Сексистки хроники

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Amelia
Moderator

Re: Сексистки хроники

Post by Amelia » Sun Feb 18, 2018 6:24 pm

ПотънАхме си, напрао!!!!!! Той западът все потъва откак се помня - това си беше лайт мотивът на комунизма. И пак някак си остава мястото, където лица като тоя емигрират - обяснете ми го тоя парадокс, моля!

Ужасно е зле, просто. Господинът иначе да иде да живее на по-хубавото в Земния Рай България, не виждам закво се мъчи в Канадистанския ад. Или ако не иска в България, въпреки че там е Земен Рай, пълен със семейни и нематериални ценности, мога да му предложа редица други държави, които незнайно защо все остават пренебрегнати от българския емигрант, въпреки много правилните ценности в тях.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Feb 18, 2018 8:16 pm

Уф това не е изцяло по темата, ама се тригърнах от горните постове. Честно, НИЩО не ме дразни повече от българи, които отиват в чужбина и почват да плюят по въпросната чужбина от някаква имагинарна по-висока камбанария, на която си въобразяват, че стоят. Нон-стоп като кажа, че съм българин на някой източноевропеец или дори американец с източноевропейски приятели, първата реплика е "познаваш ли Х", втората е "то има много българи/източноевропейци тук", а третата е "ходиш ли еди къде си, където се събират те?"

Баси, толкова ли е трудно човек да стопли, че може би не съм пребродил континент и половина и преплувал цял океан, за да търся шибани българи и да се хилим заедно колко са зле американците?!
And you can't dance with a devil on your back...

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sun Feb 18, 2018 8:46 pm

Аз за тея близо 11 години откакто съм в Канада, дори не съм си направила труда да намеря the Bulgarian society of Calgary, въпреки че неделното им училище е точно до нас. Виждам се с българи само като отида да гласувам. От България ми липсват разни неща, но българите като цяло ИЗОБЩО не са сред тях.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Feb 18, 2018 8:54 pm

Amelia wrote:
Sun Feb 18, 2018 8:46 pm
Аз за тея близо 11 години откакто съм в Канада, дори не съм си направила труда да намеря the Bulgarian society of Calgary, въпреки че неделното им училище е точно до нас. Виждам се с българи само като отида да гласувам. От България ми липсват разни неща, но българите като цяло ИЗОБЩО не са сред тях.
Very much this. Аз знам къде е българският център тук, но нито ми е на път, нито имам интерес да интерактвам с българи, които не са ми приятели от България.

Имам едно българско хлапе в училището, където преподавам цигулка. 7-годишен пикльо, супер невъзпитан и неприятен, не може да понася да свири, но за съжаление също така доста интелигентен, което го прави особено нетърпим. Родителите са учЕни, демек нищо не разбират от музика, но са твърдо убедени, че стига да ходи на уроци, ще му се развиели и двете полукълба на мозъка. Той е математик, играе шах професионално, бой скаут, въобще само фехтовка май още не са му дали да упражнява, съответно напредъкът по цигулка е почти нулев, но за сметка на това компенсират с нон-стоп опити да му сменят времето на урока, че вечно не им е удобно.

...мразя българи :(

Litz
Ascendent

Post by Litz » Sun Feb 18, 2018 9:08 pm

Мен коментарите също ме разбиха.

Иначе относно българите в чужбина, не смятам че едва ли не трябва да си благодарен за всичко и на черното да викаш бяло само щото си се измъкнал от по-голяма дупка. Не разбирам непрекъснатото плюене, като на тея в статията, ама и едва ли не да си мълчиш от благодарност, щото едва ли не не всичко ти е поднесено на тепсия не ми е много адекватно.

Иначе аз познавам българи, щото тука просто няма измъкване. С тия хора летиш, тия хора са ти по общежиеието, в университета и част от тях познаваш от преди това, така че няма как да се престориш, че не ги познаваш. От чист научен интерес съм била на бг срещата на студентите в Берлин, и умрях от срам. Яко неприятни хора.

Веднъж с една приятелка бяхме в некво интернет кафе, и продавачката(българка, нале) ни разпитва ЗАЩО не взимаме помощи и не си фалшифицираме документите и за кво ни е да работим?

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Feb 18, 2018 9:14 pm

Litz wrote:
Sun Feb 18, 2018 9:08 pm
Мен коментарите също ме разбиха.

Иначе относно българите в чужбина, не смятам че едва ли не трябва да си благодарен за всичко и на черното да викаш бяло само щото си се измъкнал от по-голяма дупка. Не разбирам непрекъснатото плюене, като на тея в статията, ама и едва ли не да си мълчиш от благодарност, щото едва ли не не всичко ти е поднесено на тепсия не ми е много адекватно.

Иначе аз познавам българи, щото тука просто няма измъкване. С тия хора летиш, тия хора са ти по общежиеието, в университета и част от тях познаваш от преди това, така че няма как да се престориш, че не ги познаваш. От чист научен интерес съм била на бг срещата на студентите в Берлин, и умрях от срам. Яко неприятни хора.

Веднъж с една приятелка бяхме в некво интернет кафе, и продавачката(българка, нале) ни разпитва ЗАЩО не взимаме помощи и не си фалшифицираме документите и за кво ни е да работим?
Sounds about right.

Иначе за мен има доста видима и лесна за отчитане разлика между това да си критичен към държавата, в която живееш, и да я плюеш "отвън", щото се имаш за по-добър от хората, които живеят в нея. Това българското (и източноевропейско като цяло) надменно поведение спрямо западните страни и "балъците" в тях ми е ИНТЕНЗИВНО неприятно и е много различно от примерно моите критики по нашата политическа система в САЩ или оръжията, или тъпия им пуританизъм етц.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Sun Feb 18, 2018 10:50 pm

На мен най-любимото ми е българи имигранти в дадена страна да плюят по имигранти от други страни или по цветнокожи, родени във въпросната страна. Когнитивният дисонанс е на макс просто. Помня, когато оня изрод бутна жената в берлинското метро, как маса българи обясняваха как аман от бежанци и тн и аз казах "Е са ше видите как тоя ше е българин" и това се оказа. Но тогава реакцията беше, че тоя не е българин, ами циганин и не се брояло.

Иначе това надменното не е само българска или източноевропейска черта, аз лично го забелязвам и в много от африканците, които познавам, както и при пакистанци, индийци и тн, как западът запада*

*чудя се как някой патриот не е направил връзката между запад и запад, както беше с джендъра :lol:

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri May 25, 2018 12:21 am

Хайде, и Морган Фрийман сега...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri May 25, 2018 7:20 am

Лов на вещици му се казваше навремето на това.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Mon May 28, 2018 6:55 pm

Вчера тука имаше некав жалък марш на немските нацистчета, до които американските алт райт са като бебета с пластмасови играчки. В същото време имаше и контра демострация, която беше с около 20 000 + човека. И никой не би първите, немаше ексцесии.

И съответно първите изглеждаха мега нелепо, вместо да се ядосваме на вторите. Така се прави.

:heart:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu May 31, 2018 9:46 am

Litz wrote:
Mon May 28, 2018 6:55 pm
Вчера тука имаше некав жалък марш на немските нацистчета, до които американските алт райт са като бебета с пластмасови играчки. В същото време имаше и контра демострация, която беше с около 20 000 + човека. И никой не би първите, немаше ексцесии.

И съответно първите изглеждаха мега нелепо, вместо да се ядосваме на вторите. Така се прави.

:heart:
Е само малко несравнимо е с Щатите...

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Wed Jun 06, 2018 11:33 am

Ура, конкурсът Мис Америка вече няма да има кръг по бански костюми:
Gretchen Carlson, the chairwoman of the Miss America board of directors, announced on "Good Morning America" that the event will no longer feature a swimsuit portion.
Miss America will be a competition, not a pageant, Carlson said on the show Tuesday.

"We will no longer judge our candidates on their outward physical appearance. That's huge," she said.
"We're experiencing a cultural revolution in our country with women finding the courage to stand up and have their voices heard on many issues,"she said in the statement. "Miss America is proud to evolve as an organization and join this empowerment movement."
На мен ми е доста неясно къде точно е емпаурмънта в конкурс, който по начало си е за eye candy, ама карай. Ако е толкова унизително да оценяват участничките по красота, направо да закриват конкурса и това е.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Litz
Ascendent

Post by Litz » Wed Jun 06, 2018 12:29 pm

Miss Congeniality има отговор за тва.

Аз пък четох ей тая статия относно фестивалите:
http://www.gq-magazine.co.uk/article/wi ... ity-crisis
Wireless Festival, in London, featured just three women on the lineup, all weekend. When Lily Allen tweeted a doctored version of the event’s poster, with every male artist erased, the retweets swiftly accumulated like a Lottery rollover. The three women’s names hovered in isolation. Mabel’s looked tiny on its own on the Friday. Saturday there wasn’t one woman. Sunday there were just two: Cardi B and Lisa Mercedez. “The struggle is real,” Allen wrote. DJ Annie Mac called the situation “appalling”.
“Many suggest that sidelining does not exist, yet time and time again we see festival lineups appear with an abundance of male acts. Those who suggest it’s merely genre preference are even worse.”

How woke can a festival be? As time goes on, news breaks and conversations change, festival bills are like iPods in an era of streaming. Industry dinosaurs are clamping their headphones ever tighter to cancel out the social media noise. Lineups should reflect what’s going on culturally and they’re not. Clearly it’s not easy being a woke festival, as it means being bold in a climate where a backlash is inevitable and highly public, and it means being zeitgeisty at a time when the zeitgeist isn’t marketable. It’s easier to not know what year it is. It’s easier to keep booking Kasabian – preserve them in carbonite, cryogenically freeze them, do whatever they have to do to keep ticket sales steady.

Начи докато съм съгласна, че се прекалява с присъствието на Muse по фестивали, мисла че е неадекватно авторката да обяснява как изпълнителки като Lorde, Dua Lipa, Camila Cabello, Taylor Swift и Кейти Пери са ок за хедлайнери. Ми не са. Всичките са абсолютни крака. И до сещам се за супер малко изпълнителки , които биха били ок хедлайнери на фестивал, поради ред причини. И са квотохи да си говорим повечето хора ходят на фестивали заради групи като Radiohead, Foo Fighters, че дори Мюз. И тва основно са хората, които пълнят фестивалите. Единствената жена за която съм.виждала хората наистина да се хайпват е St Vincent.

Иначе съм съгласна, че трябва да има safety на фестивалите относно sexual assault, ама относно лайнъпа не. Просто има изпълнители, които не стават за фестивал

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Wed Jun 06, 2018 12:39 pm

Каква култура, какви пет лева? Хората канят на фестивали изпълнителите, за които се смята, че са най-доходоносни. Ако Софи Маринова почне да прави супер много пари веднага ще я поканят и на най-престижните фестивали. :lol:
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Wed Jun 06, 2018 1:13 pm

Той и авторът на въпросното писание е на същото мнение, та не е ясно за какво всъщност се бори:
do whatever they have to do to keep ticket sales steady
Но няма как да очакваме твърде много умствени способности от човек, който е сътворил изречението "Dated white male rock bands sell".
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.