The Series Topic, Part III
Moderator: Moridin
Re: The Series Topic, Part III
Orphan Black season 5 приключи успешно и без кукички за продължения. Самия край (последните 2-3 епизода) бяха достатъчно климактични, но все още не съм сигурен, че са имали идея какво правят в средата на сериала. Много биеше на "измисляме си сценария в движение" целия сериал и това е жалко, защото с тази актриса и тези интересни теми, можеше да стане задължителна 10-ка.
Все пак, добра работа, че успяха да направят интересен сериал, за чиито герои да ми пука, и успяха да го приключат в малко на брой сезони без да бъде cancel-нат и без да останат неотговорени въпроси. Дори само това е похвално.
За оценка бих дал нещо от рода на 8.6, но толкова много от тази оценка се изнася само на гърба на Маслани, че ако не сте й върли фенове като мен, може да се чете като 6.5/10.
Все пак, добра работа, че успяха да направят интересен сериал, за чиито герои да ми пука, и успяха да го приключат в малко на брой сезони без да бъде cancel-нат и без да останат неотговорени въпроси. Дори само това е похвално.
За оценка бих дал нещо от рода на 8.6, но толкова много от тази оценка се изнася само на гърба на Маслани, че ако не сте й върли фенове като мен, може да се чете като 6.5/10.
There are no rules! I'm gonna get you!
Dark е по-доброто Stranger Things. А на мен рядко ми харесват немски простотии.
- tigermaster
- Elder God
Гледах първия епизод на "Knightfall" и ми хареса умерено. От сценария има още много да се желае, но пък бойните сцени биват, а и явно са хвърчали пари за декори, та е доволно зрелищно. Ще гледам и по-натам.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
И аз му хвърлях някви очоци на трейлърите (Knightfall тва), ама тоя tv-14 рейтинг доста ми бърка в центровката. Бой с тояги ли е или си има карантийка.
- penzata
- Forsaken
Преполових го. Първият епизод може и да прилича на Странгер Тингес, но, де факто, няма нищо общо с него, нито като история, нито като тон, нито като поставена цел.
Сериалът е убийствен. Атмосферата (кинематографията) е смазваща и всички актьори са страхотни. Фабулата се развива постепенно и перфектно разгръща самата история, която не е лишена и от доста шокиращи моменти, представени с драстично забързване на темпото, с цел нагнетяване на обстановката, каращи те да се задъхаш, но никога самоцелно направени.
Не е истина немците какво бижу са сътворили.

The hardest battles are fought in the mind.
- tigermaster
- Elder God
Карантийка си има, проблемът е, че сценарият не е много по-сериозен от този на "Мускетарите" с негъра Портос с коженото яке - само хуморът е по-малко.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
- tigermaster
- Elder God
^Вторият и третият епизод радват повече, най-вече защото бях с правилната настройка - това не е историческата драма, като която го рекламираха, а баш лековато приключенийце като "Мускетарите" или "Демоните на Да Винчи" - само че без голите сцени от последното. Бойните сцени са все така хубави, костюмите са шарени, красиво е, главният герой е отвратителен, а тукашният вариант на Ришельо се държи като злодей от стар филм за Джеймс Бонд и кефи безумно. Папата има приятен глас.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
- tigermaster
- Elder God
Загледах "Sanada Yukimura". Тук може да се види малко инфо, че страница в ИМДб и подобни сайтове няма:
http://www.kurotokagi.com/tvseries.htm
Ами, много е яко. Като за японска телевизионна продукция от преди почти трийсет години е доста мащабно, отделено е достатъчно внимание на костюми, декори и прочие, а и самият Санада Юкимура е доста интересна личност. При все че е горе-долу сериозно историческо приключение, нинджите правят откровени магии. Клането на края на втория епизод е цяла поезия, доста реалистично и, едновременно с това, страшно красиво и грандиозно. Музиката е някакъв тотален анахронизъм с електрическа китара и пиано, обаче стои доста приятно. Препоръчвам.
