Играно напоследък

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Martix
Jaghut Tyrant

Post by Martix » Tue Feb 19, 2013 10:25 pm

Claymore47_Fen wrote:
Martix wrote:Akaneiro - е не бета, ами алфа все още. Представете си Torchlight. Сега я забравете. Akaneiro е по-грозна и орязана откъм content версия на Warrior Epic. Има наченки на фиичъри, които е добре да имаш в играта си, но нито един не е донаправен. Все пак кикстартера беше успешен, така че я делкам и чакам да я направят. После пак.

Което ми напомня, че чакам и End of Nations, дано я фикснат, че нещо и на нея дизайнът й куцаше.
Графиката е идентична като качество с първия Торчлайт, а сече като стой та гледай. Верно че Ейсъра ми е пълен шит, ама Торчлайта си ми вървеше перфе.
Имаше някакъв бъг с настройките. При първия опит не ми ги смени наистина, само се изписа low в полето. От втория опит обаче стана, и тръгна на 60 фпс. Все пак Unity, колкото и да е добър, не е професионален енджин и трябва доста tweak като работиш с него. Надявам се новопридобитата му слава да помогне на авторите и финансово, и да го направят freeware версия на UDK, но все още е далеч от това качество. То се видя и във филмчето от Dreamfall, но там поне ще разполагат с бюджет, за да фикснат дървенията.
А и, както казах, Akaneiro е още алфа версия, надали performance-а им е първа грижа, при условие, че играта и без това не се цели в пазара на AAA технически изпипани заглавия. American откакто замина за Китай е чисто инди, и дори само Алисата да остави, пак е много повече, отколкото съм се надявал като качество. От там нататък всичко друго е бонус.
There are no rules! I'm gonna get you!

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Feb 20, 2013 8:55 pm

Днеска си свалих и отциклих яко на Тера, че вече е безплатна и съм доста доволен, като се изключи навалицата, крашването и лага, и че е Айон тип бавна откъм трепане на гадове за сега. Ама за без пари е муцка.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sat Feb 23, 2013 8:42 am

Fuuck.
Таман преполових Soul Reaver последните дни (едно време бях минал към 2/3 от играта, но така и не я довърших и втората част ми идваше отникъде, та и нея само я почнах и я оставих) и гадта реши да ми прецака сейва, та сега неизбежно забива на едно и също място... В края на краищата просто изгледах останалите кътсцени на Youtube и съм готов да продължа вампирските подвизи в поредицата. :mrgreen: Първата част е доста кратка и претупана всъщност. Ако не бяха ужасните контроли и още по-ужасната камера, сигурно може да се мине за 5-6 часа най-много.

Бтв въпреки всичките хвалби поне първия Soul Reaver има ултра проста история, която само е украсена с превзетия език на диалозите. Кейн е преебал ловците на вампири, като ги е направил... wait for it!... на вампири, но във всичко има някакво много дълбоко значение, щото на всички им е предвидена съдбата ала-бала. Т'ва е. End of game, roll credits.

Оценка на играта от 99-та - 8/10. Оценка сега - 6/10. Не е одъртяла много добре. Бтв кат съм бил на 15 май доста съм съквал, защото след 15 години нито пъзелите бяха кой знае какви пъзели, нито битките бяха затрудняващи, както си ги спомням...

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sat Feb 23, 2013 11:50 am

Soul Reaver 2 е с най-дебилната сейв система в историята на човечеството. Почва с якия час геймплей преди да стигнеш до място да си запазиш играта, ебаси...

Trip
Moderator

Post by Trip » Sat Feb 23, 2013 12:51 pm

Напоследък цъкам Майт енд Меджик 7. Доста зле сглобена, пълна с възможности за експлойтване... и доста фън същевременно, може би точно заради това май.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Sat Feb 23, 2013 3:17 pm

AlDim wrote:Soul Reaver 2 е с най-дебилната сейв система в историята на човечеството. Почва с якия час геймплей преди да стигнеш до място да си запазиш играта, ебаси...
Аз я цъках лятото, тъкмо щях да се бия с втория брат и крашна. Тъй като съм отвикнал на ръчен сейв, се върнах още преди да съм убил Мелкая. От мързел се отказах. Трябва пак да я подхвана някой път...
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Feb 23, 2013 3:58 pm

Той говори за втора част ти за първа :mrgreen:

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Sat Feb 23, 2013 9:09 pm

RRSunknown wrote:Той говори за втора част ти за първа :mrgreen:
Който за каквото си мисли... (facepalm) :oops: Прочее, малко след началото на втори чаптър съм, но The Longest Journey кърти.Ейприл Раян трябва да е най - земната героиня която съм виждал в компютъпрна игра. Лекият хумор много ми харесва. Засега заседннах само веднъж, в началото с крановете на помпата, но нататък при същинските пъзели май ще се ползва мощно уоктру. Трудно е да си тъп... :mrgreen:
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sat Feb 23, 2013 9:13 pm

Тя и първата част беше зле откъм сейв, де. :mrgreen: Безумния backtracking и там си беше зловещ.

Почвам да си мисля, че тази поредица е доста прехвалена... Настрана от историята с големи претенции и интересния свят, всъщност е голямо дръвце. Скачането е зле, битките са на светлинни години от конкуренцията, пъзелите са мех, музиката е много яка на моменти, но повечето време е евтинийка...

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Feb 23, 2013 9:24 pm

каква конкуренция 98 ?

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sat Feb 23, 2013 9:39 pm

Първата час излезе 99-та, не 98-ма, но не говоря за нея. Тя си беше ОК за онова време и откъм 3D игри в жанра си беше постижение (нищо че 2D заглавията бяха доста над нивото й и до ден днешен не са морално остарели http://en.wikipedia.org/wiki/Castlevani ... _the_Night)

Обаче 2001-ва и 3D конкуренцията беше доста по-напред от Soul Reaver 2. Devil May Cry, Onimusha, Blade of Darkness... Вече имахме и Shenmue, American McGee's Alice от предишната година. Според мен затова и Crystal Dynamics изоставиха поредицата накрая - докато се появиха разните God of War-ове, Ninja Gaiden-и и подобни, вече бяха ултра изостанали.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Feb 23, 2013 10:21 pm

А, Soul Reaver 2 я оплювам отдавна по всички направления освен сюжета но всички я защитават с такъв фанатизъм, че си мислех че повредата е в моя телевизор.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sat Feb 23, 2013 11:27 pm

Продължавам да я цъкам засега... Не че объркващата липса на карта беше правилен подход и пъзелите с големи каменни блокчета бяха връх на изобретателността в Soul Reaver, но в двойката много са прекалили с линейността и пъзелите са на ниво "намери ключ", т.е. ултра зле.

А Разиел е станал ебаси путката, честно. Все се кани да свети маслото на враговете си и все се отказва след поредния диалог с тях. Make up your mind, dammit!

Между другото кучетата и стрелците на бейсболни топки са най-малоумните врагове евър... Въпреки наличието на един единствен бутон за атака в първата игра, битките бяха далеч по-интересни заради самите врагове. Тук директно подминавам ентусиастите, които налитат на бой, пълна безсмислица е това.

Edit: The backtracking, oh, the backtracking! :x

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Mon Feb 25, 2013 6:51 am

Минах Soul Reaver 2. Историята е много яка определено, но като цяло няма кой знае какви логически връзки с геймплея, особено в разните forge-ове. Да, бате, Разиел отива на огромно пътешествие, за да отключи силата на вятъра, само за да се върне обратно по същия път и да събори някаква крехка врата с въпросната сила. Трудно е да й повярвам на играта в тия случаи, а те хич не са малко. Поне пъзелите станаха доста по-добри след мизерната първа третина на SR2. Проблемът е, че за всеки геймплеен елемент, който са оправили спрямо първата част, са развалили друг. Като цяло мисля, че заслужава 7/10 за времето си и 6/10 сега. Основната причина да си струва изиграването и тогава, и сега е завързаната история с пътуване във времето.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Feb 25, 2013 7:40 am

Уф, не е истина кво мрънкало си, честно...
And you can't dance with a devil on your back...