iShit
Moderator: Moridin
Може би защото терминалният клиент е калпав? Няма ли други?Amelia wrote: ......
ЗАЩО НЕ МОГА ДА ПЕЙСТВАМ ТЕКСТ В X11 ТЕРМИНАЛ????????
ВТФФФФФФФФФФФФФ??????????
Разбрахме, че политиката на отдела ви е леко неадекватна. Ама толкова ли е трудно да си донесат и те една USB мишка, която не е на Apple? Ще трябва да похарчат колко, 10 долара?......Аз съм забола една нормална Майкрософтска мишка и си свиркам, ама колегите около мен вият от болка и тайпят като за световно.
По принцип съм много против това, човек да дава лични пари, за да поправя глупостите на работодателя си. Но понякога се налага.
Което отново ме навежда на мисълта за проблем в клиента. След като, доколкото съм запознат, стандартната комбинация за Paste в ОС е cmd+v.Ако не направиш пиниза със скрола можеш да копираш текст с епъл бутон + ц и после да го пейстнеш с... Алт + v.
Добави си още 2.Иначе новия ми Мак има 2 ГБ РАМ и е чувствително по-бърз от стария.
Има го в различни варианти и с различна степен на полезност от XP насам.Мигрейшън Асистънта е гениално изобретение и се надявам Майкрософт да го откраднат и вкарат в Уиндоус в най-скоро време.
- RRSunknown
- Elder God
Windows Easy Transfer никога не съм го ползвала. Някой има ли наблюдения как реагира на пренос на информация между две хардуерно доста различаващи се машини?
бсб, говоря тук за Х11 терминала на стария ми юзър, който можех да си ползвам на стария Мак без проблем и с който имам проблеми откакто го прехвърлих на новия Мак. Т.е. Х11 си работеше, докато не го плеснах на новия Мак. В него поначало не бачкаха копи/пейст клавишните команди за копиране на текст между Х11 прозорците - копирането ставаше само с маркиране на текста, а пейста - с клик със скрола. Ако исках да копирам текст от друга програма в Х11, тогава давах цмд+ц и пействах в Х11 със скрол клик. Ако исках да копирам текст от Х11 на друга програма, давах цмд+ц и после цмд+в в другата програма. Изобщо, няква последователност и смисъл имаше.
И изведнъж СЪЩИЯ ТОЯ Х11, който съм ползвала вече повече от година (щото нали си ползвам стария юзър все пак), почва да се държи странно след като го сложих на новия Мак. Оправих го да се държи както трябва поне при пренос на текст между Х11 прозорци с малко бърникане в настройките на Мака. Другото ненам как да го оправя, но преди го нямаше като проблем.
X11 е най-широкоизползваната и изпипана версия на X Window System за МакОС. Сигурно някой някъде е написал и друга такава, но съм убедена, че не е толкова добра. И аз определено не съм достатъчно адвенсд с компютрите, че да ги ползвам.
Иначе, как да му сложа РАМ на тва? Тва е една гладка конзола, която трябва да занеса в сервиз, за да бъде отворена и бърникана - аз не мога да я отворя сама. Стигне ли се до сервиз, трябва да се мине през администрацията на Унито и през шефа. Шефът НЕ ЖЕЛАЕ да бъде занимаван, щото е много специален. Аз няма да покрия тия стотици долари за РАМ и за труд от моя джоб - вече съм дала няколко стотака, за да си купя лаптоп, на който да работя, иначе старият Мак ептен се задъхваше. Достатъчно кинти налях вече - оня ден си извадих поредните пари от джоба да си купя FireWire кабела, за да си прехвърля инфото, щото шефът е купил такъв само за новите Макове, а аз прехвърлям от много стар Мак на малко по-малко стар Мак и не става. Като отидох да го питам за кабел ми се накрещя. Той наистина е много специален.
Същата история и с мишките - в момента пиша от клавиатура, която сама съм си купила и ползвам моя лична мишка. Никой не е длъжен да го прави. Епъл обаче са длъжни да си дизайнират хардуера така, че той да може да се ползва за нещо. ВТФ е това, за некви много долари ще получа мишка, с която не мога да работя адекватно в конзола. Ми кво прайм ако искам да ползвам компа си за нещо повече от влизане във Фейсбук?
бсб, говоря тук за Х11 терминала на стария ми юзър, който можех да си ползвам на стария Мак без проблем и с който имам проблеми откакто го прехвърлих на новия Мак. Т.е. Х11 си работеше, докато не го плеснах на новия Мак. В него поначало не бачкаха копи/пейст клавишните команди за копиране на текст между Х11 прозорците - копирането ставаше само с маркиране на текста, а пейста - с клик със скрола. Ако исках да копирам текст от друга програма в Х11, тогава давах цмд+ц и пействах в Х11 със скрол клик. Ако исках да копирам текст от Х11 на друга програма, давах цмд+ц и после цмд+в в другата програма. Изобщо, няква последователност и смисъл имаше.
