Dragon Age : Origins

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sat Nov 07, 2009 11:30 am

Сега за играта - аз минах и Елфите и отивам при Earl-a да събира ЛЕндсмийта, доста яко. При Елфите минах накрая по някакъв убер дипломатичен начин, така че никой да не умира (макар че имаше последна битка с един елфски тъпак) и ме джойнна с елфите, а не с върколаците, защото излекувах последните. Сега мисля за 30 мин да обикаля с Лиляна да ми наотключи всичко в подземията при върколаците, че имаше над 10 сандъка там....Имаше битка с някакъв дракон доста красиво анимиран и изглеждащ, ама умря за около 1:20 и то без много зор......CHampion спешълти-то е доста приятно, сега ще взема абилитито war cry-ът ми освен да намалява дефенса им също и да ги нокдаунва. Накрая на върколашката история беше мноооого яко и Lady of the Woods беше адски красиво направено, изкефих се и на атмосферата на руини.
Въобще от 4те сюжетни линии с 4те армии най ми хареса джуджешката, после маговете, после елфите и накрая Earl-a. Доста безпредметна класация като се замислиш:), тъй като са ужасно различни като дизайн/сетинг/персонажи, но и 4те много кефят, дават усещане за завършеността. А и изборите са много готини.

Дразни ме, че като геймплей са доста еднотипни взиманията на 4те армии (минимални разлики м/у 4те "кампании") - винаги 1. отиваш на мястото Х 2.разговори и събиране на куестове 3.кютек и изпълняване на куестове в мина/храм/руини/кула, 2-3 часа стабилен бой 4.накрая морален избор и след него различен последен бос на сюжетната линия и следователно "различен" край, който обаче просто ти дава различна по вид войска (дали е само това ще разбера скоро и пак ще пиша) 5. ачийвмънтец, реуорди и якото хп....

ГЕш, доста интересно звучи големчето, блъд армъра как е, става ли?

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sat Nov 07, 2009 9:08 pm

Бтв стигнал съм до след битката срещу армията от орки и дотук историята е тотално малоумие, като почнем от джойнинга и стигнем до абсурдът с кулата, факлата и ЗОМГ неочакваното предателство. Надявам се нататък да не продължава в този дух.

Goshko
Misting

Post by Goshko » Sat Nov 07, 2009 9:35 pm

Muad_Dib wrote:Гeш, доста интересно звучи големчето, блъд армъра как е, става ли?
Големчето е даже по-яко отколкото си мислех, играта доста глупаво му беше качила уменията (по 3 от всеки mode тоест без последното дето дава най-големия бонус .. хитра игра) ама вдигна няколко нива и стана машинка.

EDIT: Да дообясня тука - примерно Pluverizing Blows е sustained умението което го превръща в melee dps. Ако вземеш първото умение от дървото то самия Pluverizing Blows ти дава бонус към dmg-a който правиш. Самото умение е нещо като Pommel Strike или Mighty Blow. Със второто умение, което е AoE dmg skill, Pluverizing Blows получава и armor penetration бонус. Ако вземеш и третото умение - Pluverizing Blows получава още по-голям бонус към dmg. Така че да се развиват успоредно и 4те клона на уменията му не е оптимално.

Аз от джуджетата събрах Armor of the Legion, от елфите Juggernaut Armor - и двата са по-добри според мен. Имай предвид обаче че от warriors ползвам само Alistair за танк. Пазя си я де, ако не друго поне изглежда яко.
When in danger, When in doubt, Run in circles, Scream and shout.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sat Nov 07, 2009 10:49 pm

Ъгх... как обичам забиващи, бъгави игри... В тоз ред на мисли Bioware вече са пуснали патч.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sun Nov 08, 2009 12:11 am

Как все ви забиват разни работи. На мен не ми е забила за сега. :roll:

Пък и малко преувеличаваш за съкването на историята. Тя приятно си набира скорост Imo.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Nov 08, 2009 12:15 am

Историята, там докъдето сме с АлДим, е абсолютното изтъркано фентъзи клише с леко дарк туист. Не, че някога е правено класическо фентъзи рпг, което да не е смучело откъм история де... :roll:
And you can't dance with a devil on your back...

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sun Nov 08, 2009 12:29 am

За втори път заби на същото място в първото село (между палатките пред страноприемницата). Явно са наебали нещо там. И това е след като сложих патча. Само ми губят и без това ограниченото време с такива гнусни бъгове! Какво, на всеки пет минути трябва да сейвя, да не би да крашне?! Вече са ми отишли час и половина игра! Ако продължава в тоя дух просто ще зарежа тоя недоклатен шит.
Last edited by AlDim on Sun Nov 08, 2009 12:32 am, edited 1 time in total.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sun Nov 08, 2009 12:31 am

Симо : Понеже разбира се ти си ги играл всичките и знаеш в детайли какво що, нали? :wink: А и освен това историята там "докъдето сте с АлДим" е точно до под кривата круша и още не си видял буквално нищо нито от играта, нито от богатството на света й. Така че бъди търпелив и ще бъдеш възнаграден, това го казвам съвсем приятелски. :)
Историята в Драгън Ейдж наистина не е някакъв особен важен крайъгълен камък на историите в ролеви игри, но си е съвсем окей и в някои моменти на мен ми докара супер усещане за Мартин, което е адски плюс. Особено развръзките преди последната битка са доста култови, особено с оглед на конкретния избор, който ще направиш.

Аз съм малко преди въпросната последна битка и се надявам тая нощ да обадя едно превъртане най-сетне. Ще пиша после един голям пост цялостни впечатления, накрая има няколко разочароващи нещица, но за тях - като я свърша.

ПО темата за бъговете силно смятам да подкрепя Амикае, изказвайки следния абсолютно обективен факт, а именно - прекарал съм 39 часа с Драгън Ейдж и съм срещнал точно ДВА бъга, никой от които не беше фатален за каквото и да било (разбирай дори не трябваше да куик-лоудна).

Към Геша за броните: и от двете, които си написал има по-добри варианти за уориър, като например (най-лесна за взимане, но яко кеш) - бронята за 107 голд от Уейд, аз съм с нея в момента, бронята на Огрен не съм я запомнил, ама беше пак някаква с доста статсове. За оръжие искам да споделя, че си купих двуръчния чук от Горим в Денерим и той има 3 сокета и е просто МАЧКАЩ, с три руни за +10 на даркспоун мисля да им ПОДУЯ кочините в последните битки. Бавно и стабилно се приближавам към ачийва за 250 дмг с едно движение ^^.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sun Nov 08, 2009 12:34 am

Muad_Dib wrote:ПО темата за бъговете силно смятам да подкрепя Амикае, изказвайки следния абсолютно обективен факт, а именно - прекарал съм 39 часа с Драгън Ейдж и съм срещнал точно ДВА бъга, никой от които не беше фатален за каквото и да било (разбирай дори не трябваше да куик-лоудна).
Браво на теб, но дотук съм попадал на три бъга от възможно най-гнусния сорт за няма и 6 часа игра. И навсякъде по форуми и сайтове чета, че играта е фрашкана.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sun Nov 08, 2009 12:36 am

Боли ме фара какво си чел "из нета" за пореден път, играта си е абсолютно стабилна при мен и не съм имал проблеми. И плс пиши истинските причини за пускане на пача, някой може да помисли, че е заради бъгове ;)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Nov 08, 2009 12:37 am

