Режисьорско кино
Black Book е задължително да се гледа, помня, че бях шашната колко добър беше филмът. А и Карис беше страхотна в ролята.
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon
Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib
Така, значи неколко положения:
1. Нарнията може да се тачи като на баба ти Гицка праните гащи, това не й пречи да се обсъжда навсякъде, където хората искат да я обсъждат, а конкретно тук не си в позиция да казваш кой какво ще обсъжда.
да прав си
2. Ако имаш проблем с "бандата сноби", защо постваш упорито тук? О, чакай, сетих се - защото в твоя форум няма с кого изобщо да се говори за каквото и да е, да. Не и без оня лудият да започне да се тръшка, че някой нещо му обидил...
всъщност тук пиша само и единствено в тази тема. Просто ми стана интересна и я зачетох.
3. На Бродуей еФтини изпълнения НЯМА... пич. А ти и едно не си гледал такова, тъй че недей да правиш нелепи сравнения.
Бе да ти кажа гледал съм. Три при това, но ти няма откъде да знаеш, така че се въздържай от такива категорични изказвания. Както и да е филма беше яка бутафория.
1. Нарнията може да се тачи като на баба ти Гицка праните гащи, това не й пречи да се обсъжда навсякъде, където хората искат да я обсъждат, а конкретно тук не си в позиция да казваш кой какво ще обсъжда.
да прав си
2. Ако имаш проблем с "бандата сноби", защо постваш упорито тук? О, чакай, сетих се - защото в твоя форум няма с кого изобщо да се говори за каквото и да е, да. Не и без оня лудият да започне да се тръшка, че някой нещо му обидил...
всъщност тук пиша само и единствено в тази тема. Просто ми стана интересна и я зачетох.
3. На Бродуей еФтини изпълнения НЯМА... пич. А ти и едно не си гледал такова, тъй че недей да правиш нелепи сравнения.
Бе да ти кажа гледал съм. Три при това, но ти няма откъде да знаеш, така че се въздържай от такива категорични изказвания. Както и да е филма беше яка бутафория.
- RRSunknown
- Elder God
втория филм за Нарния беше толквоа изплагиатстван и толкова бутафорен че ставаше само за комедия тип Scary movie и подобните само че вместо да пародират хоръри пародираха Властелина.
За книгата не знам - не съм я чел, но да сложиш претенции за епика на филм по детска книжка ми се струва изключително малоумие.
Все едно да направят епика по Снежанка и седемте джуджета
със претенции за драма, и битки.
Age of Mythology с по- добра графика
.
За книгата не знам - не съм я чел, но да сложиш претенции за епика на филм по детска книжка ми се струва изключително малоумие.
Все едно да направят епика по Снежанка и седемте джуджета

Age of Mythology с по- добра графика

Гледах "Ichi the killer" преди година някъде. Пълна нелепица. 

След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".
Съвсем наскоро му превъртях цялата филмография (без ТитаникJames Cameron
Titanic (1997)
True Lies (1994)
Terminator 2: Judgment Day (1991)
The Abyss (1989)
Aliens (1986)
The Terminator (1984)
Piranha Part Two: The Spawning (1981)
любими филми: Tерминаторите, True Lies
недотам: Titanic

* с изкл. на най-първия си разбира се, долното Б муви за летящи риби-убийци, дето изобщо нямаше да го спомена в списъка, ако по неква случайност не го бях гледал като малък; имаше некво момиче с хубави цици, което беше там само за да ги разголи и да го изядат.
** пейсингът му е оптимален, направи ми впечатление като гледах снощи разширеното издание на Т2, че изрязаните в оригинала сцени наистина са дразнещо излишни на фона на така изящната иначе структура; и диалогът кефи, дано той си го пише
Last edited by alex_sultanov on Sun Sep 14, 2008 9:45 pm, edited 2 times in total.
Продуцира бе, как да не продуцира:Поне да продуцираше там нещо с всичките си мангизи.
http://www.imdb.com/title/tt0974593
Това последното е добра диагноза, бтв.
И що без Титаник? Щото си твърде куул ли?
Не. Нищо против филма. Просто не виждам причина да го гледам повторно, щото си спомням всичко необходимо още от онзи единствен път в киното навремето. (Включително причината да изкара всичките тия пари.) Докато всичките останали гледани-негледани филми си изискваха опресняване. По същия начин процедирам и с всички останали автори/заглавия в списъка си.
Героите му са гадни до степен на нефилмируемост, което принуждава филм-мейкърите да пренапишат огромна част от историята. Дразнещият привкус обаче остава, а м/увременно е нормално да са се появили още куп проблеми.
* бих дал всичко, за да гледам следващия му филм, но такъв не се очертава
Кое? Коментарът за пейсинга на Камерън в Т2 и по принцип ли? Или за ояждането - по-скоро.Silver wrote:Това последното е добра диагноза, бтв.

Пичът може да има само два филма като режисьор (не броим другите му 2 директ-ту-видео бози), но и двата са абс. класики откъм екшън/ефекти*. Блейд ми е любим и като цяло - дотолкова, че дори Дел Торовата двойка ме разочарова. LXG, уви, е доста дразнещ. Смайващата визия настрана, сценарият има страхотна концепция и пейсинг. Въпреки тва резултатът е компрометиран, дори като за супергеройски филм - и то даже в очите на масовата публика. Причините за тва са неясни, но според мен вината е на... Алън Мур (автора на "оригиналния" комикс).Stephen Norrington
The League of Extraordinary Gentlemen (2003)
Blade (1998)
любими филми: Blade
недотам: The League of Extraordinary Gentlemen

* бих дал всичко, за да гледам следващия му филм, но такъв не се очертава

Затва е и може би най-богатият режисьор евър.
Правилно си сложил "може би"-то, защото не йе.

Което всъщност не е добре за нас, шото проклетия му Аватар, дето всички много му се дървят кой знае що, го чакаме вече дванайста година;
Вече му се вижда краят на чакането бре, кураж!
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon
Не бе, аз бих направил същото. Ше си гледам строго-личния кеф. Но ако имам излишни стотици милиони, поне бих ги въртял в киноиндустрията. Най-разумно е. Виж кво прави Спилбърг, да речем.
И имам пълно право да изказвам разочарование, не ставай смешен. Все едно любимият ви Ериксън да превключи на розови романчета, ше ви хареса ли?
Бтв, нищо кой знае кво не очаквам от Аватар. А всички фенове са се надъхали точно заради цялото чакане и им се вижда като Светия Граал. Просто надушвам общо разочарование след 2 години - или когато там най-сетне го завърши тоа филм.
И имам пълно право да изказвам разочарование, не ставай смешен. Все едно любимият ви Ериксън да превключи на розови романчета, ше ви хареса ли?
Бтв, нищо кой знае кво не очаквам от Аватар. А всички фенове са се надъхали точно заради цялото чакане и им се вижда като Светия Граал. Просто надушвам общо разочарование след 2 години - или когато там най-сетне го завърши тоа филм.

Аватар си е готов, има си дата на разпространение дори за БГ.
А съдейки по сценария, не вярвам да е успял да го доведе до бълвоч.
Според мен Камерън никога не е имал подхода на Спилбърг към кино-индустрията. Може би паралел между него и Лукас би бил по-удачен.

Според мен Камерън никога не е имал подхода на Спилбърг към кино-индустрията. Може би паралел между него и Лукас би бил по-удачен.