Beowulf

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Nov 19, 2007 4:28 pm

Мнението ми не е мръднало. Като няма история се кефиш на визията.

В Беоулф историята (уви) е на първо място.
shayhiri wrote:Забравете всякакви сравнения с 300, в тая връзка (освен по линията "експерименти"). Геймън и Милър нямат нищо общо като разказвачи - и първият кефи значително повече.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon Nov 19, 2007 4:43 pm

shayhiri wrote:Мнението ми не е мръднало. Като няма история се кефиш на визията.

В Беоулф историята (уви) е на първо място.
Това само може да ме радва. :lol:

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Mon Nov 19, 2007 5:08 pm

Една снимка на сегашният Beowulf! :shock: За малко да падна от стола, като го видях!! :mrgreen:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Кикаха
E'lir

Post by Кикаха » Mon Nov 19, 2007 5:09 pm

Spoiler: show
При условие,че от 2 часа филм половината бяха битки,другата половина Анджелина гола,нещо не можах да я намеря тая история.Ротгар-пиян,идва маминия убавец Грендел избива ги,идва Беоулфа убива Грендел,после запложда Анджелина и накрая убива сина си.Нещо не мога да схвана к`во толкова оригинално има?

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Nov 19, 2007 5:09 pm

Да бе, това го бях пуснала по-рано в темата :) Разликата е доста фрапираща. :lol:
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Nov 19, 2007 5:14 pm

Кикаха wrote:
Spoiler: show
При условие,че от 2 часа филм половината бяха битки,другата половина Анджелина гола,нещо не можах да я намеря тая история.Ротгар-пиян,идва маминия убавец Грендел избива ги,идва Беоулфа убива Грендел,после запложда Анджелина и накрая убива сина си.Нещо не мога да схвана к`во толкова оригинално има?
Гледал си го на кино?

Прочети оригиналната история (или поне синопсис :mrgreen: ) и ше почнеш да схващаш.

Ако си пуснал горното без спойлър-таг отначало, си за убиване.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Mon Nov 19, 2007 5:40 pm

shayhiri wrote:Ако си пуснал горното без спойлър-таг отначало, си за убиване.
Мда бе, точно. Понеже подвизаващите се тук хабер си нямат от историята за Беоулф! :mrgreen:

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Nov 19, 2007 5:40 pm

BaYa wrote:Една снимка на сегашният Beowulf! :shock: За малко да падна от стола, като го видях!! :mrgreen:
Бая хайде да не съдиш много по външния вид. Уинстън е нечовешки добър актьор, за справка си намери Хенри VIII на Халмарк и ще видиш за какво говоря....

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Nov 19, 2007 5:55 pm

Мисля, че тя имаше предвид разликата между имиджа му от филма и видът му в реалния живот. Това дори би могло да е свидетелство за това колко добър актьор е, но тъй като точно там просто е доправян с компютър не е толкова меродавно.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Кикаха
E'lir

Post by Кикаха » Mon Nov 19, 2007 6:00 pm

Със спойлер го пуснах оригинално. :wink: Мислех,че говорим за историята във филма?Признавам си с ръка на сърцето,че не съм чел оригинала. :)

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Mon Nov 19, 2007 6:08 pm

Muad_Dib wrote:
BaYa wrote:Една снимка на сегашният Beowulf! :shock: За малко да падна от стола, като го видях!! :mrgreen:
Бая хайде да не съдиш много по външния вид. Уинстън е нечовешки добър актьор, за справка си намери Хенри VIII на Халмарк и ще видиш за какво говоря....
Morwi dixit!!! Много добре знам кой е Рей Уинстън! :twisted: И единственото обвинние което не приемам е, че съдя (особено негативно) по външноста - ако беше така нямаше да си ми толкова симпатичен. :plez: :spank: Просто разликакта е страхотна!!! :shock:
Кикаха wrote:Със спойлер го пуснах оригинално. :wink: Мислех,че говорим за историята във филма?Признавам си с ръка на сърцето,че не съм чел оригинала. :)
Не ти и трябва. Поне оригиналният оригинал. :mrgreen: Или, по-скоро, май не би го разбрал. :wink:

А по темата пак:
Много ви препоръчвам, на тези с малко по-неразклатена психика, да тествате Beowulf & Grendel. За да видите как Леонидас се е преродил в Беоулф. Аз час и половина съм се смяла с глас! Не съм гледала толкова смехотворен боклук от около година вече. :mrgreen:
Last edited by BaYa on Mon Nov 19, 2007 6:16 pm, edited 1 time in total.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Nov 19, 2007 6:13 pm

Кикаха wrote:Със спойлер го пуснах оригинално. :wink: Мислех,че говорим за историята във филма?Признавам си с ръка на сърцето,че не съм чел оригинала. :)
И нищо не си изпуснал, тъй като оригиналната история, Бая, върви както следва:

*Б убива Грендел
*Б убива майка му
*Б убива някъв абс. случаен дракон 50 години по-късно

Да им имам и класиката. :lol:

Сега разбираш, Кикаха, какво имах предвид. Сценарият на Геймън е 1000 пъти по-стойностен. И, поне за мен, вече той ще върви за оригинал на историята. 8-)

Бая, кво е "dixit"? :?

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Mon Nov 19, 2007 6:15 pm

И, поне за мен, вече той ще се върви за оригинал на историята.
А после само ревеш като някой автор се "възползвал" от създаден от друг поджанр. :lol: :lol:
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Nov 19, 2007 6:16 pm

Mat, двете версии са толкова далеч една от друга, макар уж да разказват една и съща история, че направо са в различни жанрове, мани поджанровете.

Така че кво всъщност казваш? :)

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Mon Nov 19, 2007 6:20 pm

shayhiri wrote: Бая, кво е "dixit"? :?
Латински - каза, отсече. Куца леко филологичното образувание, ей!!