JoJo's Bizarre Adventures 2012 & Stardust Crusaders
Re: JoJo's Bizarre Adventures 2012 & Stardust Crusaders
Джоузев е доста великолепен. Определено ше пробвамe после и предишния сериал, тъкмо този сега дето излиза ще се е пръкнал евентуално целият. Иначе не мога да кажа, че този изнежен арт е кефещ, мяза на доста по-грозна версия на Æon Flux. А щерката единствената жена жожо ли е, че тва около нея е доста безполово и неориентирано изглеждащо?
Мда, единствения женски протагонист зася.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata
Джолин е единствената девойка, достатъчно мъжествена, че да е Джоджо.
Но трябва да кажа, че и привидно изнежените екземпляри от по-новите части ритат задници. В седма част Джоджото е съпровождан от Джайро, който е най-якият Зепели (Зепелите са важни съюзници/приятели на Джоджо в първа и втора част) на всички времена. И приятелството им е може би по-силно и въздействащо дори от това на петимата кретени в Крусейдърите. А в осма част се развива най-добре изпипаната история до момента. Изобщо всяка част без изключение си заслужава. Дори петата, която харесвам най-малко, щото тамошния Джоджо (Джорно Джована, син на Дио, правен с чарковете на Джонатан, та е смесица между Дио и Джостар) е по-безличен от останалите, има ЕБАСИ стандовете, които ТРЯБВА да се видят.
Абе Джоджо мангата е някъв шедьовър на съвременното изкуство.

Но трябва да кажа, че и привидно изнежените екземпляри от по-новите части ритат задници. В седма част Джоджото е съпровождан от Джайро, който е най-якият Зепели (Зепелите са важни съюзници/приятели на Джоджо в първа и втора част) на всички времена. И приятелството им е може би по-силно и въздействащо дори от това на петимата кретени в Крусейдърите. А в осма част се развива най-добре изпипаната история до момента. Изобщо всяка част без изключение си заслужава. Дори петата, която харесвам най-малко, щото тамошния Джоджо (Джорно Джована, син на Дио, правен с чарковете на Джонатан, та е смесица между Дио и Джостар) е по-безличен от останалите, има ЕБАСИ стандовете, които ТРЯБВА да се видят.
Абе Джоджо мангата е някъв шедьовър на съвременното изкуство.
Вторият сезон на крусейдърите отвя с най-якия стендец досега, тоя слепият пич беше абсолютният куулнес и в общи линии кечът се разреши на няколко пъти като самурайски сблъсък между баш майстори. И някак си в тва аниме нещата са направени по толкова кадърен начин, че даже си чакам 10-минутните предсмъртни слова, където в други заглавия ме хвърлят през терасата. Сигурно най-достойният противник на джотаро досега, пък и един от малкото, дето да не се държа като цвичка, ми си остана мъж на място до края.
А па братята следващия епизод - култ беше да гледаш джотаро насран от страх, а пулнареф и дрътия строшиха де що има тъпометър и без да сакат достигнаха нови нива на нефелност, титани са.
Псето е шитня за съжаление.
А па братята следващия епизод - култ беше да гледаш джотаро насран от страх, а пулнареф и дрътия строшиха де що има тъпометър и без да сакат достигнаха нови нива на нефелност, титани са.
Псето е шитня за съжаление.
Абе Иги също си има моментите. Той е The Fool и олицетворява хаотичния късмет. А има и 1-2 много епични битки с негово участие. Ще си стане член на групата, споко.
Аз се разцепих Джотаро като го хвърли по тоя слепия като бейзболна топка.
А Оинго-Боинго епизодът е една от най-брилянтните комедии, които съм виждала в живота си. Тоя епизод съм го гледала сигурно поне 6 пъти досега - просто всичко в него е съвършено. Мисълта, че Джотаро явно в свободното си време прави глупости като оня номер с цигарата ме прави да обичам Джотаро още повече. Ми пичът е на 17 все пак и явно се държи като такъв от време на време.
Аз се разцепих Джотаро като го хвърли по тоя слепия като бейзболна топка.

