Абсурдистан! Във тебе ний живяхме...

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
raylight
Sorcerer

Post by raylight » Fri Jun 10, 2011 10:20 pm

Moridin wrote:
raylight wrote:Да си припомним в какво състояние са паметниците на културата (истинските) в София:

http://raylight.blog.bg/drugi/2009/12/2 ... isk.460832
Много силно :(
Благодаря.

Булбанк ползват Улпия Сердика като паркинг, пълна гавра
Marfa wrote:
Marfa wrote:Ади, не за пръв път "Истината такава, каквато можеше да бъде" създава подобна сензация. Само че авторите на блога са написали ясно в десния сайдбар следното:
Всичко написано на тази страница е художествена измислица и не отговаря на действителността.
:)
То може да е художествена измислица, но дали наистина не отговаря на действителността?
Last edited by raylight on Fri Jun 10, 2011 11:45 pm, edited 1 time in total.
В традициите вграждаме себе си – ценностите си, светогледа си, паметта си, мъдростта си, себе си жертваме, за да предадем своите познания, но и страхове на бъдещите поколения през хилядолетията.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Jun 12, 2011 3:32 pm

he is making friends like no other...

http://dnes.dir.bg/news/pensii-boyko-bo ... 27194?nt=4

:suck:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sun Jun 12, 2011 7:08 pm

Да, ама
- Смятате ли, че някой наистина ви вярва, че сте “сам като куче”. С тия тълпи обожателки, които вървят след вас?

- Нито ме интересува дали някой ми вярва, нито пък ще седна на някого да се обяснявам. Ето, качете се горе в спалнята и разгледайте. И ако намерите едни гащи, или една женска дреха, или нещо, кажете ми “Хасан”.
Ето, чети >тук!< Чети!

Боже, колко го съжалих човека... Що неща направи, докато страната е в криза. Що магистрала настрои. Що лента преряза. И е сам, като куче е сам, дори на рождения си ден. Ей!

Дали да не му идем на гости? Ще си носим пантофи и салфетки, ама без "Снежанка".

EDIT:
Като стана дума, преди малко е оспамиха с тва: http://www.facebook.com/event.php?eid=151423054929990
:lol: :lol: :lol:

Няма потенциала на Добито, но ако попадне в точните ръце, може да се развие подобаващо.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Mon Jun 13, 2011 8:25 am

Абе данък сгради откога е станал 150 кинта. И такса смет и тя толкова :(
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Jun 13, 2011 9:20 am

Нашта такса смет е близо 200. :?

Уук.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Jun 14, 2011 10:27 am

Това е дъното на съдебната система. Време е за хващаме гората.
http://news.ibox.bg/news/id_205865034

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Jun 14, 2011 1:44 pm

RRSunknown wrote:Това е дъното на съдебната система. Време е за хващаме гората.
http://news.ibox.bg/news/id_205865034
Тук по скоро трябва Никола или някой от другите адвокати да се изкаже, но освен ако няма някакво open ended споразумение между страните за плащане на разноските за лечението докрай законово е малко мътно май той докъде е отговорен.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Tue Jun 14, 2011 2:30 pm

Всъщност и аз си го мислех, но не знам как да го формулирам. Тоест, не ми се вижда редно да се гледа на този човек като на някакъв банкомат. Те така на теория ще могат постоянно да завеждат дела срещу него за определена сума, пък докогато могат. Не че искам шампиони да трепят момичета по улиците, но е възможно основанието за подобно съдебно решение да не е чак толкова неоснователно. Друг е въпросът как изглежда отстрани де.

Уук.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue Jun 14, 2011 2:56 pm

Не знам, на мен ми е малко странно как хем са изхарчени милион лева според смейството, хем са били събрани само 400 000, хем документи има само за 190 000, за които се съдят.
От друга страна това не е иск срещу Стависки, а срещу застрахователната му компания. Обаче журналистите нали трябва да са скандални... И според мен за семейството е имало имуществени вреди, а това дали ги е покрила добрата фея кръстница, спестяванията на техните или някаква кампания е отделен въпрос. От друга страна чисто морално няма причина родителите (особено единия) да получават два пъти пари за едно и също нещо.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

ifadriana
Mistborn

Post by ifadriana » Tue Jun 14, 2011 3:00 pm

Гадното в случая е, че момичето може и наистина да има нужда от тези пари и те действително да са отишли за лечение, но при положение, че бащата беше профукал някакви крупни дарени суми по казина...
VMITW!

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Tue Jun 14, 2011 3:09 pm

Е да, ама почнаха вече разни Фейсбук групи, които скандират "Осъдиха Мануела" и лавината тръгна...

Уук.

Itilon
Paragon

Post by Itilon » Tue Jun 14, 2011 3:23 pm

Ся, не че ще тръгна да влизам в някакви групи, но основанията на съда ми изглеждат безумни. Това е дело, което се точи от над 2 години (или бяха 3). През времето, в което съдът се е бавил по някакви необясними негови си причини, се събират едни пари. След което той отказва иска на това основание.

Е да, ама, ако се чакаше обезщетението и не се събираха средства, момичето отдавна да е мъртво вероятно. Тези пари идват от благотворителност. Никой от хората, които ги е давал, не го е направил с идеята, че предоставя индулгенция на някого. Имуществените вреди е нормално да се покриват от човека, който ги е причинил. Иначе, ще почнем да бавим всяко дело, та да видим дали първо няма да стане с sms-и.

Плюс това точно Стависки е човек, на когото все му се разминава по не ми е съвсем ясно каква причина - вероятно общоевропейският ни комплекс Полански (който гласи, че, ако си известен, това е смекчаващо вината обстоятелство). Все пак да признаеш убийство и дори да не влезеш в затвора не е признак за справедливост на правосъдната система.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue Jun 14, 2011 3:27 pm

Само да кажа пак - в случая Стависки не е страна, само застрахователите му. Иначе си много прав за бавенето две години.
I don't wanna die

Itilon
Paragon

Post by Itilon » Tue Jun 14, 2011 3:29 pm

Напълно възможно - аз съдя по написаното в медиите :D, а там навсякъде го има и него!

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue Jun 14, 2011 3:37 pm

Е, там е "Стависки осъди Мануела", а ако се за четеш става дума, че съдът е отхвърлил молба срещу "Дженерали застаховане".
I don't wanna die