Добрите новини :)

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue May 13, 2008 3:34 pm

The Dragon wrote:
shayhiri wrote:А, "болднах ти пасажи", щото като кажа АЗ нещо, веднага ше искаш линк. Освен тва инфото е доста просто и недвусмислено поднесено, насред разбираем и за лаик текст.
По-важното е, че не искам да ви давам подробности по темата, няма смисъл, даже е противопоказно. А и не е за този топик. :)
Така че да се ограничим с личното ми мнение, че никой няма да свали борда. Той сам ще си падне. :? Колкото по-скоро, толкова по-добре.
Значи колкото по-скоро ни се обезцени валутата е по-добре защото?
Защото колкото от по-високо пада нещо...
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue May 13, 2008 3:37 pm

Аре да се спреш малко, а? В две теми в рамките на пет минути си написал боклучави постове с по три думи без никаква аргументация. И после ще трърдят, че аз и Валери спамим, забравяйки най-неприятния в това отношение.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue May 13, 2008 3:58 pm

Защото колкото от по-високо пада нещо...
Какво от колкото по-високо пада? Можеш да говориш и с цели изречения, виждала съм те.
Или просто е поредното неподплатено с нищо тролене (естествено в топик, който би трябвало да е за добри новини, но къде ти, Шайха не търпи такава ерес около него)?

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Thu May 15, 2008 4:57 pm

Разбиха ”Фирмата” при спецакция
15 май 2008 / News.dir.bg
Наркогрупировката “Фирмата” е била разбита, а лидерът и основните дилъри арестувани при спецакция на полицията и прокуратурата във Варна.
Акцията е била проведена във вторник на 3 различни места в града. Задържани са били шестима, сред които и соченият за лидер на групата – 43-годишният К.Г.К., съобщи шефът на варненската полиция комисар Димитър Димитров, предаде Дарик. Двама от арестуваните са били освободени след 24-часов арест. Останалите четирима, на възраст от 32 до 53 години, са в ареста за срок от 72 часа с прокурорско разпореждане.
Сред четиримата, освен лидера, са доставчикът на групата, дилър “второ ниво” и соченият за инкасатор. Групата е съществувала от няколко години. От март т.г. е била под наблюдение.
По време на спецоперацията у задържаните, а впоследстиве и след обиск в домовете им, са били открити 1 кг хероин, 1,1 кг амфетамини, 400 таблетки екстази, 10 000 лева, две електронни везни и миксер със следи от кокаин по тях, както и 2000 хартиени пликчета с изобразени на тях саламандър и водно конче, в каквито “Фирмата” продавала дрогата.
Открити и иззети по време на акцията са и 25 мобилни телефона. Само у лидера е имало 13 GSM-a. В него е бил открит и тефтер, в който са били описвани продадените количества дрога и получените пари.
Продаваните наркотици са били доставяни от Югозападна и Централна България. Базата на наркобандата е била в квартира на ул. ”Възраждане”. Използвани са били и апартаменти в блок 104 в кв.”Младост”, на ул.”Васил Друмев” 57 и в аксаковското село Игнатиево.
Срещу четиримата задържани ще бъде повдигнато обвинение за участие в група за наркоразпространение и за притежание на голямо количество наркотици. Варненският Окръжен съд ще гледа днес искането на прокуратурата за постоянен арест на задържаните.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Fri May 16, 2008 12:30 pm

Ватиканът призна, че Извънземните са наши братя :)

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri May 16, 2008 12:33 pm

Interpreter wrote:Ватиканът призна, че Извънземните са наши братя :)
Добре, ще знам да не онождам извънземно, за да не ме погнат за кръвосмешение. :lol:
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri May 16, 2008 12:41 pm

passer-by wrote:
Добре, ще знам да не онождам извънземно, за да не ме погнат за кръвосмешение. :lol:
Братя - не сестри! Мъжко дупе не може да забременее каквото и да смятат в Анадола и Грузия. Така че, шибай на воля ...

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri May 16, 2008 12:46 pm

The Dragon wrote:
passer-by wrote:
Братя - не сестри! Мъжко дупе не може да забременее каквото и да смятат в Анадола и Грузия. Така че, шибай на воля ...
Абе извънземни все пак. Не можеш да им имаш вяра. :unsure: :mrgreen:
The Best of Mozart

Itilon
Paragon

Post by Itilon » Fri May 16, 2008 1:02 pm

shayhiri wrote:Много ясно си пише кво казвам. :lol: И дори икомунистите... ъ-ъ, икономистите на комунистическото правителство са на моето мнение - но си го обясняват по техния си смешен начин: :rofl:
Ако отвържем лева, всички чужди инвеститори ще трябва да купуват българска валута срещу своите евра на свободния пазар. При голям приток на чуждите инвеститори, както е през последните години, курсът на лева ще тръгне нагоре. Това означава, че вносните стоки, като телевизори и автомобили, ще станат относително по-евтини при запазване на същите доходи. Но стоките на българските износители ще станат по-скъпи за европейските потребители. Родните производители ще имат затруднения с пласиране на стоките си навън, а оттук по-трудно ще плащат заплатите. Чуждите инвеститори вече няма да могат да наемат персонал за по 500 евро в българския си завод. Дори и без заплатата да се вдигне, само заради промяна на курса работникът ще струва по 1000 евро на месец.

