Кът на програмиста...
Moderator: Moridin
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
А всъщност, ако си решил да го правиш с enum-и, това с type safety-то дори е предимство - поне според мен. Има съвсем малко случаи, когато би било полезно да използваш код за грешка като цяло число - и повечето от тях се изчерпват с едно предефиниране на метода toString()
Да, има един-два валидни, легитимни corner cases, когато наистина може да искаш да ползваш кажгодето като число, а не като стойност от точно този тип, но, както и сам казваш, с тях може да се оправиш много лесно, ако наистина знаеш какво точно правиш и защо искаш да го направиш.
А иначе... да... при положение, че за момента си сигурен, че и от двете страни седи Java, можеш да си позволиш волности - но все пак внимавай
Макар че точно изброените типове са си достатъчно обща идея за достатъчно много езици, така че това Би Трябвало Да Работи И За В Бъдеще(tm) - ама за това последното не ме цитирай пред шефа си, особено ако някой там вземе и да си спомни кой съм аз 

А иначе... да... при положение, че за момента си сигурен, че и от двете страни седи Java, можеш да си позволиш волности - но все пак внимавай

Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
И отново от hates-software:
http://hex.hates-software.com/2007/09/27/0ad46022.html
Разправяйте ми после, че никой не бил изобретил машина на времето... как иначе ще можеш да имаш при себе си версия на програма, която създателят й още не е написал?
http://hex.hates-software.com/2007/09/27/0ad46022.html
Разправяйте ми после, че никой не бил изобретил машина на времето... как иначе ще можеш да имаш при себе си версия на програма, която създателят й още не е написал?

Earle Martin wrote:Opening tarballs in Mac OS X
You may have a tarball you wish to open, named, say,
Foo-Bar-0.1.tar.gz. If you double-click it, it expands to a folder
called, predictably, Foo-Bar-0.1. However, if you then double-click it
again (without removing the first expanded folder), it produces a
folder called... Foo-Bar-0.2. Again? Foo-Bar-0.3. Yes, Mac OS X has
decided to increment the version numbers on your downloaded software.
In the old Mac OS, you'd get folders called "Copy of Foo-Bar-0.1" and
"Copy 2 of Foo-Bar-0.1", etc. Whoever replaced this behavior with the
current braindead one is a goddamn moron.
Ибах тия мързеливи програмисти, през две-три седмици празнуват...МИНИСТРИТЕ ОБЯВИХА ПРАЗНИК НА БЪЛГАРСКИЯ ПРОГРАМИСТ
4 октомври ще бъде професионален празник на специалистите по компютърна техника, информационни технологии и автоматика, реши правителството. Министрите избраха рождената дата на Джон Атанасов за празник на българските програмисти.
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...
I like to touch them...
It's almost orgasmic...
Е, той празникът бил на "специалистите по компютърна техника, информационни технологии и автоматика". Според мен половин София може да мине в тая графа 

Last edited by Morwen on Thu Sep 27, 2007 2:00 pm, edited 1 time in total.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
But I ain't keen on living either
- Roamer
- Ascendent
Ако празникът има нещо общо с Джон Атанасов, то, да, претаковането на дъното би трябвало да свърши работа
Да не говорим пък и за това, че напоследък границите между хардуер, софтуер и фърмуер започнаха мъъъъничко да се размиват (ако знаете какво значи ACPI, AML и ASL (в смисъла на ACPI, *не* като a/s/l
), ще ви е ясно за какво говоря... и може да приемете искрените ми съболезнования, че ви се е наложило да научите
)... та заигравка с дъното почти може да мине и за демонстрация на програмистки умения - поне напълно достатъчно за целите на един кръчмонавт 
А това с правната информатика - уааааа, Никола, мдам, ясно ми е, че ти се е наложило да се оставиш да бъдеш подложен на това... а... таковата... от първия път?! Уау!
(за не толкова запознатите - правната информатика не е като да има твърде много общо с информатиката *или* с правото
)
Та... така... един вид... мдам... ако на четвърти октомври успея някак да се измъкна от рождения ден на майка ми (която, мжу другото, е и програмистка, както май вече съм споменавал дори и в тая тема преди няколко дни
)...

А това с правната информатика - уааааа, Никола, мдам, ясно ми е, че ти се е наложило да се оставиш да бъдеш подложен на това... а... таковата... от първия път?! Уау!

Та... така... един вид... мдам... ако на четвърти октомври успея някак да се измъкна от рождения ден на майка ми (която, мжу другото, е и програмистка, както май вече съм споменавал дори и в тая тема преди няколко дни