О М Г
Таман реша, че съм видяла всички безумия и лайна, които МакОС има да ми предложи и, хоп, изскочи няква нова дивна гениалност.
ЗАЩО НЕ МОГА ДА ПЕЙСТВАМ ТЕКСТ В X11 ТЕРМИНАЛ????????
ВТФФФФФФФФФФФФФ??????????
На стария Мак можех да копирам текст от текстови файлове, отворени през ТекстЕдит и МС Офис и от стандартния терминал на МакОС. В новия мога да копирам текст само между X11 прозорци. И то става само ако имам мишка със скрол (и след като изключа това Дашборда да ми се показва като кликна със скрола). Новите мишки на Мак, които са гладки и полирани като мозъка на Стив Джобс, имат тъч скрол функция, с която обаче не мога да си пейстна текста в Х11. Старите имат малко топченце скрол и те с малко зор успяват ВСЕ ПАК да пейстнат текста. Аз съм забола една нормална Майкрософтска мишка и си свиркам, ама колегите около мен вият от болка и тайпят като за световно. Сигурно мога да оправя помията с ровене из разни файлове с команди на Х11, но не виждам закво трябва да минавам през тоя терор.
Ако не направиш пиниза със скрола можеш да копираш текст с епъл бутон + ц и после да го пейстнеш с... Алт + v. Не знам кой точно е измислил тези клавишни комбинации, но за пореден път съм вкарана в джаза от т.нар. интуитивност на системата. И това отново е ограничено до пренасяне на текст между Х11 прозорци само.
Иначе новия ми Мак има 2 ГБ РАМ и е чувствително по-бърз от стария. Чувствам се като астматик, който след безкраен период на задушаване е почнал да диша отново. За да съм обективна и справедлива - за час и малко прехвърлих целия си юзър от стария си ПауърПЦ Мак на новия Интелски, БЕЗ КАКЪВТО И ДА Е ПРОБЛЕМ. Мигрейшън Асистънта е гениално изобретение и се надявам Майкрософт да го откраднат и вкарат в Уиндоус в най-скоро време.