Абсурдистан, и те за теб достойни, майко, бяха!

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Fri Apr 25, 2008 11:10 am

Това си плаче за нова тема направо :shock:
http://www.worlduni.narod.ru/
Из Устава:
Spoiler: show
Из устава.
` УСТАВ НА СДРУЖЕНИЕ “СЪЮЗ НА ПИСАТЕЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ”/ОТ ВСИЧКИ ЭТНОСИ/;ТЕЛ.02/9288926,4894545,9274072.
ПРЕАМБУЛА
КАКТО ГРАДИНАТА Е ПРЕКРАСНА,КОГАТО В НЕЯ ЦЪФТЯТ ВСИЧКИ ЦВЕТЯ, ТАКА И В НАЙ-НОВАТА ЛИТЕРАТУРА НА БЪЛГАРИЯ СА РАВНОПОСТАВЕНИ ТВОРЦИТЕ ОТ ВСИЧКИ СЪЩЕСТВУВАЩИ В ДЪРЖАВАТА ЕТНОСИ. ЩОМ СИ ЧЛЕН НА СЪЮЗА НА ПИСАТЕЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ,ЗАКАЧИ АНТАГОНИ-ЗМА СИ НА ПИРОНА У ДОМА И РАБОТИ ЗА ЛИТЕРАТУРА,ОБЕЗСМЪРТЯВАЩА ЧОВЕКА.
РАЗДЕЛ І

Чл.1 (1) Сдружение “Съюз на писатели в България” е свободно, доброволно и независимо сдружение на лица, които създават литература на български език и други езици от всички етноси.
(2) Сдружение “Съюз на писатели в България”е самостоятелно юридическо лице с нестопанска цел за осъществяване на дейност в частна полза, което възниква с вписването му в регистъра на юридическите лица с нестопанска цел на Софийски градски съд. Сдружението се учредява за неопределен срок.
(3) Седалището и адреса на управление на сдружението са в гр.София, община „------------------------------------------------------------------------------------------------------
Чл.2 (1) Целта на сдружението е издигане престижа на българските писатели и иницииране на дейности и проекти със значим социален и обществен ефект. За изпълнение на целта си сдружението ползва всички средства, допустими от законите на Република България спрямо всяко юридическо лице с нестопанска цел.
(2) Предметът на дейността на сдружението е защита и подпомагане творците на българска литература:
а) Защита на творческите, професионални, социални и граждански права на неговите членове.
б) Защита на авторски права.
в) Грижи за опазване творческото наследство на починали писатели и защита интересите на техните наследници.
г) Участие в подготовката и обсъждането на нормативни актове, отнасящи се до развитието на българската литература и език и интересите на българските писатели.
д) Установяване и развитие на творчески връзки с чуждестранни творчески организации, издателства и други лица за разпространяване и популяризиране на класическата и съвременна българска литература.
е) Организиране и участие в провеждането на конгреси, симпозиуми, конференции, семинари, творчески срещи и конкурси, както и в присъждането на награди за литературно творчество.
ж) Провеждане на публични дебати по важни за обществото проблеми.
з) Събиране и поддържане на архив на съвременната българска литература.
(3) Сдружението извършва като допълнителна стопанска дейност, свързана с предмета на основната дейност, издателска, информационна, консултантска и програмна дейност, мениджмънт и маркетинг в областта на литературата, културата и изкуството. Приходите от допълнителната стопанска дейност, която се регулира от...
Пиши, народе :lol:
Last edited by Interpreter on Fri Apr 25, 2008 11:23 am, edited 1 time in total.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri Apr 25, 2008 11:21 am

Ооо, Вашкевич заслужава тапицирана стая без дръжка от вътрешната страна. Тва е едно куку, което периодично замърсява ефира с разни молитвени закуски за вселенски мир, за които събира по петдесет бона такса и какво ли не. Просто човекът не е таман. Не си заслужава обсъждането.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Apr 25, 2008 11:27 am

Ми някак ми се вижда по-адекватно престъплението и наказанието да са от един вид. В смисъл ако е бил или убивал - да ходи в затвора. Но ако не е плащал данъци - да му наложат големи глоби, ако трябва до разоряване. Освен ако не е зъл рецидив, разбира се...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Fri Apr 25, 2008 12:04 pm

А всъщност ситуацията е малко по-различна, не може да бъде описана с едно изречение. Накратко, това не е просто неплатени данъци - делото върви от 2006-та насам за доста сериозна документна измама - не просто укриване на данъци, ами и разни други неправилно подавани документи; не само той, още двама негови авери; всичкото това през компания, създадена специално за целта, която е трябвало да разшири дейността си и да има и други клиенти и всякакви такива неща. Кратко описание на едно частично решение от 2006-та - http://www.thesmokinggun.com/archive/10 ... ipes1.html ... пълното тогавашно съдебно решение, заедно с обвинението и всичко - http://news.findlaw.com/nytimes/docs/ta ... 06ind.html (цъкате упорито на "Next" за всичките 17 страници).