И изведнъж СЪЩИЯ ТОЯ Х11, който съм ползвала вече повече от година (щото нали си ползвам стария юзър все пак), почва да се държи странно след като го сложих на новия Мак. Оправих го да се държи както трябва поне при пренос на текст между Х11 прозорци с малко бърникане в настройките на Мака. Другото ненам как да го оправя, но преди го нямаше като проблем.
X11 е най-широкоизползваната и изпипана версия на X Window System за МакОС. Сигурно някой някъде е написал и друга такава, но съм убедена, че не е толкова добра. И аз определено не съм достатъчно адвенсд с компютрите, че да ги ползвам.
Иначе, как да му сложа РАМ на тва? Тва е една гладка конзола, която трябва да занеса в сервиз, за да бъде отворена и бърникана - аз не мога да я отворя сама. Стигне ли се до сервиз, трябва да се мине през администрацията на Унито и през шефа. Шефът НЕ ЖЕЛАЕ да бъде занимаван, щото е много специален. Аз няма да покрия тия стотици долари за РАМ и за труд от моя джоб - вече съм дала няколко стотака, за да си купя лаптоп, на който да работя, иначе старият Мак ептен се задъхваше. Достатъчно кинти налях вече - оня ден си извадих поредните пари от джоба да си купя FireWire кабела, за да си прехвърля инфото, щото шефът е купил такъв само за новите Макове, а аз прехвърлям от много стар Мак на малко по-малко стар Мак и не става. Като отидох да го питам за кабел ми се накрещя. Той наистина е много специален.
Същата история и с мишките - в момента пиша от клавиатура, която сама съм си купила и ползвам моя лична мишка. Никой не е длъжен да го прави. Епъл обаче са длъжни да си дизайнират хардуера така, че той да може да се ползва за нещо. ВТФ е това, за некви много долари ще получа мишка, с която не мога да работя адекватно в конзола. Ми кво прайм ако искам да ползвам компа си за нещо повече от влизане във Фейсбук?
- Moridin
- Global Moderator
Хубави фийчъри има, но Епъл гради бизнеса си на ЗЛОТО и това ги дискредитира абсолютно и отвсякъде в моята кнгиа. В момента, в който искаш 35 долара за някъф кабел (който китайците го продават за 1 долар и работи перфектно) си просто един истински ГЪЗ и никви добри фийчъри не могат да те спасят. Ходи се продавай на американците и не се представяй за Пътя, Истината и Живота.
И да имам пари и за айфон, и за андроид, пак ще си купя андроида. По-дървен е, да, много неща в iOS са готини и ако разсъждавах само като потребител, сигурно е по-добрият продукт, да, но те са миришеща отдалеч империя на злото и това не може и не БИВА да се пренебрегне освен ако няма как (справка мтел/глобул/вивател - там уви няма как да избереш добрата алтернатива).
И да имам пари и за айфон, и за андроид, пак ще си купя андроида. По-дървен е, да, много неща в iOS са готини и ако разсъждавах само като потребител, сигурно е по-добрият продукт, да, но те са миришеща отдалеч империя на злото и това не може и не БИВА да се пренебрегне освен ако няма как (справка мтел/глобул/вивател - там уви няма как да избереш добрата алтернатива).
This is it. Ground zero.
- The Dragon
- Elder God
- RRSunknown
- Elder God
- Moridin
- Global Moderator
Извинявам се, неправилно съм се изказал. Имах предвид "дори да е по-дървен". Не съм ползвал - опитвам се да си набавя някой за ползване няколко дни, но само съм разцъквал. Цитирам мнения на познати. Иначе едно нещо, в което със сигурност е по-дървен е суайпването - видимо бавно е и далеч не толкова слийк, колкото в иОС.
This is it. Ground zero.
- The Dragon
- Elder God
http://www.engadget.com/2011/05/26/htc- ... er-policy/
Ето марката телефони които човек трябва да купува
Ето марката телефони които човек трябва да купува

The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
The Dragon wrote:Андроида е по дървен? Ти ползвал ли си такъв телефон изобщо?

Е аз съм ползвал и двата и повярвай ми в бая си е дървен. Най вече от това, че ползват джава и им е лагаво всичко. Дано скоро им се опече акъла и се откажат от джавата, РИМовете вече пишат всичко наново щото видяха, че няма оправия. Друг проблем е и принципната им политика. Бате смешно е да имат 3 (!), даже не станаха ли 4 единствени маркета от които да си купиш приложения. Да не говорим, че никой всъщност не купува от тези маркети и скоро никой няма да пише смислени приложения за тях. Да - изравниха се по бройка с айфонските приложения, но само защото всички успешни айфон приложения си направиха версия за андроид да пробват пазара, а и куцо кьораво и сакато що е писало някога джава и***а по едно **** да види какво е...
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...
I like to touch them...
It's almost orgasmic...