Август '07

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Aug 29, 2007 11:22 am

Явно сам ше си го гледам. :)
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Aug 30, 2007 3:39 pm

Изгледах Третия Борн току-що. Много съм доволен. По-готин е от втория, адски много се изкефих как ги вързаха двата във времето със сцената като говори с Ланди от покрива в Ню Йорк, която беше в края на двойката. Дейвид Стрейтърн, който ми е голям любимец след Good Night and good Luck и още навремето от Долорес Клейборн, си мачкаше, както и Албърт Фини - въобще по-як каст и от на предния.
Spoiler: show
Да не говорим, че като звънна на Воусън от офиса му адски се изкефих.
Екшънът наистина е на страхотно ниво, но не е нещо революционно. В това отношение ме размаза само сцената в Мароко с Цру-асасина, останалото беше просто на обичайното високо за серията ниво.

Много готин общо взето, като за екшън с "хепиенд".

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Thu Aug 30, 2007 5:59 pm

Muad_Dib wrote:Екшънът наистина е на страхотно ниво, но не е нещо революционно. В това отношение ме размаза само сцената в Мароко с Цру-асасина, останалото беше просто на обичайното високо за серията ниво.
Първата битка в този филм е най-добре хореографираната бойна сцена в цялата трилогия. Няма да се впускам в обяснения какво я прави такава, но е така.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Aug 30, 2007 8:36 pm

Това с двамата руснаци? Или това в Лондон с 5те ЦРУ-пича?

Второто от тези беше доста здраво наистина.

И уотевър наистина, екшънът винаги си е бил на ниво, няма да ставам хореограф на битки, че да се вглъбявам чак толкоз... :roll:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Aug 30, 2007 8:38 pm

За мен обаче филмът на месеца си е Хеърспрей :) Верно, че беден месец де, но Борн определено не ми е за повече от едно леко досадено гледане, в което кефят ЕДИНСТВЕНО битките.
And you can't dance with a devil on your back...

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Aug 30, 2007 8:40 pm

И на мен ми дойде добре мюзикълчето. Ти кво направи сега - два пъти дотук и трети в събота?
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Aug 30, 2007 8:41 pm

Глупости, Мат деймън ПОУНЗ многократно по-лошо отколкото някога съм мислел, да не говорим, че имаше и качествени "болз" моменти като обаждането от офиса на Стрейтърн...

Поредното рандъм мюзикълче, ей сега просто :lol:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Aug 30, 2007 8:52 pm

За разлика от поредното рандъм екшънче? Едното барем не го гледаме по 10 пъти месечно под различно име :lol:

Алекс, да, такъв е планът :)

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Aug 30, 2007 8:54 pm

Далеч от поредното рандъм екшънче, има много повече стил и "изпипаност" от всичко подобно, което съм гледал напоследък...да не говорим, че няма никакви опити за дебилен мууви-хумор както в масата филми по принцип...

Някакво филмче с песни, ти добре ли си, ако ще да е на Ред Хот например пак няма да го взема насериозно :lol: . То просто не е филм и толкоз :wink: .

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Aug 30, 2007 9:03 pm

Що се излагаш? Тя и Красавицата и звяра е филмче с песни, както и Омагьосаният император и, бтв, ШРЕК. Пък Меджика е игричка с картончета, а компютърните игри са с човечета и светлинки. Схващаш ли накъде бия?

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Aug 30, 2007 9:19 pm

Наистина не схващам :lol: ...Анимациите аз никога не съм ги възприемал на нивото на "сериозност" (сериозност като да ми пука за тях и да имат потенциалната възможност да ми повлият по някакъв начин) на игралните филми. Меджикът и компятърните игри са съвсем други работи, нямаше защо да ги намесваш.

Мюзикълчетата не са филми, защото там няма сюжет, няма истинска актьорска игра и има ПЕЕНЕ. Ако исках да ГЛЕДАМ ПЕЕНЕ най-вероятно нямаше да си спра кабелната....

Музиката е като за фон, според МЕН просто не може да бъде основата на един филм. Един актьор, който пее ми е през центъра. Един актьор, който реди драматичен монолог или пък ме разсмива със сигурност не ми е.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Aug 30, 2007 9:24 pm

Хмм, къде влизат филми като Коса, Кабаре и Чикаго тогава? Със страхотен сюжет са, великолепна актьорска игра, а първите два са и на доста сериозни теми. И това е само върхът на айсберга. Намесих игрите и меджика, щото това е също толкова дебилна генерализация, колкото квото аз казах за тях току що.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Aug 30, 2007 9:28 pm

Точно на мюзикъли и анимации съм плакал и настръхвал доста повече (процентно) отколкото на обикновени драми. Никич, или не си гледал подходящите, или не се сещаш, или се навиваш.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Aug 30, 2007 9:32 pm

1. Спри да ми викаш "Никич", за да не почна аз да ти викам "сашЕто"....

2. Анимациите са детски и толкоз, не мога да ги взема достатъчно навътре. Много малко са наистина сериозните анимации, които ме грабват. Може и да е тъпа логика, но си е мое усещане и не мога да го контролирам колкото и да искам....Да не говорим, че винаги има скапани хепиендове и семейни ценности. Аре няма нужда.

3. За Мюзикълите вече обясних - за МЕН те няма история и не са филми, ако ще да се занимават с приятелството между негър-гей и тайландска лезбийка, болна от Спин...Просто сюжетът за тях е един рандъм фон за музиката и песните и толкоз. Чикаго е страхотно направен, но за мен не е нищо особено, именно защото е пълен само с пеене и с малко до никакви диалози, просто ми е органично противен. Знам, че това далеч не е силен аргумент, но наистина по отношение на анимации/мюкъли не мисля, защото няма какво да се мисли, така че само усещам и то НЕхубави работи...

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Aug 30, 2007 9:55 pm

Нека повторя: Коса. Кабаре. Къде се вместват те в тая схема? Гледал ли си ги изобщо? А има и други.

Впрочем, Ghost in the Shell е анимация. Grave of the Fireflies също. hardly the happyend type.