Така че... това е малко по-сложно от "ами забравих да си подам декларацията", почти организирано, със съучастници, почти фиктивни компании и всякакви други шментики, и... така :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Apr 25, 2008 12:32 pm

Изобщо не говорим за тва обаче.

Пуснато е в тази тема, за да си зададем въпроса колко осъдени (и то ефективно) има в България за далеч по-ужасяващи (финансови) престъпления. Макар да не са толкова известни колкото Снайпс.

Без коментар: http://dnes.dir.bg/2008/04/25/news2934221.html Най-скъпата работна ръка в ЕС е в Дания, където един час работа струва 35 евро, докато най-евтината е в България - 2.1 евро на час.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri Apr 25, 2008 12:38 pm

Това при средни 24 работни дни прави 403 евро месечна заплата или 806 лева. Колко хора в България взимат заплата над 800 само да запитам?

Уук.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Apr 25, 2008 12:51 pm

Бе, да ти кажа като гледам колко взимат плочкаджиите, може и да има доста... :?
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri Apr 25, 2008 1:05 pm

Доста взимат над 800. А и доста от тях взимат доста над 800 - така че ако са използвали някоя по-неправилна методика - като нищо ще се получи.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Apr 25, 2008 1:12 pm

Отново, дори да приемем факта, че 800лв. е средната заплата - а тя не е, дори и в София - остава обидното и де факто абсурдно положение работещите тук да взимат близо 20 пъти по-малко отколкото в нормална държава.

Кво смятате да направите по въпроса?
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri Apr 25, 2008 1:23 pm

Да са напием.

Уук.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Apr 25, 2008 1:33 pm

Ма и аз кво задавам отговори. :mrgreen:

Ето и истинска Шекспирова трагедия: http://varna.dir.bg/2008/04/24/news2932732.html Ром-самоубиец излетя с кола в 70-метрово дере

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri Apr 25, 2008 1:37 pm

Хич не е зле като идея - слагаме повече роми в коли и ги мятаме в дерета - по този начин ще се решат лесно 2 от основните проблеми на София.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Fri Apr 25, 2008 3:18 pm

shayhiri wrote:В белия свят осъдиха Уесли Снайпс на три години затвор (максималната възможна присъда) за неплащане на данъци.

Case closed.
Това направо не мога да го повярвам. Мислих си че има недосегаеми хора. Или поне такива които се измъкват между капките. :shock:
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri Apr 25, 2008 4:08 pm

Знаеш Ал Капоне как и защо са го прибрали нали?

Maledictus
Warmage

Post by Maledictus » Sat Apr 26, 2008 11:30 am

Morwen wrote:Бе, да ти кажа като гледам колко взимат плочкаджиите, може и да има доста... :?

Съгласен! 25 лева на квадрат баси! После що се занимавам да си ги лепя сам (при условие, че за един час горе долу си налепям квадратен метър плочки (без половината час бъркане на лепилото) сериозно се замислям да стана фаянсаджия).

Плюс, че всъщност наистина доста хора взимат заплата над 800. Не мога да говоря с цифри, а само по наблюдения по познатите ми, но в строителството все още има страшни надници, аз в книжарниците хич не съм си зле (само за да търкам стола с гъ....... така де), навремето като работех в мебелния цех ми плащаха по 2.50 на час и т. н. (а засега съм само на занаятчийско равнище). Лошото е, че истински интелектуалната работа, която изисква много квалифицирани кадри, е страшно зле платена, и що? Щото в повечето случай е държавна, а и да не е...... Визирам музиканти (не чалгари - музиканти), преподаватели, медици (без зъболекарите), всякакъв тип преводаческа дейност (въпреки че и тук изхождам само от двама души, ако бъркам ме поправете), и така нататък......... Интелигенцията ни в момента ако си стои в българия смуче...... Тъжно.......
Spoiler: show
Така де, изплаках си болката, сега бек ту уърк!