The Series Topic, Part III

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

coldie
Forsaken

Re: The Series Topic, Part III

Post by coldie » Sun Sep 10, 2017 9:25 pm

alshu wrote:
Thu Sep 07, 2017 9:41 am
трубадур, добре дошъл в клуба на хората, които не са penzata и смятат, че втори сезон е отвратителен (е, тук-таме има по нещо).
Между другото Fire walk with me е prequel и само забърква мистерията повече, още ми се стори муден спрямо сериала...въпреки това има една-две идиотски типични TP сцени, които стават и добавят малко повече информация за ФБР-то, щото това за Лора Палмър го знаехме вече.
Холивудско цоцане. Осребряват колкото могат, нещо което изобщо не могат да го докарат като въздействие до оригинала. Кой не помни Боб,коня, джуджето, или Купър в огледалото. От тоя нов сериал нищо няма да остане в спомените на гледалите го, но хората си осребряват и вие сте тъпи :) че го гледате. Предполагам че е пълна помия.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Sun Sep 10, 2017 11:06 pm

coldie wrote:
Sun Sep 10, 2017 9:25 pm
alshu wrote:
Thu Sep 07, 2017 9:41 am
трубадур, добре дошъл в клуба на хората, които не са penzata и смятат, че втори сезон е отвратителен (е, тук-таме има по нещо).
Между другото Fire walk with me е prequel и само забърква мистерията повече, още ми се стори муден спрямо сериала...въпреки това има една-две идиотски типични TP сцени, които стават и добавят малко повече информация за ФБР-то, щото това за Лора Палмър го знаехме вече.
Холивудско цоцане. Осребряват колкото могат, нещо което изобщо не могат да го докарат като въздействие до оригинала. Кой не помни Боб,коня, джуджето, или Купър в огледалото. От тоя нов сериал нищо няма да остане в спомените на гледалите го, но хората си осребряват и вие сте тъпи :) че го гледате. Предполагам че е пълна помия.
truer words were never spoken :ninja: :lol:

penzata
Forsaken

Post by penzata » Mon Sep 11, 2017 1:47 am

coldie wrote:
Sun Sep 10, 2017 9:25 pm
Предполагам че е пълна помия.
Като човек изтъкан от предположения, ти винаги си прав. :spite:
The hardest battles are fought in the mind.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Sep 18, 2017 1:33 pm

И снимките на Good Omens започнаха. Ето ги Кроули и Азирафел преди единайсет години до езерото с патките в парка Сейнт Джеймс :heart:
https://www.facebook.com/neilgaiman/pho ... =3&theater
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

penzata
Forsaken

Post by penzata » Tue Sep 19, 2017 11:35 am

Бахти, Тенант, визуално и като излъчване, колко прилича на Bill Nighy. :metal:

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Tue Sep 19, 2017 1:51 pm

Деба бе @penzata не моа прочета, след като още мъча втория сезон да ге. Ма еваларчица, от частите, дето видях, че мога да чета без да се спойля, класно е положението. Дори повтарянето на тийн пийкс в началото на всяко изречение, цел абзац, похват, който ми докарва колики, не ми скапа впечатлението от текста. :yay:

penzata
Forsaken

Post by penzata » Tue Sep 19, 2017 3:14 pm

:hihi:

Killua
Ascendent

Post by Killua » Tue Sep 19, 2017 7:35 pm

Много интересен текст на пензата!
Супер много музика е вкарана в текста и това се връзва чудесно колко са важни звуците в сериала/филма.
Еди Ведър! Дори само заради това изпълнение ми се пригледа сериалът.
Имаше някои моменти от ревюто, които ми останаха непонятни, подозирам, че те са специално за гледалите :) (например от финалната част почти нищо не схванах :Д)
shadow dance nikoga ne luje

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Sep 20, 2017 5:25 am

Захванах да чета опуса на пензата и спрях на втора страница, щото не съм гледала новия Twin Peaks и искам да го видя преди да прочета всичкото това изобилно инфо. Но дотам, докъдето четох беше много яко! Браво пенза!
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

alshu
Elder God

Post by alshu » Wed Sep 20, 2017 9:48 am

penzata е написал по-добър и по-интересен текст отколкото е сценария на новия TP. Сериалът който вижда във фантазията заслужава повече хвалби от реалното творение на Линч. :lol:
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

“Just try that mixture once, Captain Duncan.”

He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:

“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”

penzata
Forsaken

Post by penzata » Wed Sep 20, 2017 12:04 pm

И пак, :hihi: .
Знам, че имам огромно въображение, ама чак пък толкоз; текстът не е плод на хапчета и фантазии, нито свободно съчинение. :ninja: Благодаря, все пак. :mrgreen:

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Thu Sep 21, 2017 2:17 pm

Пробвах 1 еп на 3% и макар да изглежда добре е болезнено наивен и предвидим, обаче успява да е достатъчно добре поднесен, че да не ме кара да се откажа веднага от него. Но си е толкова бай дъ нъмбърс, че се надявам да е малко по-така нататък.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sun Sep 24, 2017 4:46 pm

Третият епизод на "Хорас и Пит" :shock:
Егати монолога...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

penzata
Forsaken

Post by penzata » Mon Sep 25, 2017 2:01 pm

Изгледах отново шестте епизода на Dimension 404. Еми, страхотен сериал е това. Страшно нърдовски. :mrgreen:

Ще си позволя едно нелепо и мързеливо определение: ако Black Mirror (сериала) и страхотния инди филм Turbo Kid имаха отроче, то това щеше да бъде Dimension 404. Видимо е с колко любов е правен сериалът.
Например, един епизод като петия, първо ме счупва от смях и гледайки го веднага ми се доиграва Super Meat Boy, и накрая винаги ме разплаква.

А и всяко произведение, което има Марк Хамил като "разказвач" си заслужава. :mrgreen:

alshu
Elder God

Post by alshu » Thu Sep 28, 2017 9:25 am

Star Trek Discovery ep. 1-2
Мдаммм, не им пука за натрупаното ST наследство, съответно и масата препратки към него са безсмислени. Подходът е dark and edgy и затова всички се държат, като пълни идиоти. :lol:

Най-ужасното нещо са диалозите и начинът по който са изиграни. Не виня артистите, режисьорът ги е искал такива - постоянно дуднещи и неестествени.

Клингоните са безумно и особено грозно представени.
Старите си бяха хора с доста грим, който обаче даваше възможност на актьорите да предават емоции и не пречеше на играта им.
Новата версия не изглежда по-извънземна. Хем е противна, хем възпрепятства всякаква мимика, освен може би при младите клингони.
Въобще Star Trek никога не е гонел реализъм. Самата концепция за правдоподобен извънземен е твърде сложна за ТВ сериал, не и от актьори. Според мен тук са хвърлили излишно пари и усилия, за нещо което не работи.

Самата концепция хваща вниманието - главната героиня се издънва точно, защото се опитва да постъпи правилно. Висшите военни я правят изкупителна жертва на собствената си неспособност да се справят с нашествието. От тук нататък ще трябва да пълзи нагоре от най-ниските нива на човешкото общество, докато си върне правата и статуса.

Обаче твърде дълги сцени със сричащи клингони, а и от културата и политиката им не се разбира нищо. Дори бяха набутали излишни флешбеци от детството на религиозния им лидер, които не успяха да ми помогнат да ги възприема по-добре.

Визуално пилотните епизоди са доста добре - направо кино качество и бият по бюджет The Expanse, обаче се съмнявам това да се задържи през целия сериал.
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

“Just try that mixture once, Captain Duncan.”

He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:

“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”