Светът е лудница и всички сме пациенти

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Claymore
Ascendent

Re: Светът е лудница и всички сме пациенти

Post by Claymore » Sat Nov 14, 2015 1:32 am

Някой знае ли колко са загиналите, между BBC News, Al Jazeera и някъв немски сайт който съвквартирантът ми гледа, са между 35 и 60. Едното нападение е било в квартала на едната ми съквартирантка французойка, добре че техните са ок. Ибаси мизерията. :neutral:
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Nov 14, 2015 2:29 am

Моят парижанин се обади, че е добре. Той май не е в Париж в момента ениуей.

Клеймор, то тепърва ще се разбира колко са жертвите - ужасът не е приключил. Има заложници в няква концертна зала (Батаклан). BBC в момента разправя, че само в Батаклан има поне 100 убити.

Просто....

И това броени дни преди голямата среща в Париж. Засилени били мерките за сигурност. Ми, баце, добре, че не са били заслабени, значи.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sat Nov 14, 2015 8:15 am

И сега кой може да каже заслужаваше ли си Европа да е така отворена за емиграция и искам да видя дали пак някой ще съди Унгарците, че си затвориха границите...

Колко жалко за хората. Сега е момента Европа да затвори границите си...

Trip
Moderator

Post by Trip » Sat Nov 14, 2015 8:29 am

Човек, мога да се обзаложа, че който е участвал в тия атаки, си е бил на място отдавна. Айде по-полека с причинно-следствените връзки.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sat Nov 14, 2015 8:33 am

Можеш да се обзаложиш? Ти чуваш ли се изобщо какви ги дрънкаш? 200 човека са избити, а ти се обзалагаш, че моооже би вероятно не е някой от стотиците хиляди, които се изсипаха в Европа последните месеци, без никой да ги пита какви са и що са. Really nigga?

Trip
Moderator

Post by Trip » Sat Nov 14, 2015 8:41 am

Хей.

Спри с първосигналните реакции, а чети информации, вместо да пишеш първото предвидимо, банално нещо, което ти щукне. Да, мога да се обзаложа, мога и да се окажа неправ. И ще ми е все тая дали съм прав, или не, щото няма значение. Ти обаче ще успокоиш тона.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sat Nov 14, 2015 8:48 am

Ще успокоя тона? Аз съм спокоен, бро. Но ме шокира с каква лека ръка игнорираш фактите. Конкретно тази емиграция Е заплаха за сигурността на държавите от европа. И няма как да се пъна да бъда толерантен, защото не знам какви хора влизат и къде отиват. Разбираш ли какво имам предвид?

Утре, ако някакви радикални ислямисти бомбят центъра на Бургас и сестра ми е там с приятелките си, аз какво правя? Сигурно толерастията ще ме спаси от мъката?

Нещата, които казвам не са изобщо банални, а са си съвсем на място. Тази патологична толерантност поставя под риск хората живущи в Европа. Сори, че се страхувам за здравето на семейството си, явно това не е нормално.

Искаш малко safe space ся, тъй ли? :mnia:

Trip
Moderator

Post by Trip » Sat Nov 14, 2015 8:51 am

Ще успокоя тона? Аз съм спокоен, бро. Но ме шокира с каква лека ръка игнорираш фактите. Конкретно тази емиграция Е заплаха за сигурността на държавите от европа. И няма как да се пъна да бъда толерантен, защото не знам какви хора влизат и къде отиват. Разбираш ли какво имам предвид?
"Фактите" са тези относно нападенията - малко са, ще стават повече, ще се следят. Твоето са ракиопиячески теоретизации и рантове. Последното ти изречение дори не го разбрах.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Nov 14, 2015 8:59 am

Нека да напомня, че тези дето стреляха в Шарли Ебдо не бяха имигранти. Бяха родени в Париж и двамата. Родителите им бяха алжирци, а не сирийци, иракчани, иранчани, уотевър. Доста съм сигурна, че и тея новите ще се окажат няква френска или колониална паплач.

Айде верно да изчакаме да идентифицират нападателите преди да почнем да си вадим изводите.

Oui. Je suis garbage.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sat Nov 14, 2015 9:01 am

Моето са надежди, че този атентат ще подейства, като звучен шамар за безочиливите лидери на Европа.

Не зная кои са атентаторите, но не мисля, че е случайност този атентат да стане дни преди срещата на Г-20 в Турция, където ще се решава съдбата именно на въпроса с емиграцията.

Алкохол не пия, впрочем.

Trip
Moderator

Post by Trip » Sat Nov 14, 2015 9:05 am

Атентатът може би е свързан със срещата на Г-20. Айде сега да направим логичната следващата стъпка и да питаме как е свързан. Ама после, като имаме повече данни, а? Щото в момента сочиш едното, сочиш другото и размахваш многозначително пръст, без на никого да му е ясно какво се опитваш да кажеш за връзката между двете. Сигурен съм, че и ти не знаеш какво искаш да кажеш по въпроса, тъй че викам да не се правим на анализатори 5 часа след случката.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Nov 14, 2015 9:06 am

И аз не мисля, че е случайност. Изглежда като да е влязла бая организация в тая масакра. Но докато не научим повече, няма кво да сочим с пръсти.

Oui. Je suis garbage.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sat Nov 14, 2015 9:09 am

Не, аз казах точно, каквото исках да кажа. Че е време да се затегне сигурността на страните в Европа.

Сега посочи кое точно ти жегна на тебе душицата? С кое не си съгласен? Че заклеймих лошо емигрантите? Според теб те не са ли още една предпоставка подобни неща да се случват?

Trip
Moderator

Post by Trip » Sat Nov 14, 2015 9:19 am

Преди има-няма месец говорих по същата тема. Имам проблем с глупавите генерализации, не страдам от кървящо сърце по всички и всеки. Вземи си овладей knee-jerk анти-"толерастичните" реакции. Повтарям. Не ме интересуват теориите и рантовете ти и кое каква предпоставка било, и това го повтарям. Интересуват ме фактите.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sat Nov 14, 2015 9:29 am

Тоест не е факт, че нерегламентираната емиграция е заплаха за европейската сигурност? Защо трябва да ти вадя думите с ченгел? Или кажи нещо, или не казвай нищо. Фактите, та фактите. После що съм коментирал толерастията. Щото от както влезе в словесен сблъсък с мен си в дефенс моуд и само се възмущаваш. Имай малко гръбнак, стига рива, досадно е.

Всъщност пиши, каквото искаш, отивам на фитнес. Пожелавам ти да откриеш фактите. :lol: