iShit

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Tue Nov 09, 2010 11:21 am

Moridin wrote:МРАЗЯ ТЕ ЕПЪЛ :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Боже толкова съм нещастен, че споделям една вселена с теб!!!!!!

Бях си сложил айпода да се зарежда на мака. ЗАЩО НАПРАВИХ ТАКАВА ТЪПОТИЯ НЕ ЗНАМ И АЗ! Все пак толкова близко до ума е НИКОГА да не пускаш мп3 плейърите на Епъл на компютър на Епъл... КЪДЕ МИ БЕШЕ УМЪТ!

Вкратце, опитах се да завлача някакъв ДОК файл до скайп. На МакОС това не е толкова тривиално колкото звучи. Няма бутон да показва десктопа, трябва да знаеш някакви не ужасно интуитивни клавишно-тъчпадови комбинации. Нейсе показах го. Обичайно трябва да звлачиш иконката до таскбара, да изчакаш да помига, да ти се отворят сичките скайп прозорци като малки, да изчакаш да помига тоя който искаш, па накрая да се отвори и ти да дропнеш файла. Тази ужасно удобно и към 20 секундна процедура принципно ме изкарва извън нерви, но днес бях в добро настроение.

САМО ЧЕ ОТ ВСИЧКИ ТИЯ МЕСТЕНИЯ НА МИШКАТА ПО СТРАННИ НАЧИНИ СИ ДРОПНАХ НЯКАК ФАЙЛА В АЙТЮНС :cry: Дори не беше отворен деба, но чакаше като акула :cry: Извади ми бутон дали иска да ми синкне айпода - ВСЕКИ ПЪТ ГО ВАДИ ДА ЕБА, НЕ МОЖЕ ЛИ ДА МУ КАЖА ВЕДНЪЖ ЗА ВИНАГИ, ЧЕ НЕ ЩА!

КАЗАХ МУ КЕНСЪЛ и докато разбера какво става, идиотът започна да синква! ЗАЩО БЕ КОЖАТА ТИ НЕДНА! УМРИ КОПЕЛЕ МРЪСНО НЕНАВИСТНО!

Изтръгнах веднага кабела, мп3ките ми (или поне неустановима част от тях) са спасени от напълно безумния тотален затрив (да, това става като си синкнете айпода на нов мак - прелестно нали???), но успя да ми унищожи всички обложки на албумите от базата данни.

СЪБИРАХ ГИ С МЕСЕЦИ БЕ НЕЩАСТНИК СМОТАН! ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО ЧАСОВЕ ПОТУРЧИХ ДА ГИ ТЪРСЯ, РИСАЙЗВАМ И НАЛАГАМ НА МП3КИТЕ, БЕ ШИБАНО ПОДОБИЕ НА ОПЕРАЦИОННА СИСТЕМА ТАКОВА!

УМРИ!
ИЗЧЕЗНИ!

АРГХ!!!

Георги, рандъм баба клошарка се оправя с компютрите по-добре от тебе.
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Nov 09, 2010 11:23 am

:mrgreen: знаех си, че мога да разчитам на тебе
This is it. Ground zero.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Nov 09, 2010 11:40 am

Image

есенцията бате ;р
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Tue Nov 09, 2010 11:47 am

The rest die out by natural selection or quit and buy Macs.
Гхахахаха! :rofl:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Tue Nov 09, 2010 9:16 pm

Moridin wrote:естествено аз не си държа цялата база с мп3ки и обложки събирана от милион харда в милиони разместени папки синкната и на айпода, и на компа. за кво ми е на компа?
Нарича се backup, бтв. Каквато и да е била ситуацията с iTunes на Мака, ако са ти толкова прешъс файловете, направи си копие от тях. Абсолютно комон сенс за ВСЕКИ компютър, не само Мак, така че твоя си е грешката.

Иначе Apple-ските auto-sync-ве трябва да умрат. Особено радва, че за да спреш синкването на някой iShit (кеото е default настройката), трябва първо да го вържеш към iTunes, което пък ще те синкне по начало (освен ако нямаш специална версия на софтуера или примерно държиш някаква комбинация от клавиши).

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Nov 09, 2010 9:46 pm

Не са ми толкова прешъс, естествено, да не говорим, че не е толкова тривиално да се направи бекъп на базата на айпода извън айтюнс (който не ползвам по ред причини, ситуацията току-що е една от основните).

Аз се паля за принципа и тъпотията на епълските програми.
This is it. Ground zero.

Feanor
Scholar

Post by Feanor » Wed Nov 17, 2010 4:57 am

Включвам се през хълцане, задавяне с чай и сълзи само за да кажа, че тази тема ми оправи настроението за седмица напред. Прочетох само първите две страници и последната такава. Утре ще си дочета, като имам повече време.

