Абсурдистан, и те за теб достойни, майко, бяха!

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Thu Apr 17, 2008 8:09 pm

Ако някой ми залепи такъв стикер, ще го намеря и ще му го завра някъде. :wink:
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Apr 17, 2008 8:39 pm

Като същи първосигнален селянин. :lol:

БТВ, и аз не мисля, че някой ще има реална полза от идеята освен продаващия стикерите.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Apr 17, 2008 9:45 pm

Дали ще пуснат и някакви подобни с изстрелващо устройство, които да лепя по движещите се коли, които почти ме прегазват на пешеходната пътека?

Иначе, докато не построят няколко гаража на етажи, няма да се реши тоя проблем.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Thu Apr 17, 2008 10:56 pm

Аз пък си мисля че едва ли ще доживея да видя някога София с многоетажни гаражи. :cry: Всички псуват и се нервят на проблема, но никой не си мърда пръста да го оправи. :evil:

termit
Jaghut Tyrant

Post by termit » Fri Apr 18, 2008 9:46 am

А защо да си правят труда, като общината явно я устройва ситуацията. Парите така или иначе си ги прибират от сините зони (които сами по себе си са една голяма простотия), а и паяците хапват доволно. Това там разни пешеходци че трябва да ходят по улицата средния общинар не вярвам да го интересува особено. От друга страна строежите на големи паркинги струват пари, а и земята може да се използва къде "по-добре" за разни неизгодни заменки.
Elves dig rocket launchers.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri Apr 18, 2008 10:03 am

Аз да се спра на нещо по-забавно.

Значи, Румен Петков който (най-сетне) си замина от кабинета, ще провежда консултациите за нов кабинет. Същевременно новата парламентарна група, оная, дето се отцепи от НДСВ, понеже не били съгласни с коалиционната политика и изобщо с политиката като цяло на правителството, същата група, която съдържа истински политически исполини като Свинаров, Шулева и дри, известни като "панайотките", внезапно загърбва цялото си несъгласие и предлага на Станишев ако НДСВ случайно не му върже, да му вържат те.

Та какво говорихме за Абсурдистан?
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Fri Apr 18, 2008 10:10 am

Всеки иска да се докопа до баницата. :evil: Поне някакво достойнство да се опитваха да покажат пред обществото.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Fri Apr 18, 2008 10:44 am

А всъщност... Някой може ли да каже точно как стои въпросът с положението на Румен Петков в момента? Той се води "министър в оставка" - при това положение има ли нещо в конституцията или някакви закони, държавни правилници или знам ли и аз какво, които да указват изрично кой изпълнява неговите функции? Дали някои неща продължава да прави той, дали някои неща трябва да прави някой заместник-министър или някой решава поотделно във всеки случай кой ще се занимава?

Аргументи има за всички варианти. От една страна, министърът е държал всичко "в главата си" и за да поеме някой друг, трябва да мине през някакъв период на запознаване с нещата, с които не се е занимавал досега. От друга страна, част от работата на заместник-министрите и на други разни хора е да поемат голяма част от работата, така че тя дори да не стига до министъра :) От съвсем трета страна пък, когато самият министър е компрометиран по някакъв начин, не е добра идея той да продължава да се занимава с каквото и да е...

Та някой има ли представа как стоят законово нещата?
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Apr 18, 2008 10:47 am

Не зная със сигурност, но ми се струва най-логично премиерът да назначава и.д., докато се разберат кой ще е новият министър, а това и.д. може да е самият стар министър явно..
This is it. Ground zero.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri Apr 18, 2008 10:54 am

Който с пионерски ентусиазъм провежда преговори за нов кабинет, понеже една от причините старият да е изпортен, е самият той. Ку-ку.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Apr 18, 2008 10:55 am

Без квалификации, че бой! :twisted:
This is it. Ground zero.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Fri Apr 18, 2008 11:00 am

Ммм... всъщност въпросът ми беше именно дали има някой, който *знае* :) Защото много неща могат да ни се струват логични - както казах, аргументи има за всички страни :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Fri Apr 18, 2008 11:05 am

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Fri Apr 18, 2008 11:16 am

Конкретно по въпроса - няма законова пречка министър в оставка да изпълнява длъжността си, докато не му бъде намерен заместник. Разбира се, това става рядко в нормални ситуации, защото когато министър подава оставка, или той самият не желае да е повече в правителството, или той не е желан, поради което се назначава изпълняващ длъжността.

По-редки са случаите, когато оставката е в резултат на натиск, и тогава министърът може да не иска да напусне колкото се може по-скоро (както е в случая), и тогава изпълняващ длъжността не се назначава. При всички положения, това е политическо решение, и никъде няма задължение да бъде назначен изпълняващ длъжността (освен, разбира се, ако оставката е по причини, които не позволяват изпълняването на тази длъжност, например здравни).

Колкото до Петков и преговорите за промени в правителството, очевидният извод е, че оставката на Петков е под натиск, и че той запазва влиянието си в партията. Колкото до това, дали Петков е причината за промените - не съм съвсем съгласен, защото промени се готвеха от страна на НДСВ още от миналата есен. По-скоро Петков се превърна в катализатора тези промени да се случат сега, а не по-късно (или никога).
This signature is not yet rated

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Fri Apr 18, 2008 5:20 pm

zhivik wrote: (...) При всички положения, това е политическо решение, и никъде няма задължение да бъде назначен изпълняващ длъжността (освен, разбира се, ако оставката е по причини, които не позволяват изпълняването на тази длъжност, например здравни).
(...)
Или пък юридически причини: Министър отстранен от длъжноста си когато е замесен в разследване на доказано (примерно) данъчно престъпление? Просто докато се разясни дали е вярна следата която тръгва от/води до него!! Или това вече е прекалено високо изискване за човек работеш на държавна работа и боравещ с парите/интересите/средствата на всички граждани на държавата!?!?! :evil:
(Все още, всеки човек има правото да бъде считан за невинен, докато не се докаже обратното! Защото още не сме станали щат на Щатите (!!), макар и да следваме активно политическият им светъл пример!!! :twisted:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!