Абсурдистан, и те за теб достойни, майко, бяха!

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

sauron
Paragon

Post by sauron » Mon Apr 07, 2008 9:56 am

Първанов вярвал на Петков
http://dnes.dir.bg/2008/04/06/news2859513.html

тоя що не вземе да се гръмне :dash: . Барабар с този на който му вярва. Ебати плазмодия :devil:
Where I was
I had wings that couldn't fly
Where I was
I had tears I couldn't cry

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon Apr 07, 2008 10:40 am

На въпрос дали България капацитет за усвояване на еврофондовете, лидерът на НДСВ изтъкна, че най-важното е да се работи сериозно, съвестно, прозрачно и честно.
Еми защо не го правят като е толкова важно. :evil: Защото продължават да искат да си пълнят джобовете.
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

Super M
Warmage

Post by Super M » Mon Apr 07, 2008 2:04 pm

Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Mon Apr 07, 2008 2:31 pm

Е... с риск да разваля настроението на темата, това последното, за писателя, не е ограничено до нашенския си Абсурдистан - случвало се е по цял свят във всякакви историко-икономически периоди, продължава да се случва и сега, макар и все пак малко по-рядко :) Не, не казвам, че е нормално, просто казвам, че не е ендемично, не е специфично, не сме го измислили ние...
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Mon Apr 07, 2008 7:55 pm

Току що съобщиха, че Стоев е починал. Значи, това наистина е грандиозен скандал на фона на всичко, което става около МВР, и не ме грее много, че подобни неща са ставали и стават другаде. За капак на всичко, в тазвечерното предаване на Милен Цветков, посветено на същото събитие, се обади анонимен гражданин. Който с много гладък, школуван тон обясни горе - долу това, че трябва да си имаме родни "босове" и да си ги тачим, защото те поддържат някакъв ред в "системата" и освен това ако ги няма, ще дойдат руските и шкиптърски "босове" и тогава наистина ще стане страшно за простосмъртните граждани (в което може и да има някакъв резон :? ) Изказването завърши с приказката, че общо-взето "всяко леке", което плюе срещу нашите ще му се случи същото...

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Apr 07, 2008 9:22 pm

Ами така де! Както е казал Ветинари, ако ще има престъпност, по-добре да е организирана. Дребният човек и без тва не страда точно от нея. Крайно време е да се въведе и в Бг системата от Света на диска, доста сполучлива ми се струва. Даже мисля, че има сериозни постъпки в тази насока - НСБОП (или както там му викат вече) отдавна вече не се занимава с ОП-а, както всички знаем...
Или поне ОП-а в НСБОП-а е сдобил нова дефиниция...
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Super M
Warmage

Post by Super M » Mon Apr 07, 2008 11:17 pm

Нещо не ги вдявам тези мнения за организираната престъпност! Все пак май не живеем в света на Диска, а в Абсурдистан :wink:
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Tue Apr 08, 2008 9:54 am

Не знам кой какво вдява, но това, което се разигра в сутрешния блок на БтВ си беше зловещо 8-)

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Apr 08, 2008 9:58 am

Ех, кой има време за телевизия. Валери - Утре в Ефремов?
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Apr 08, 2008 10:09 am

Interpreter wrote:Не знам кой какво вдява, но това, което се разигра в сутрешния блок на БтВ си беше зловещо 8-)
Какво се е разиграло?
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Tue Apr 08, 2008 10:11 am

Interpreter wrote:Не знам кой какво вдява, но това, което се разигра в сутрешния блок на БтВ си беше зловещо 8-)
Адаш кажи нещо повече де. Така само дразниш любопитството ни. :mrgreen:

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Tue Apr 08, 2008 10:23 am

Xellos wrote:Ех, кой има време за телевизия. Валери - Утре в Ефремов?
За Ефремов не съм сигурен, щото съм я позакъсал със сроковете. Но ще резюмирам днешното, защото още съм под въздействие...
Значи, гост им беше Владо Даверов - редакторът на книгите на Г. Стоев. Обадиха се по телефона на градския прокурор, за да го питат защо не са разпитали Стоев след като той толкова настояваше миналата седмица по медиите и предупреждаваше, че ще посегнат на живота му. И защо не са се самосезирали по информацията от книгите му. Отговори, че той "отказал" и престанал да им бъде "интересен", а книгите му били измишльотини и не можели да се самосезират. Сега обаче, след убийството му, щели да го направят. Обади се и Виктор Вълков, бивш министър на МВР, който заяви, че става дума за жалко писателче, който си измисля и се прави на интересен... При което Даверов заяви в прав текст, че след като стрелят вече и заради написано, ние не сме никаква демократична държава, а скапана полицейско-соц простотия също като по сталиново време.
За капак, бяха поканили Цветелин Кънчев - лидер на Евророма - по повод празника на ромите, тва. Той обаче взе отношение и към предишната тема - убийството. Той също каза, че бивша мутра - писател няма какво да се коментира. Зададе риторичния въпрос къде е вложил многото пари, които взел от хонорарите от книгите си и като е толкова благороден, защо не ги е подарил на някое сиропиталище :shock: След което (Цвети Кънчев това) заяви в прав текст, че ще е така: Който много плямпа и не върви по правия път, изпада.

И те така...
:shock:
Ще става още по-интересно, мисля аз 8-)

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Tue Apr 08, 2008 10:48 am

Tия почнаха да се пуцат като във вестърните, да ги...
http://www.today.bg/news/21765.html
Spoiler: show
55-годишен охранител бе прострелян късно снощи в столичния квартал Лозенец. Няма опасност за живота му.

Инцидентът стана в района на ул. „Голо бърдо” 26, недалеч от кръстовището с улица „Капитан Тодор Начев” около 22.30 ч. Раненият е с повърхностна прострелна рана на главата. Пострадалият също е бил въоръжен.

Около 23.00 часа той бе транспортиран за преглед във Военна болница. След това е разпитан от полицията. По неофициална информация охранителят е ранен от друг мъж при битов скандал.

Това бе третата стрелба за последните 24 часа в София, след като в неделя вечер в Люлин бе убит директорът на Атоменергоремонт Борислав Георгиев, а вчера на обяд Георги Стоев

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Tue Apr 08, 2008 10:55 am

И естествено виновните няма да бъдат открити. :evil:

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Tue Apr 08, 2008 11:56 am

Хора, започнаха вече да стрелят за казано и написано. Заради думи. Само на мен ли ми се струва, че става нещо много лошо?
Добре, нека да приемем че книгите и публичните изказвания на Стоев преди седмица, вкл. че животът му е застрашен, са били пълна фантастика.
Излиза, че застрелват с два куршума в слепоочието посред бял ден, насред София затова, че си написал фантастика...