The Series Topic, Part III

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

penzata
Forsaken

Re: The Series Topic, Part III

Post by penzata » Mon Dec 12, 2016 9:07 am

"Литъл уепън" (щот не заслужава оригинално изписване :mrgreen: )
https://www.youtube.com/watch?v=cXZdEmvcFdU

Дори и да нямаше сорс матириъл и да беше нещо "чисто" ново, Джордана "Дъ скелетън" Брустър причинява главоболие, сравнимо с БГ актьорче. И това, на ниво трейлър; трите минути ми бяха достатъчно дълги.
The hardest battles are fought in the mind.

alshu
Elder God

Post by alshu » Mon Dec 12, 2016 11:47 am

Между другото нов епизод на Muppets Pigs In Spaaace - https://www.youtube.com/watch?v=EmI77ZBeJrQ
Предишният излезе преди години някъде в Muppets Tonight.

Щяло да има още такива short-ове.
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

“Just try that mixture once, Captain Duncan.”

He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:

“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Dec 13, 2016 7:48 am

Довърших първи сезон на Bron/Broen и сега вече мога да кажа напълно информирано, че беше доволно посредствен сериал, който не заслужава да си губя повече времето с него. Мистерията беше сравнително яка, но разбрах кой е лошковеца в секундата, в която ни го показаха - доста предвидимо, сиреч. Кудос все пак, за това че главният чичак ни беше представен като осеменителя на цяла Дания. Ненам Сега/Сога как пропусна да му пусне.

Мисля да тествам Sons of Anarchy.

Ненам, гледа ми се нещо с изкъртващо яки и симпатични персонажи, за които да ми пука. Дори не е нужно да е висококачествено - ПРОСТО ИСКАМ ДА СЕ КЕФЯ НА ЯКИ И СИМПАТИЧНИ ПЕРСОНАЖИ. ТОЛКОВА ЛИ МНОГО ИСКАМ???????????

За съжаление настоящите епизоди на Суперначуръл само ме карат да ми се иска Сам и Дийн да се бяха споминали вече - то това дето им се случва е като гавра с труп и без туй. Прецъках си от скука всички сцени с Алек от Dark Angel, ма те свършиха твърде бързо и той все така не се заби с Джесика Алба. Деба.

Май ще взема да си пусна Бъфи... Така или иначе я гледам всяка Коледа.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Tue Dec 13, 2016 8:59 am

Amelia wrote: Ненам, гледа ми се нещо с изкъртващо яки и симпатични персонажи, за които да ми пука. Дори не е нужно да е висококачествено - ПРОСТО ИСКАМ ДА СЕ КЕФЯ НА ЯКИ И СИМПАТИЧНИ ПЕРСОНАЖИ. ТОЛКОВА ЛИ МНОГО ИСКАМ???????????
Stargate: Atlantis, като изключим шефката - всички са 10-ка :wink:

Между другото и на мен ми се гледа нещо положително и сладурско (затова и поредният маратон на аватар се извършва дома). Лошото е, че такива неща по принцип са запазена марка на куесчънъбъл произведения, ала Мерлин или Legend of the Seeker, които си ги обичам :mrgreen: . Доста се чудя дали да почвам и новата трактовка за Мускетарите, цели 3 сезона има даже.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Dec 13, 2016 9:41 am

Еййййййййй, Аватар е оферта!!!!!!!!! Също, Leverage.

Бтв, не знам дали сте гледали наследника на Leverage. Казва се The Librarians и пак е с Крисчън Кейн. За съжаление беше толкова скучно, че едва довърших първи сезон и сега не искам повече.

Иначе кво още пробвах последните месеци... White Collar (заебано след епизод и половина), Lucifer (заебано след 1 епизод), Suits (заебано след един епизод). Пожарникарите не ги мога повече - вече дори за гилти плежър не стават. Не ми се гледа нито едно от Марвелските на Нетфликс - първи сезон на Daredevil беше много тъп (следователно втори няма да го пипна и с пръчка), а Люк Кейдж беше най-скучното нещо в Джесика Джоунс, та нема да издържа цял сериал с него. Четвърти сезон на Homeland го пуснах и го спрях след 14 минути, щото просто ноуп.

На Ханибал изгледах 3 серии и може да се насиля да видя още някоя, само заради готвещия Мадс Микелсен. Всичко останало в него е в гъзъ, иначе.

House of Cards ми е в списъка от много отдавна, но понеже до оня ден го гледахме наживо, в момента тотално не ми се занимава с него.

Може би е дошло време за Orange is the new black?

Баси, толкоз заглавия да има из нетя и толкова па да няма нищо за гледане... :lol:

Oui. Je suis garbage.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Tue Dec 13, 2016 9:59 am

Ханибъл се гледа заради продукцията и най-качествената камера у сериал въобще. Има доста силни епизоди по-натам, но е доста непостоянен.

