The Comics Topic
А какви са ви общите впечатления от Сивил Уор-а и като цяло съдбата на Отмъстителите? Копиролепвам
мнението си от форума на Артлайн, където са пуснали подобна тема:

Поведението на някои основни герои, особено Рийд Ричардс беше толкова неадекватно, че чак ми приличаше на What If :< . "Ами ако... Марк Милар, а преди него и Браян Бендис бяха поели Avengers?"За една по-реална реакция на Рийд, вижте Fantastic Four #335-336, където той е изслушан от Конгреса, който обмисля дали да приеме...Закон за регистрация на свръхчовеците - брей, каква изненада! Не че не чета новите епизоди, но за мен те са като друга поредица. Лично мнение, разбира се, но за мен Отмъстителите умряха в гаврата на Бендис Avengers Disassembled. Пак казвам, продължавам да чета това, което следва, но за мен това просто са други поредици. Мисля, че който е чел малко повече Avengers между 1-ви и 499-и брой ще ме разбере
. Иначе харесвам Бендис като сценарист на Daredevil и Ultimate Spider-Man, а Милар като сценарист на Ultimates и The Authority. А, да, друг пример от раздел "Малоумни прояви по вина на сценариста" - какво да кажем за Питър Паркър, който разкрива на цял свят, че е Спайдър-Мен, а после - "Олеле, нападнаха близките ми"! Не думай!
![]()
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
Имам въпрос към тези от вас, които са чели Kingdom Come на DC. Уточнявам, че съм фен главно на Marvel и Vertigo, а за DC не знам на практика нищо. Та, според вас, ще ми хареса ли историята като на незапознат с вселената и героите й? Освен това, струва ли си да се купи Абсолютното издание (75 долара
) или трейд пейпърбекът (15 долара) е достатъчен? 