Амелия трябва да напише книга по въпроса, мисля. Неподражаем (непоправим?) стил. А Моридин трябва да описва по-често опита си. И да опитва по-често различни ай-неща, разбира се, за да има какво да описва.

По темата: debian (вкъщи) и solaris (на работа). Мак никога не е влизал нито вкъщи, нито на работа. Windows се налага да докосвам (гнусливо) от време на време, за съжаление.

П.П. "Да си го фофти" е най-ударното заключение на пост, което някога съм виждал. (пак се разхълцах докато пишех това)

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Nov 20, 2010 7:48 pm

Тая картинка Ники я беше пускал някъде, ма считам, че не може да я нямаме в темата, предвид заглавието й:

Image

Гениална е, искам я на тениска!
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Nov 21, 2010 7:16 am

iSiktir е нашенското ;р
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

termit
Jaghut Tyrant

Post by termit » Tue Nov 23, 2010 12:39 pm

Имах близка среща от третия вид с някакъв MacBook. Едно хубаво нещо мога да кажа за GUI-то, и то е, че bash terminal-а го намерих сравнително лесно. Бачкал съм с един куп Уиндоуси, KDE, Gnome, Solaris, че даже и Photon на QNX. Съвсем честно мога да заявя, че Мака ми се видя най-неинтуитивната графична среда, с която съм се борил до момента, да не говорим, че някакви супер стандартни и конвенционални неща не са като хората при него. Баси, как може Ctrl+C и Ctrl+V да не работят в скапания Finder, а download-а на браузъра автоматично да ми разархивира zip-овете без да пита?!
Elves dig rocket launchers.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Nov 23, 2010 12:45 pm

x 1000000000000 ;p

а тия архиви, ако някой ми каже как можеш да им кажеш къде да разхархивира.... сигурен съм че може, ма липсата на десен бутон наистина ме фрустрира да търся :mrgreen:

бтв що за идиотизъм е във файндъра да не мога да си пиша пътя до мястото където искам да ида? Изобщо как отивам примерно в /usr/lib че не ми е много ясно. Веднъж май успях през някакъв диалог за отваряне на файлове в екскода, или нещо такова?

Преди Тишака да е казал нещо, всяко нещо в една ОС, за което се налага да гугълвам, за да зацепя как става, очевидно не е много в час.
This is it. Ground zero.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Nov 23, 2010 4:53 pm

намерих го! команд шифт и Г!!! йей.... :neutral:
това е почти като команд шифт и скоба за отместване надясно на текста.. наместо например просто.. ТАБ??? :р

са ако някак решим и въпроса с деархиватора....
This is it. Ground zero.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Nov 23, 2010 8:04 pm

termit wrote: Баси, как може Ctrl+C и Ctrl+V да не работят в скапания Finder, а download-а на браузъра автоматично да ми разархивира zip-овете без да пита?!
Ммм место контрол ползват "специалния" бутон. Дебили.
странно при мене не ги сваля поне на 10.5

Архиватор - Stufit работи на мака и рар и зип и обратно. ;)

Файнда за файлове из компа обаче е доста бърз, тва един + поне.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Nov 24, 2010 4:45 pm

Добре може ли БЕЙСИК комън сенс като това прозорчето на файнд да ти е stay on top в текстовия едитор да не е реализирано в маковете???? Това е АБСУРДНО баси. Тоя файнд не се показва дори на алт-таб. Демек трябва или да не работя в максмайзнат прозорец, и да си държа файнда отстрани, че да не се загуби като кликна да променя нещо по файла, или постоянно да минимайзвам всичко докато го намеря.

ВТФ ЕПЪЛ ВТФ БЕ МОМЧЕТА МАЛОУМНИ ЛИ СТЕ БЕ ОЛИГРОФРЕНИ С ОЛИГРОФРЕНИ ТАКИВА????? Колелото са го измислили в ШУМЕР бе! Мое ли сте толкова зле бе! Деба!
This is it. Ground zero.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Nov 24, 2010 5:19 pm

Добре, установих че с команд+ф ми идва отпред (макар че това не ги оправдава за малоумието), но това ми помогна да схвана нещо друго:

ВСИЧКИ ПРОГРАМИ НА МАКОС СПОДЕЛЯТ ЕДИН И СЪЩИ ФАЙНД ПРОЗОРЕЦ

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :dash: :dash: :dash: :dash: :dash: :dash: :monkey: :monkey: :monkey: :monkey: :monkey: :monkey: :monkey: :monkey: :monkey:
This is it. Ground zero.