А Оинго-Боинго епизодът е една от най-брилянтните комедии, които съм виждала в живота си. Тоя епизод съм го гледала сигурно поне 6 пъти досега - просто всичко в него е съвършено. Мисълта, че Джотаро явно в свободното си време прави глупости като оня номер с цигарата ме прави да обичам Джотаро още повече. Ми пичът е на 17 все пак и явно се държи като такъв от време на време.

За мен битките Иги срещу Петшоп, Иги и Полнареф срещу Ванила Айс са най-епичните в целите Крусейдъри!
Толкова много емоции имаше, особено че тъпата птица успя да вбеси дори невъзмутимият Иги, който пет пара не даваше за Дио. Просто най-силните моменти! Иги е от героите, които накрая просто няма как да не ги заобичаш.
п.с. На вампирите еба%а ли им майката вече? В четвърта част ще има ли такива
и ще се намеси ли отново маската в историята? Нещо ми липсват тия моменти.
Толкова много емоции имаше, особено че тъпата птица успя да вбеси дори невъзмутимият Иги, който пет пара не даваше за Дио. Просто най-силните моменти! Иги е от героите, които накрая просто няма как да не ги заобичаш.
п.с. На вампирите еба%а ли им майката вече? В четвърта част ще има ли такива
и ще се намеси ли отново маската в историята? Нещо ми липсват тия моменти.

таман изгледах Оинго Боинго пак. Много ме кефи как накрая Джотаро пред болницата си взима портокал и го обелва. Сиреч, наистина имаше шанс да взривят него, ако нещата бяха протекли другояче.
И Дайске Оно (сею-то на Джотаро) ме забавлява безмерно всеки път в тоя епизод. Аааааа гаман деки неее...

И Дайске Оно (сею-то на Джотаро) ме забавлява безмерно всеки път в тоя епизод. Аааааа гаман деки неее...

Е, не баш, щото ние знаем че той 
- Spoiler: show

What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
С жената не мое разбереме фо фика джотаро.
яре яре джазе,
яре яре дазе
ядаре ядаре?
Кфо фика тоя пън, че постоянно го осакатяваме езика.
Доста е нереално обаче как някви такива неща стават част от битието ти. От години не се бях оставял нещо така да ме заинтересува и буквално погълне. Организирам си деня около това кога ще гледам поне 2 епизода на крусейдърите.
яре яре джазе,
яре яре дазе
ядаре ядаре?
Кфо фика тоя пън, че постоянно го осакатяваме езика.
Доста е нереално обаче как някви такива неща стават част от битието ти. От години не се бях оставял нещо така да ме заинтересува и буквално погълне. Организирам си деня около това кога ще гледам поне 2 епизода на крусейдърите.
Казва "яре яре дадзе". В превод на български "и таз добра".

Благодаря, много е удобен тоя израз. Постоянно го ползваме, особено когато някой (жена ми) предлага неща за правене (живот и социални контакти) на друг (мизантропския калъф, демек аз). Но и на нея често й се отварят възможности да го употребява, все пак калъфът понякога има идеи как да стават разни работи.KoP3Le7o wrote:Казва "яре яре дадзе". В превод на български "и таз добра".
Яре яре си е стандартен израз в аниметата. Джотаро добавя дазе-то накрая, което вероятно е форма на спомагателния им глагол дес. която всеки главен аниме герой изнасилва по някакъв негов си начин. Иначе мисля, че яре яре се ползва като примирено възклицание когато на човек му сервират някаква поредна простащина, която той знае, че ще му бъде сервирана, но се надява да му се размине. Нямаме точен превод на български, а и на английски. Затова и го превеждат по сякъв начин - oh boy, damn, give me a break, etc.
Джолин казва яре яре дава, за да е по-женствено.
Джолин казва яре яре дава, за да е по-женствено.

