тайгъре, земи овладей заплашителния позьорски метъл вид - никой няма да смее да те закача тогава.

Moderator: Moridin
Аз пък познавам ерудирани, възпитани, мили и отзивчиви хора, които са отвратителни родители. Пример за гавра: баща моли свой приятел да преподава частни уроци по математика на 16-годишната му дъщеря. Оня, още докато влязъл в апартамента и видял, че е сама - веднага се опитал да я изнасили. Тя се оплакала на баща си, но оня само вдигнал рамене и заявил, че сама си е виновна. И си продължили приятелството с другия.tigermaster wrote:Познавам диви хомофоби, които биха отгледали децата си в истинска, дива и ирационална омраза, без дори да им дадат възможност да разберат какво мразят. Не трябва ли поне тази възможност да им се даде?
Виж сега: да го смели от бой - може. Но при една юридически грамотно написана жалба от страна на сина, хич не ми се мисли какво ще му се случи. При това - за дълго време. А по въпроса за отказването - прати ми го този в моята кантора. Правна възможност някой едностранно да се отрече от детето си у нас не съществува, но парите му ще ги вземем - и то така, че той ще остане доволен!tigermaster wrote:А от думи като "ако разбера, че синът ми е гнусен п******ст, ще го смеля от бой и после ще се отрека от него" какъв извод да си направя? `щото аз съответния хомофоб, за когото говоря, го попитах какво би направил при такъв случай веднага щом разбрах за хомофобията му и това беше отговорът.
В действителност тезата ми е точно противоположната: че не можеш да разчиташ кой знае колко на учителската намеса при сексуалното образование и възпитание на децата. Щото основната и най-важната работа тук я вършат родителите.Amelia wrote:Цайсе, и аз това се опитвам да кажа от самото начало на темата - че не можеш да разчиташ кой знае колко на родителската намеса при образованието и възпитанието на децата, щото уроди секви бродят по улиците.
Знам. Попитах те какъв извод да си направя.Zeiss_optik wrote:Виж сега: да го смели от бой - може. Но при една юридически грамотно написана жалба от страна на сина, хич не ми се мисли какво ще му се случи. При това - за дълго време. А по въпроса за отказването - прати ми го този в моята кантора. Правна възможност някой едностранно да се отрече от детето си у нас не съществува, но парите му ще ги вземем - и то така, че той ще остане доволен!
Зависи. Аз например съм възпитаван само в стереотипи. Не само аз, де - цели две поколения бяха възпитавани така. Основните стереотипи бяха следните:tigermaster wrote: В случая не говоря само за хомофобия. Нека бъде расизъм. Как един мразещ негри човек ще си отгледа отрочетата толерантни към различните раси? Невъзможно е, не и без влияние извън семейството. И, струва ми се, добре е това влияние извън семейството да е достатъчно систематизирано, че да не създаде вредна или грешна представа.
Users browsing this forum: Bing [Bot] and 3 guests