Muad_Dib wrote:Симо : Понеже разбира се ти си ги играл всичките и знаеш в детайли какво що, нали? :wink: А и освен това историята там "докъдето сте с АлДим" е точно до под кривата круша и още не си видял буквално нищо нито от играта, нито от богатството на света й. Така че бъди търпелив и ще бъдеш възнаграден, това го казвам съвсем приятелски. :)
Историята в Драгън Ейдж наистина не е някакъв особен важен крайъгълен камък на историите в ролеви игри, но си е съвсем окей и в някои моменти на мен ми докара супер усещане за Мартин, което е адски плюс. Особено развръзките преди последната битка са доста култови, особено с оглед на конкретния избор, който ще направиш.
Повечето съм ги пробвал поне по малко, а историите им ги знам на всите, благодаря ти :) И някои понеже и книги четем, не се впечатляваме особено много от произволни стандартни компоненти, забъркани в произволна стандартна комбинация. Бтв, не казвам, че е лоша историята, просто е стандартна, обикновена и клиширана. Аз отдавна съм се отказал да ги играя тия игри заради сюжет ениуей. То дори Балдурите имат ебаси шитавите сюжети всъщност, а пак са велики игри.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sun Nov 08, 2009 12:48 am

Така, понеже ми стана супер досадно да отговарям на целенасочен неаргументиран хейт ще отложа последния си пост в тази тема за като превъртя играта.

Историята за платформата си, а именно компютърна ролева игра, е доволно добра, че даже и над средното, има не една и две оригинални хрумки. Но факт е, че повечето са на ниво свят, а не на ниво фабула.

И плс не ставай дребнав с "някои понеже и книги четем", това вече си е долна проба личностно заяждане. Ти като играеш по-малко от мен аз трябва ли на всяко твое несъгласие да ти пиша, че нямаш никаква гейм култура и факта, че си видял началните екрани на няколко игри не значи, че си ги играл? Игрането на една игра е да си минал толкова необходимо съдържание, че да добиеш обективна представа за нея. А за мен конкретно това винаги включва да я свършиш. Което ти, да си го кажем, в 75% от случаите не си направил. Ама аз не тръгвам да ти го изтъквам, нали? :wink:

Аз спирам, за да не трябва пак да се трият постове, че е досадно някакво.

За последен път ви го казвам: изчакайте сюжетните линии на четирите армии и някои от по-интересните сайд куестове и финалната развръзка на гражданската война във Ферелден и тогава си вадете изводите.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Nov 08, 2009 12:52 am

Ъъъ, ти МИ обясняваш във всеки пост, че не играя игри :lol: :lol: :lol: Смисъл, просеше си го for a long time.

Иначе аз това го казвам не като нещо, което ме дразни - че класическите фентъзи рпг-та вонят откъм сюжет - а като факт, който не знам кой ще тръгне да оспорва. За компютърни рпг-та е малко нередно да се говори, при положение, че за комп имаш Deus Ex, Planescape Torment, Vampire: Bloodlines и изобщо игри с ДОСТА читави истории. Фентъзитата поне за мен извън геймплея кефят основно с атмосфера и свят. В което няма лошо де, аз просто коментирах конкретно историята. Съжалявам, че това те засегна толкоз дълбоко :lol:

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sun Nov 08, 2009 1:13 am

AlDim, там където описваш аз нямам абсолютно никакъв проблем. Както и не съм имал проблем до сега в играта. Нито един бъг.

Roland, не мисля, че е много правилно да се съди за историята толкова рано в играта. Особено имайки предвид, че е едно от най-дългите RPG-та, като часове игра само по главния сюжет. Аз оценка не мога да дам в момента дали съква или не. След повечко игра и развитие на историята може да се оцени по обективно. Сега това си е просто хейт.

По играта имам един такъв въпрос. Понеже вече започнах да събирам доста "помощници" в битката срещу злото :) и не мога да ги играя постоянно всички, се интересувам дали те ще вдигат левел успоредно с мен, както е в Mass Effect или ако някой го изоставя за по дълго време ще увисне с 5-10 левела под мен?

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sun Nov 08, 2009 1:15 am

Вдигат левел успоредно с теб, като изостават с един левел горе-долу през цялото време.

Към Симеца: После ще ти пиша специално, отивам да спасявам Ферелдена. Ох на чичо дракончето как мисля да му пръсна кофата сега!