А тва че си успяла да изгледаш целио 3-ти сезон на Хоумленд, че да стигнеш до 4-ти е баси постижението. Аз го заебах след 4 тъпи епизода (третия сезон това), дето уж нашата ѝ бяха били шута, само за да е предпоставка за внедряване - умрех просто.

Orange is the new black толкова па да не ми хареса, че повече няма накъде. Затворническите и военните филми трябва да престанат да водят историята си от гледна точка на неебателния новобранец. Представи си вместо лекета новите да са уроди, дето въобще ги не слуша главата и цялата сюрия около тях се опитва да ги възпре да не изринат кочинята.

Leverage верно е сладък на моменти, ама се оливаха. Burn Notice е далеч по-добрата оферта.

Бтв, що не сте пробвали Ash vs. Evil Dead - първият сезон, както писах и у темата му, е реално Свръхестествено с по-висок бюджет и R-рейтинг и тотално не му дреме какъв вкус ти оставя в устата. Толкова е свеж и страхотен, че ме е страх сега да припаря до втори, че се опасявам да не са го опропастили. Пък и е кратък.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Dec 13, 2016 10:24 am

Не ми се гледат зомбита в момента, дори да са пълен ташак като в Evil Dead-a. Но, мерси!!! Подсети ме да взема да си довърша The adventures of Brisco County Jr., което някога зарязах, щото ме сполетя животът, но дотам докъдето го гледах беше абсолютна сладурщинка! А младия Брус Кембъл е да го изпапаш направо.

Та ей това ще си гледкам, начи! 8-)

Oui. Je suis garbage.

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Tue Dec 13, 2016 11:07 am

И аз трябва да си гледам пак Бриско Каунти, едно време толкова много да му се кефех, но не знам след толкова години как ще ми се види. :)

Но ако искаш Брус Кембъл и яки герои, просто трябва да пробваш Burn Notice.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Wed Dec 14, 2016 11:32 am

Аз малко със закъснение обърнах внимание на големите дискусии относно топ 15 класацията, но само искам да отбележа, че трубадур няма къде да се слага с аргументи срещу мейнстрийма или посредствеността на подбраните от екипа сериали, при положение че в неговата класация фигурират следните сериали:

24 (1-5 сезон) - мейнстрийм боза
Scrubs - смехотворно докторско сериалче със съмнителни качества
30 Rock - сериозно?
Dexter (1-2) - долу-горе яка идея, която изпушва със светлинна скорост. Може би половин як сезон?
Hung - еталонът на качеството!

:yay:

Иначе относно споменатото от Amelia The Librarians - това е някакъв особено епичен шит. Ужасна актьорска игра, която само може да бъде засенчена от посредствената идея и недоклатения сценарий.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Wed Dec 14, 2016 12:04 pm

Аргументите, победата, аргх!!! :hihi:

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Wed Dec 14, 2016 8:26 pm

трубадур wrote:Аргументите, победата, аргх!!! :hihi:
Аргументите са еквивалентни на твоето повърхностно мрънкане по адрес на класацията. Няма къде да се слагаш като различен и алтернативен, при положение че собствената ти класация е пълна с мейнстрийм.
Всеки има лични класации и представи за това кое е по-по-най. Когато 10-тина човека си сравнят класациите, абсолютно нормално е най-популярните добри сериали да са отгоре. Но ако чувстваш това като повод да се чувстваш специален и помазан, да си жив и здрав.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri Dec 16, 2016 10:58 am

трубадур wrote:Доста се чудя дали да почвам и новата трактовка за Мускетарите, цели 3 сезона има даже.
Гледай първия. Тотална простотия е, обаче кефи много. Портос негър с кожено яке с капси...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Fri Dec 16, 2016 11:09 am

tigermaster wrote: Гледай първия. Тотална простотия е, обаче кефи много. Портос негър с кожено яке с капси...
sold :mrgreen:

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sat Dec 17, 2016 1:03 am

Предстои "Taken":
http://www.imdb.com/title/tt5052460/
От една страна - изглежда приличен екшън, пък и Роло в обувките на Лиъм Нийсън... От друга - Брайън Милс във филмите, особено в първия, изобщо не е положителен герой. Това "You're wired to protect others" в трейлъра... В смисъл, във филма Милс простреля невинна жена и заплаши да я убие съвсем хладнокръвно, за да изнуди съпруга й да му даде някаква информация.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Mon Dec 19, 2016 2:20 am

alshu wrote:Гледам новото Dirk Gently и доста ме кефи, нищо че е някаква американизирана щуротия.
На това му гледах първия епизод и бая ми хареса. Изненадващо кървав и, на моменти, депресиращ обаче, в сравнение с предишния сериал поне. През цялото време се смях с глас, обаче някои неща, свързани с героя на Илайджа Ууд...
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting