@цайса
Видях, че си ми писал горе за протестантите в САЩ. Не ме интересува към кой клон на християнството спадат - една книга четат сичките. След като си вадят инфото от едно място, моем да ги сравняваме преспокойно. И всичките могат да се изкривят в нещо неприятно без изключение. Майка ми имаше един клиент, православен поп, ама към няква изчанчена версия на православието, дето се движи по стария календар. Та пичът ни разказа един път в магазина как всички освен неговата сектица ще идат в Ада. Ма тва православни християни, католици, протестанти, ма тва мюсюлмани, ма тва будисти, шинтоисти, хиндуисти - сичкото отива в Ада, щото е много грешно. Само тея много специфични православни християни ще идат в Рая. Имаше и друг клиент-поп, с когото пък си обменяхме касетки на King Diamond и Merciful Fate и когото като попитах дали знае кво е седмият син на седмия син, ми отговори, че е албум на Мейдън. Секви ги има.
А протестантите и католиците постоянно се опитват да ми се бъркат и да ми разправят как да си възпитавам децата, как да бременея и абортирам - изобщо, могат да са безкрайно досадни във вмешателствата си. Аз не съм си позволила такива неща към тях. Ако тук правиш аналогия с поведението ми към теб - не ми се налага да стигам до тея крайности, щото канадските закони се грижат изродите, възпитаващи децата си във фашистки идеали и турящи им пушки в ръцете, да спрат да имат контакт с тези деца.
Иначе ние тук си говорим за религия постоянно, щото е супер интересно така както сме се събрали отвсякъде. Имало е моменти, в които в един офис работим заедно православна християнка, католичка, мюсюлманин, хиндуистка, будистка, и един пич дето се води към Pentecostal church, квото и да е това. Страшно е готино да си разказваме за собствените общества, култури и т.н. Въпрос на човешко любопитство и отворен към света ум е. Иначе религиозните им водачи и на тея хора им разправят кви ли не глупости, ама личния опит си е личен опит. Та затова ми е супер странно що хората не го правят, особено предполагаемо по-умните от тях.
Last edited by
Amelia on Wed Sep 26, 2012 9:12 pm, edited 2 times in total.