Между другото, ето ви една фанатична фенка на Джотаро:
http://sgcafe.com/2014/04/shoko-tan-sho ... adventure/
Това е Шоко Накагава (известна още като Шоко-тан) и сме я чували в поне няколко OPа и EDa (Gurren Lagann, FMA: Brotherhood и прочее).
Та тая е много луда. Наскоро по време на концерт, докато правила Джоджо пози си счупила задника (опашната кост)
http://www.animenewsnetwork.com/news/20 ... our/.80336
Преди време бях гледала как интервюира Араки (мангаката на Джоджо):
https://www.youtube.com/watch?v=-SPFbQq-jNg
Накрая го накара да й нарисува детето, което ще роди от Джотаро.
Иначе, гледах епизодите с Анубис и се кефя на малките детайли, които анимето е добавило, за да има някво continuity между частите в мангата - примерно сега Джотаро четеше списанието Marine Life. Щото нали в 4та част се оказа, че е станал marine biologist. В оригиналната манга няма никви такива подсказки, щото Араки си е измислял нещата на момента. Начи, с толкова любов е правена тая адаптация! Тя затова рита задници до безкрай.
Сега от трейлъра на 4та част, виждаме Окуясу, кретена.
Даже Джоске каза, че е много глупав (поне това си мисля, че каза).
http://sgcafe.com/2014/04/shoko-tan-sho ... adventure/
Това е Шоко Накагава (известна още като Шоко-тан) и сме я чували в поне няколко OPа и EDa (Gurren Lagann, FMA: Brotherhood и прочее).
Та тая е много луда. Наскоро по време на концерт, докато правила Джоджо пози си счупила задника (опашната кост)

http://www.animenewsnetwork.com/news/20 ... our/.80336
Преди време бях гледала как интервюира Араки (мангаката на Джоджо):
https://www.youtube.com/watch?v=-SPFbQq-jNg
Накрая го накара да й нарисува детето, което ще роди от Джотаро.

Иначе, гледах епизодите с Анубис и се кефя на малките детайли, които анимето е добавило, за да има някво continuity между частите в мангата - примерно сега Джотаро четеше списанието Marine Life. Щото нали в 4та част се оказа, че е станал marine biologist. В оригиналната манга няма никви такива подсказки, щото Араки си е измислял нещата на момента. Начи, с толкова любов е правена тая адаптация! Тя затова рита задници до безкрай.
Сега от трейлъра на 4та част, виждаме Окуясу, кретена.

То за списанието, дето разлистваше Джотаро в Анубис арката, още като течеше сезонът стана на въпрос.
Но да се върнем в наши дни, има нещо любопитно във втори епизод на четвърта част.
Я познайте коя е тази къщурка вдясно ся? http://i.imgur.com/eHNfC4o.jpg
Личи си, че от студиото правят това аниме с огромно удоволствие и, въпреки че някои неща (обикновено незначителни) ги спестяват, което няма как иначе, има адски много добавени неща, които придават цялост на картинката, било то допълнителни реплики или сцени.
Адаптацията на тази манга си остава най-добрата евър!
п.с. Надявам се заради силните земетресения в Япония да не отложат трети епизод.
Утрешните анимета като "Кабанери, Сакамото" и др. са отложени именно заради земетресенията.
Но да се върнем в наши дни, има нещо любопитно във втори епизод на четвърта част.
Я познайте коя е тази къщурка вдясно ся? http://i.imgur.com/eHNfC4o.jpg
Личи си, че от студиото правят това аниме с огромно удоволствие и, въпреки че някои неща (обикновено незначителни) ги спестяват, което няма как иначе, има адски много добавени неща, които придават цялост на картинката, било то допълнителни реплики или сцени.
Адаптацията на тази манга си остава най-добрата евър!
п.с. Надявам се заради силните земетресения в Япония да не отложат трети епизод.
Утрешните анимета като "Кабанери, Сакамото" и др. са отложени именно заради земетресенията.