Не само на теб. На мен също ми се видя ужасна боза, а съм болен фен на Бюджолд.На мен новата книжка на Бюджолд ми се видя свинска боза
Upcoming Books
Книгата е любовен роман маскиран като фентъзи и като такава е повече от прилична. Ся друг е въпросът, че ще има и 4-та, че и 5-та.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
Не бих се съгласил. Любовен роман, млюбовен роман, книгата е твърде инфантилна по каквито и да е стандарти, да не говорим за тези на автор с не-знам колко Хюгота и Небюли. Доста от другите книги на Бюджолд са с повече или по-малко романс елементи, особено по-новите, но това никога не ми е пречило, даже "Цивилна Кампания" и за "Честта на Вор" са ми от най-любимите нейни книги.
При "Омайване" обаче нещо генерално се объркало. Иначе светът има потенциал, но аз повече досег с него не смятам да имам. Жалко, че е зарязала Майлс и Шалионите, за да пише тази поредица.
П.С. Интересно ми е Спарки какво би казал за концепцията "любовен роман маскиран като фентъзи".
При "Омайване" обаче нещо генерално се объркало. Иначе светът има потенциал, но аз повече досег с него не смятам да имам. Жалко, че е зарязала Майлс и Шалионите, за да пише тази поредица.
П.С. Интересно ми е Спарки какво би казал за концепцията "любовен роман маскиран като фентъзи".

Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Наистина яка книжка, евала на Инфодар че са я забелязали! Макар на моменти да е твърде лека, това е една от малкото книги за дракони след сериите за Перн, които ме кефят на макс. Поредицата има още три части, а скоро трябва да се появи още една, дано и те да видят бял свят в страната ни.
Иначе от много време ме мъчи въпросът как точно се произнася Temeraire, надявам се предложената транскрипция да е вярната.
Иначе от много време ме мъчи въпросът как точно се произнася Temeraire, надявам се предложената транскрипция да е вярната.
"Ние сме просто хора и боговете са ни създали за обич. Това е голямото ни величие, това е славата ни и най-голямата ни трагедия."
Емон Таргариен
Емон Таргариен
А някой знае ли как е превода? Доста съм чувала да я хвалят книжката и ако е и със свестен превод ще си я купя.
To the unfortunate person who threw a shoe on the stage. We collect shoes, so you're not getting it back. You're gonna have to hop home, on one leg. And while you're hopping home, dear shoeless person, you could whistle this tune to yourself. *starts playing Nancy Boy*
Разбрах от достоверен източник, че "Бард" най-после са решили да продължат с издаването на цикъла "Далечно царство" и до края на годината ще пуснат втория том, плюс ново издание на първия. 
Отне им само около 15 години...

Отне им само около 15 години...

Заповядайте в Клуб за фантастика и фентъзи "Соларис" - гр. Пловдив
Събираме се всеки петък от 18:00 пред книжарница "Литера" на Джумаята.
Събираме се всеки петък от 18:00 пред книжарница "Литера" на Джумаята.
А някои читатели се пенсионираха вечеРазбрах от достоверен източник, че "Бард" най-после са решили да продължат с издаването на цикъла "Далечно царство"

А случайно знаеш ли дали "Бард" ще пуснат допечатки на първите книги от серията за "Първородните" на А.Кларк и Ст.Бакстър- по случай излизането на третата например?
- Interpreter
- Forsaken