The Best of Mozart
Да, за мен примерно House of M беше брилянтен арк, но тоя Сивил Уор ми бозавее тотално. Още не съм се занимавал с WWH, но и той не ми изглежда светоразтърсващо добър. Като цяло проблемът на СУ ми е, че променя света на прекалено глобално и радикално ниво. Слава богу, че основната група, която ме вълнува - X-men - почти не е засегната...passer-by wrote:А какви са ви общите впечатления от Сивил Уор-а и като цяло съдбата на Отмъстителите? Копиролепваммнението си от форума на Артлайн, където са пуснали подобна тема:
Поведението на някои основни герои, особено Рийд Ричардс беше толкова неадекватно, че чак ми приличаше на What If :< . "Ами ако... Марк Милар, а преди него и Браян Бендис бяха поели Avengers?"За една по-реална реакция на Рийд, вижте Fantastic Four #335-336, където той е изслушан от Конгреса, който обмисля дали да приеме...Закон за регистрация на свръхчовеците - брей, каква изненада! Не че не чета новите епизоди, но за мен те са като друга поредица. Лично мнение, разбира се, но за мен Отмъстителите умряха в гаврата на Бендис Avengers Disassembled. Пак казвам, продължавам да чета това, което следва, но за мен това просто са други поредици. Мисля, че който е чел малко повече Avengers между 1-ви и 499-и брой ще ме разбере
. Иначе харесвам Бендис като сценарист на Daredevil и Ultimate Spider-Man, а Милар като сценарист на Ultimates и The Authority. А, да, друг пример от раздел "Малоумни прояви по вина на сценариста" - какво да кажем за Питър Паркър, който разкрива на цял свят, че е Спайдър-Мен, а после - "Олеле, нападнаха близките ми"! Не думай!
![]()
And you can't dance with a devil on your back...
Едно от нещата, които най-много препоръчвам - Promethea (w Alan Moore a J.H.Williams III). Завършена поредица в 32 епизода от Wildstorm ABC за една въображаема героиня, която се появява в реалния свят. Получава се едно пътешествие в различните измерения според Кабалата и кратък курс по магия (по която Алън Мур е доста запален). Може би най-личното произведение на Алън Мур с великолепни рисунки на Дж. Х. Уилямс Трети. За мен това е може би най-доброто съчетание между сценарист и художник в един комикс, на което съм попадал.
The Best of Mozart
Ок, Planet Hulk официално е един от най-добрите марвелски стори-аркове, които съм чел. Класическo (за 30-те и 40-те години на миналия век) Alien Planet Adventure от типа, който всички сме виждали по илюстрациите на Луис Ройо, но малцина от нас всъщност са чели - със се високо развитите, но всъщност с древен обществен строй цивилизации, най-разнообразните раси и чудовища, пръснати по света, и смелия герой от Земята, който идва да оправи работата. Звучи като врло клише и всъщност е, но е толкова добре пресъздадено и има такава плътна атмосфера, че ме накара да харесам ХЪЛК, за бога!
Нямам търпение да им го втъкне в WWH.
Нямам търпение да им го втъкне в WWH.
Изчетох Gifted - първия волюм на Astonishing X-men. Поредицата е писана от Джос Уедън (Firefly, Buffy) и определено си личи - страхотни диалози, добре завъртяна история, ярки персонажи... Определено се очертава като един от най-качествените рънове в X-men франчайза. Сега почвам втория волюм.
- Gunslinger
- Warmage
Изчетох около 90% от комиксите за STAR WARS и заключих,че онгоинг поредиците им са най-добрите комикси!
STAR WARS Knights Of The Old Republic cе явява prequel на играта и се разказва за един падауан предаден от учителя си!
STAR WARS Republic e 83 броя и разказва за Джедайте по време на първите епизоди.
STAR WARS Dark Times продължава историята на един Джедай от STAR WARS Republic,който се опитва да се спаси от Order 66.
STAR WARS Empire e 40 броя и се разказва най-вече за геройте от Епизод 4!
STAR WARS Rebellion e продължава историята на Empire и най-вече се разказва за Люк и един нов герой!
STAR WARS Legacy се развива 130 години след филмите,където потомък на Люк се бори срещу нова империя и нови сити!
Кnights of The Old Republic,Dark Times,Rebellion и Legacy ще са заглавията,които ще участват в първия STAR WARS Crossover,който ще се нарича STAR WARS Vector и започва през Януари!
STAR WARS Knights Of The Old Republic cе явява prequel на играта и се разказва за един падауан предаден от учителя си!
STAR WARS Republic e 83 броя и разказва за Джедайте по време на първите епизоди.
STAR WARS Dark Times продължава историята на един Джедай от STAR WARS Republic,който се опитва да се спаси от Order 66.
STAR WARS Empire e 40 броя и се разказва най-вече за геройте от Епизод 4!
STAR WARS Rebellion e продължава историята на Empire и най-вече се разказва за Люк и един нов герой!
STAR WARS Legacy се развива 130 години след филмите,където потомък на Люк се бори срещу нова империя и нови сити!
Кnights of The Old Republic,Dark Times,Rebellion и Legacy ще са заглавията,които ще участват в първия STAR WARS Crossover,който ще се нарича STAR WARS Vector и започва през Януари!
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In
Почнах Wormwood: Gentleman Corpse и 30 Days of Night: Red Snow (този го има в аксела) на Бен Темпълсмит и се пристрастявам сериозно към арта му.
Освен това преполових Nocturnals на Dan Brereton, който определено рисува интересно, сюжетно не го бива особено, но поне заради арта и героите си струва.
Най-накрая се сдобих и с всичките 13 тома на Count Cain на Каори Юки и макар да ми се налага да ги чета по идиотската система един файл мангата, друг – превода, щот са китайското издание, се кефя на макс. Егати как рисува тая жена.
Освен това преполових Nocturnals на Dan Brereton, който определено рисува интересно, сюжетно не го бива особено, но поне заради арта и героите си струва.
Най-накрая се сдобих и с всичките 13 тома на Count Cain на Каори Юки и макар да ми се налага да ги чета по идиотската система един файл мангата, друг – превода, щот са китайското издание, се кефя на макс. Егати как рисува тая жена.
От раздела "Не особено стари, но пък много златни" - Transmetropolitan (w Warren Ellis, a Darick Robertson) - завършена поредица в 60 епизода, издание на Vertigo.
От официалната анотация: "An exuberant trip into a frenetic future, where outlaw journalist Spider Jerusalem battles hypocrisy, corruption and sobriety".
Разказва се за политика, журналистика, медии, пропаганда, предизборни кампании, обществени отношения в близкото бъдеще, където всякакви технологии са развити понякога до абсурд - и се разказва по интересен и, ъъъ... бих казал нестандартен начин
Впрочем, любимото оръжие на главния герой е bowel disruptor. С различни степени на... поразяване
Два примера за диалози (Mature Readers, това е Vertigo все пак
):
А котката на главния герой... Просто трябва да се види котката
Любим персонаж ми е
Евала на Дарик Робъртсън за прекрасните рисунки (не, не само на котката
, а изобщо - особено израженията на Спайдър Джерусалем и на други герои. Абе браво на художника, който прекрасно допълва сценариста
).
От официалната анотация: "An exuberant trip into a frenetic future, where outlaw journalist Spider Jerusalem battles hypocrisy, corruption and sobriety".
Разказва се за политика, журналистика, медии, пропаганда, предизборни кампании, обществени отношения в близкото бъдеще, където всякакви технологии са развити понякога до абсурд - и се разказва по интересен и, ъъъ... бих казал нестандартен начин