http://www.kurotokagi.com/tvseries.htm
Ами, много е яко. Като за японска телевизионна продукция от преди почти трийсет години е доста мащабно, отделено е достатъчно внимание на костюми, декори и прочие, а и самият Санада Юкимура е доста интересна личност. При все че е горе-долу сериозно историческо приключение, нинджите правят откровени магии. Клането на края на втория епизод е цяла поезия, доста реалистично и, едновременно с това, страшно красиво и грандиозно. Музиката е някакъв тотален анахронизъм с електрическа китара и пиано, обаче стои доста приятно. Препоръчвам.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
- penzata
- Forsaken
Вторият сезон на Ultimate Beastmaster бе толкова зарибен, колкото и първия. Радват ме подобни extreme obstacle course телевизионни риалити шоута и бийстмастъра ми доставя най-много от всички.
Опростяването на някои препядствия, усложняването на други, добавяне на нови и премахването на някои от миналия сезон е за добро, а последното ниво са го направили доста по-трудно от предния път. Камерата се е подобрила значително, както и режисурата. Коментаторите и взаимоотношенията им също бяха доста яки и забавни.
Освен САЩ, които са домакини, останалите 5 държави са други, в сравнение с първи сезон, което си е готино разнообразие.
В този имаше много повече паркур маниаци, но ми липсваха професионални калистеника бритчеди.
Обаче, мнението ми, чe катерачите са най-яките дюдове се затвърди и с малко повече паркур умения при скачанията и подскоците, стават неудържими.
За жалост, освен една дама, която събра страшно много точки в първото ниво и въпреки това отпадна, защото се бе паднала в адски силна група, болшинството дами бяха некординирани и неиздържливи кюфтета. Повечето при скачанията хич ги нямаше; да се не начуди човек, защо като са слаби в тази област не тренират повече.
Надъхващо шоу е бийстмастъра и очквам с нетърпение следващия сезон.
Опростяването на някои препядствия, усложняването на други, добавяне на нови и премахването на някои от миналия сезон е за добро, а последното ниво са го направили доста по-трудно от предния път. Камерата се е подобрила значително, както и режисурата. Коментаторите и взаимоотношенията им също бяха доста яки и забавни.
Освен САЩ, които са домакини, останалите 5 държави са други, в сравнение с първи сезон, което си е готино разнообразие.
В този имаше много повече паркур маниаци, но ми липсваха професионални калистеника бритчеди.

За жалост, освен една дама, която събра страшно много точки в първото ниво и въпреки това отпадна, защото се бе паднала в адски силна група, болшинството дами бяха некординирани и неиздържливи кюфтета. Повечето при скачанията хич ги нямаше; да се не начуди човек, защо като са слаби в тази област не тренират повече.
Надъхващо шоу е бийстмастъра и очквам с нетърпение следващия сезон.

The hardest battles are fought in the mind.
- tigermaster
- Elder God
Четвъртият епизод на "Knightfall" е направо болезнено тъп. И нямаше екшън да компенсира.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Последните няколко дни изгледах Dear White People - оригиналният филм и Нетфликс сериала (до този момент 10 епизода, по 30 минути всеки).
Преди време четох за него нейде из Интернет, където се случваше стандартният Интернет шитсторм от озверели SJW-та, които дърпат в поне 14 различни посоки + редовните Изплашени За Живота и Свободата на Словото си Бели Лица, Заплашващи Нетфликс с Бойкот, които приемат всяко едно такова нещо като поредният знак за Апокалипсиса, дето ей сега ще ни връхлети и сичките ще бъдем изпоназатворени в лагери, освен ако не сме пембени на цвят пансексуални изповядващи исляма инвалиди от третия пол.
Та, очаквах да е зле, щото не виждам как изобщо художествено произведение може да се справи с тая каша без да е зле. Обаче то не е... Някак Justin Simien е успял с наврени ин йор фейс метафори (и прав текст) и хумор и цинизъм да представи как всичките участващи в патакламата, без изключение, са пълни с лайна, БЕЗ да омаловажи очевидните културни и identity проблеми, които разкъсват обществото ни. И барабар с това ни е спретнал ебаси яката feel good, bitter sweet колежанска комедия, с яки персонажи, които хем са клишета за кретените от двете (1000-те?) страни на конфликта, хем са толкова добре избарани, че ми пукаше за почти всичките.
Изумена съм. Ходете го гледайте, особено ако ви вълнува кочината, която се случва в американските университети. Ще чакам втори сезон с нетърпение.
Преди време четох за него нейде из Интернет, където се случваше стандартният Интернет шитсторм от озверели SJW-та, които дърпат в поне 14 различни посоки + редовните Изплашени За Живота и Свободата на Словото си Бели Лица, Заплашващи Нетфликс с Бойкот, които приемат всяко едно такова нещо като поредният знак за Апокалипсиса, дето ей сега ще ни връхлети и сичките ще бъдем изпоназатворени в лагери, освен ако не сме пембени на цвят пансексуални изповядващи исляма инвалиди от третия пол.
Та, очаквах да е зле, щото не виждам как изобщо художествено произведение може да се справи с тая каша без да е зле. Обаче то не е... Някак Justin Simien е успял с наврени ин йор фейс метафори (и прав текст) и хумор и цинизъм да представи как всичките участващи в патакламата, без изключение, са пълни с лайна, БЕЗ да омаловажи очевидните културни и identity проблеми, които разкъсват обществото ни. И барабар с това ни е спретнал ебаси яката feel good, bitter sweet колежанска комедия, с яки персонажи, които хем са клишета за кретените от двете (1000-те?) страни на конфликта, хем са толкова добре избарани, че ми пукаше за почти всичките.
Изумена съм. Ходете го гледайте, особено ако ви вълнува кочината, която се случва в американските университети. Ще чакам втори сезон с нетърпение.
Knightfall си заслужава гледането.
След всички награди, които отнесе, най-сетне седнах да изгледам Big Little Lies. Ще го гледам пак със Сашко. Заслужава си наградите, въпреки че главната врътка накрая беше ясна още от мига, в който разбрахме за миналото на Джейн. Умопокъртително представяне на семейното насилие - Никол Кидман и Александър Скарсгард просто изринаха в тоя сериал. Рийз Уидърспуун също беше фантастична и съжалявам, че нямаше как и тя да вземе Златен Глобус заедно с Никол Кидман, щото наистина заслужава.
Баце ридли е рекъл да ака и върху The Terror на Дан Симънс в телевизионен формат и трейлърът изглежда безобразно евтино:
https://www.youtube.com/watch?v=jW8fjttr5HM
Силно се съмнявам баш това да са цветовете, по-вероятно пичагата, дет го е качил иска да избегне копирайт чукчето, но въпреки това всичко мяза на хорнблоуър за бедни, смесено с произволни отпаднали сцени от пришълецът срещу хинищникът
https://www.youtube.com/watch?v=jW8fjttr5HM
Силно се съмнявам баш това да са цветовете, по-вероятно пичагата, дет го е качил иска да избегне копирайт чукчето, но въпреки това всичко мяза на хорнблоуър за бедни, смесено с произволни отпаднали сцени от пришълецът срещу хинищникът

ACS:Versace изглежда много добре и супер точно кастнат, освен Круз, която изглежда по-зле от Донатела (не вярвах, че е възможно), но перуката е некав пълен потрес за 50 цента, егати. Толкова ли не можаха да купят еднa Wigs by Vanity. Еле па тва, че Пенелопето е толкова зле, че едва говори английски с испански акцент, та не знам как ще се справи с италианския.
Но тоя сериал ме навежда на мисълта, че е време на Дарън Крис да се аутне, щото тва неговото е жалка история вече.
Още Pose изглежда ужасяващо. Paris is Burning за милениали или дарк RPDR за богати и с повече хетерота и бели. Аман от Раян Мърфи и опитите му да е. гениален.
Но тоя сериал ме навежда на мисълта, че е време на Дарън Крис да се аутне, щото тва неговото е жалка история вече.
Още Pose изглежда ужасяващо. Paris is Burning за милениали или дарк RPDR за богати и с повече хетерота и бели. Аман от Раян Мърфи и опитите му да е. гениален.