Българите пък, след като се сдобият с вносен телевизор и кола, ще започнат да харчат парите си към произведени в България дрехи, сирене и мебели или ще си купуват вносни стоки. Крайният резултат ще бъде шоково вдигане на цените на българските стоки, забавяне на износа и на притока на чужди инвестиции, както и разширяване на дупката във външната търговия. Резултатът ще е понижаване на курса на лева. А най-лошото е, че много малки фирми няма да удържат на резките промени в икономиката, ще фалират и никой няма да може да каже дали курсът на лева ще падне до 2, 3 или 5 лева за евро.
Ще ви кажа само едно. Замшефът на БНБ, изтърсил тоа бисер ненадминат (евро=лев), е не друг, а финансовият министър на Жан Виденов. :mrgreen: Помните колко струваше левът преди борда. Кво мислите, че ше стане сега, ако го отвържат?

Аз лично не мога да си представя как бордът ще изтрае до 2014. А това, както каза Морви, е най-ранната оптимистична цел за влизане в еврозоната, и то според властите. (Друг е въпросът дали минаването към евро изобщо ще е възможно - и дали още ще сме в ЕС дотогава.) Така че най-вероятно ще получим отговор на въпроса "колко надценен е левът" от първа ръка. :wink:
Не видях с какво дадения цитат доказва, че левът всъщност, видите ли, не бил валута. Нито пък ми стана ясна връзката между бившия финансов министър и бъдещата финансова криза. А това, че бордът няма да оцелее, просто няма да го коментирам. :mrgreen:

Освен това, горният анализ (чийто източник, btw, не е посочен) ми се струва свръх нелогичен, най-малкото защото влиза в остро противоречие с теорията на относителните предимства. Както и да е, тук сигурно има икономисти, които ще кажат дали наистина му куца нещо. 8-)

За мен замшефът не БНБ ясно си казва, че левът е подценен.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri May 16, 2008 1:16 pm

Абе ти не ги разбираш тези неща. Да ти се качва валутата е мноооого лошо нещо. В крайна сметка виж как се разби тотално икономиката на ЕС след като еврото поскъпна близо 2 пъти за 5 години. Гладни бунтове във Виена, емиграционни потоци към Узбекистан заради здравословното поскъпване на цените което могат да преживяват там. А факта, че в евро петрола не е поскъпнал толкова колкото в долари направо убива всички транспортни фирни на континента както и фермерите ...

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri May 16, 2008 1:17 pm

Ахахаха, ако имаше рептуация във форума, шях да те репна Даниеле :mrgreen:
This is it. Ground zero.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri May 16, 2008 1:18 pm

Moridin wrote:Ахахаха, ако имаше рептуация във форума, шях да те репна Даниеле :mrgreen:
Това е идея, между другото. Да пусна ли нова тема в съпорта да помоля за тази екстра? :P С опция за отрицателни стойности. :spite:
The Best of Mozart

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri May 16, 2008 1:20 pm

В този форум е безсмислено, всички се познават или бързо се опознават; има смисъл за много по-големи форуми, иначе се превръща в борба за репутация подобна на посткаунта
This is it. Ground zero.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Fri May 16, 2008 1:21 pm

passer-by wrote:

По-интересното е, че главният астроном на Ватикана признава, че Създателят е отговорен само за Биг Бенг, сиреч за Сътворението - предложил ни е удобен за ползване свят. Оттам нататък всеки да се оправя сам.
Освен това, според него Бог е снизходил сред човеците като един от тях само тук, защото събитието е уникално, което не означавало непременно, че не е снизходил при извънземните под друга някоя си форма :roll:

Itilon
Paragon

Post by Itilon » Fri May 16, 2008 1:21 pm

На един свободен пазар валутата ти се покачва, когато стоките, които произвеждаш се търсят повече в страна А, отколкото стоките от страна А се търсят у вас. По начало не е задължително това да е хубаво, но чак пък да е много лоошо нещо... Айде сега. :mrgreen:

EDIT: Опа, пропуснах момента с тънкия хумор. Sorry!
Last edited by Itilon on Fri May 16, 2008 1:23 pm, edited 1 time in total.