Гледано напоследък

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Jul 18, 2006 6:38 pm

Тоторо се появява в последната трета от филма буквално. Първите 50 от общо 85 минути го няма, има ги само двете пикли, които в някои моменти много радват, но в други са просто отвратителни. А саждите ме кефеха доста повече в Спиритед Ауей.
And you can't dance with a devil on your back...

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Jul 26, 2006 2:49 pm

Оня ден завърших едно ново, много приятно сериалче - The melancholy of Suzumia Harumi. Не бих го нарекла някакъв дълбок шедьовър, но пък е доста оригинално и персонажите му са симпатяги. Има го на АнимеС торент тракъра.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Wed Jul 26, 2006 6:15 pm

Suzumiya Haruhi е ужасно надценено ако питаш мен, но аз се отказах на пети епизод. Една от причините беше, че така и не прозрях какво му е толкова оригиналното. :)
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Jul 26, 2006 9:31 pm

Ами виж сега, персонажите бяха интересни - движеха се на ръба на клишето и все пак така и не успяха да паднат до края на сериала :) Главната героиня не е първата своеволна изродка, която виждам, но пък за разлика от посестримите й не ми се искаше да й разбия главата. Непрекъснатото коментиране на ум от страна на главния герой също беше много готино :)
Хареса ми и новаторския подход към развитието на историята. Примерно свършва трети епизод, почва четвърти. В началото в ретроспекцията на станалото дотук главният герой казва - "Между другото преживях огромен катаклизъм (показват някакви кадри, които виждам за първи път, т.е това не се е случило в миналия епизод), но днешната история е за това: (вратата се отваря с трясък и Харухи нахлува с новината че ще участват в бейзболен турнир). След което изведнъж осъзнаваш, че отнякъде се е появил нов персонаж в тайфата и ония си говорят с него все едно винаги е бил там. Супер идиотско! Така и не показаха в подробности катаклизма - само го загатнаха в онази ретроспекция. Това страшно ме изкефи.
Друг случай - почва някаква двойна история (в два епизода). Само че създателите слагат между тях някакъв друг абсолютно несвързан с тях епизод.
Ами нулевата серия? Просто ме уби психически това нещо :)
Та така, Харухи наистина е надценено, защото е заело безапелационно първото място по всички аниме-класации. Но пък определено е от добрите анимета. Увлече ме и аз неусетно го изпапах цялото. Даже, ако имаше, още щях да си хапна :)

Oui. Je suis garbage.

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Wed Jul 26, 2006 9:38 pm

Amelia wrote: Главната героиня не е първата своеволна изродка, която виждам, но пък за разлика от посестримите й не ми се искаше да й разбия главата.
На мен ми се искаше, което както човек може да се досети си е голям минус. А този новаторски подход с разместването на епизодите ми се видя доста самоцелен. Може по-нататък да става ясно защо са го направили, де...
Като цяло не че е зле, но има по-забавни начини да си изгуби времето човек. Мога да разбера защо примерно на теб ти е харесал, но пък не мога хич да проумея защо превзе всички класации.

Borizmeiko
Misting

Post by Borizmeiko » Fri Jul 28, 2006 8:03 am

Краят беше добър, защото беше смислен. Според мене по-добре би било да бяха направили сериала ОВА. само със Меланхолия арката (1-6) вместо да бутат и пълни пълнежи кат епизода със печката и дъжда. Много е надценено анимето. Гледаемо е, и на моменти е "почти смешно", но нищо повече.
А и танца на ЕД кефи много.

ЕДИТ: Малко Оффтопик.

Силно се запалих по Death Note mangata и стигнах до 42 глава. В началото беше много добра, но нещо започна да издиша. Въпросът ми е: Струва ли си да се чете и по нататък?