Впрочем, любимото оръжие на главния герой е bowel disruptor. С различни степени на... поразяване

Два примера за диалози (Mature Readers, това е Vertigo все пак

- Spoiler: show

А котката на главния герой... Просто трябва да се види котката

The Best of Mozart
Най-после прочетох Blade of the immortal.
Почнах я за четвърти път. Предишните пъти я захвърлях още по средата на първата част. Но този път явно четях внимателно, тъй като ми беше трудно да я оставям. И сега просто се нарежда до берзерк, като най-добрата манга, четена от мен.
Странното е, че е не е самоцелно касапска и кървава като берзерк -
Другото, което бе захвърлено, след като почнах блейда е Lilim Kiss - доста сладка, забавна и клиширана манга. Само ме хваща яд, като правят подобни заглавия и бутат в диалога псувни. Става въпрос за женски демон, който се храни като целува мъже, а това води до загуба на жизнената им сила. И щеше да е доста по-приятно, ако не се псуваше, но пък и не са прекалили, тъй че не е болка за умиране.
Между другото пуснаха и Beowulf. Интересното е, че на края на всеки брой има част от оригиналната поема. А иначе комикса е хубаво нарисуван. Излезли са два брой, има още два да излизат. Разбрахме колко са абни наще, колко як е Грендел, колко абен е и той в сравнение с Беоулф,
Почнах я за четвърти път. Предишните пъти я захвърлях още по средата на първата част. Но този път явно четях внимателно, тъй като ми беше трудно да я оставям. И сега просто се нарежда до берзерк, като най-добрата манга, четена от мен.
Странното е, че е не е самоцелно касапска и кървава като берзерк -
Другото, което бе захвърлено, след като почнах блейда е Lilim Kiss - доста сладка, забавна и клиширана манга. Само ме хваща яд, като правят подобни заглавия и бутат в диалога псувни. Става въпрос за женски демон, който се храни като целува мъже, а това води до загуба на жизнената им сила. И щеше да е доста по-приятно, ако не се псуваше, но пък и не са прекалили, тъй че не е болка за умиране.
Между другото пуснаха и Beowulf. Интересното е, че на края на всеки брой има част от оригиналната поема. А иначе комикса е хубаво нарисуван. Излезли са два брой, има още два да излизат. Разбрахме колко са абни наще, колко як е Грендел, колко абен е и той в сравнение с Беоулф,