящия кораб над Айскраун. От куести има около 22к реп, има камара дейлита. Табарда се продава в базата им в Айскраун (тази дето трябва да им помогнеш да направят), вендорът е една баронеса, вляво от входа на базата.

Всички фракции дават и по един-два епик айтема на Екзалтед и няколко сносни на Реверед, плюс енчантите за каска. Трябва просто да се погледне в Wowhead.

Други фракции:
- Моржовете (Калуак) - единствената далавера е въдицата, но в момента Нат Пангъл дава същата на всеки, който е направил фишин куеста за експерт фишерман. Репутация с куести до Реверед, после с дейлита.
- Алианс Вангард (състои се от три подфракции - Валианс Експедишън, Силвър Ковенант и Експлорер Лигата) - има полезни неща само от Реверед нагоре, инжинерски рецепти предимно. Репутация се трупа ако не носиш табард на никой от горните 4 фракции, а също и като вдигаш репутацията на някоя подфракция
- Басинските фракции (Оракулите/Френзитата - след дълъг куест-чейн имат три дейлита, от Хоноред до Екзалтед. Можеш да смениш фракцията по всяко време. Дават по един тринкет на Екзалтед, Оракулите предлагат и яйце от което се люпят петс и един зелен дракон.