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Jul 28, 2006 9:30 am

61-ва свършва някак. Чети чети още има м'трял. :twisted:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Jul 28, 2006 9:54 am

Бе като се има предвид кви говна заливат аниме пазара напоследък хич не е чудно, че нещо такова е оценено толкова високо.
Иначе тая година май ще е по-добра за анимето, за разлика от миналата, която беше пълна трагедия. Дотук има 3 сериалчета, заедно с Харухи, които загледах и намирам, че си струват (Мушиши и Оуран-а са другите). А разни хора, на които вервам са ми препоръчали още. Та ще ги тествам и тях да видим :)

Oui. Je suis garbage.

Borizmeiko
Misting

Post by Borizmeiko » Fri Jul 28, 2006 5:46 pm

Xellos wrote:61-ва свършва някак. Чети чети още има м'трял. :twisted:
Псст, те не бяха ли 108 глави?
Amelia wrote:Дотук има 3 сериалчета, заедно с Харухи, които загледах и намирам, че си струват (Мушиши и Оуран-а са другите)
За Мушиши и аз съм чувал хубави неща, но Оуран си е безспорен фаворит. И все по-хубав става....

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Jul 28, 2006 5:50 pm

Абе мен поне засега не ме трогва особено Оурана, но можеше да е много по-зле, все пак :) Имаше няколко злостно добри момента. Ма сега не си спомням нито един от тях. :neutral:
Мушиши обаче е разкошно! И като атмосфера, и като арт, и като музика. Едно единствено гадно нещо има и то е скоростта, с която излизат и събват епизодите.

Oui. Je suis garbage.

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Fri Jul 28, 2006 5:59 pm

Borizmeiko wrote:За Мушиши и аз съм чувал хубави неща, но Оуран си е безспорен фаворит. И все по-хубав става....
Не знам, на мен ми се струва, че беше позатъпял в последните няколко епизода, но последния събнат, а именно 16-ти беше доста добър. Сериозната част ми е доста скучна, а според хора чели мангата нещата вървели към все по-голямо намаляване на безцелните шегички, което не е на хубаво. Въобще напоследък Simoun, Higurashi и Nana повече ме радват от Ouran.

Мушиши съм се зарекъл да го гледам, но като го събнат цялото.
Гледаемо е, и на моменти е "почти смешно", но нищо повече.
Това да се чува.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Jul 28, 2006 6:03 pm

Чакай да обобщим - една юри-мека те кефи повече от Оуран?
And you can't dance with a devil on your back...

Borizmeiko
Misting

Post by Borizmeiko » Fri Jul 28, 2006 6:13 pm

Според мене Оуран определено не издиша. Остава си на ниво.
Нана беше ОК, но вече не. То не бяха въздишки по този Шоджи, драма и т.н. И начинът по който взеха да ги рисуват взе много да дразни.

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Fri Jul 28, 2006 6:36 pm

Roland of Gilead wrote:Чакай да обобщим - една юри-мека те кефи повече от Оуран?
Да. Може би защото като няма гигантски роботи аз не го смятам за мека. :)
Според мене Оуран определено не издиша. Остава си на ниво.
На ниво е, само че твърде много беше качил летвата след първите десетина епизода и му е трудно да поддържа началното ниво, IMO.

Относно Nana - вярно е, че елементът на сапунена опера понякога идва малко в повече, но честно казано не виждам някаква значима разлика в качеството между първите епизоди и сегашните.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Jul 28, 2006 10:26 pm

Ква летва бе хора? Имаше 2-3 свестни майтапа и останалото си беше доста посредствен опит за ебавка. Кво толкова сте пропищяли по него всичките?

Нана съм чела мангата. Става доста по-зле нататък. Куха драма, смукана от нечии пръсти. Ма шожо бозица, кво искате? Персонажите до един момент се ядваха - доста реалистични бяха, но всичко това безвъзвратно се затри в сълзите и сополите. Ох.
Last edited by Amelia on Fri Jul 28, 2006 10:28 pm, edited 2 times in total.

Oui. Je suis garbage.