Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Jan 07, 2010 8:20 am

Amelia wrote:
Като се прибера в къщи, ще кача клипчето някъде - сега без батерии не мога дори да го видя кво е. [/img]
Изпуснал ли съм го някъде линка?
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Jan 07, 2010 9:41 am

Не си. Клипчето се оказа над 800МБ... :shock:
Като се прибера, ще ви го пусна на някое събиране...
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Maledictus
Warmage

Post by Maledictus » Thu Jan 07, 2010 10:51 am

The Dragon wrote:Терорист който не може да си подпали гащите като хората е причината цяла америка да се паникьоса като за световно. Толкова са жалки.
:lol: :lol: :lol: :lol:

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Jan 07, 2010 7:36 pm

Amelia wrote:Не си. Клипчето се оказа над 800МБ... :shock:
Като се прибера, ще ви го пусна на някое събиране...
Ши дам 1 фтп дами го метнеш, че ти докат се прибереш ехее ;р
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sat Jan 23, 2010 2:45 pm

Obama says court ruling a blow to democracy

Obama's broadside was triggered by a 5-4 ruling by the court's justices on Thursday that removed long-standing campaign finance limits and allowed corporations to spend freely in campaigns for president and Congress. In the ruling, the court's conservative majority said the limits had violated corporations' constitutional right to free speech.

The ruling is expected to unleash a flood of money into this year's congressional elections. Obama's fellow Democrats face a struggle to retain control of the Congress amid voter unhappiness over double-digit unemployment, a record deficit, political gridlock in Washington and other matters.

"This ruling opens the floodgates for an unlimited amount of special interest money into our democracy," Obama said in his weekly radio and Internet address.

"It gives the special interest lobbyists new leverage to spend millions on advertising to persuade elected officials to vote their way -- or to punish those who don't. This ruling strikes at democracy itself," Obama said.

In the 2008 election cycle, nearly $6 billion was spent on all federal election campaigns, including more than $1 billion from corporate political action committees, trade associations, executives and lobbyists.

REPUBLICANS PRAISE RULING

Democrats fear that a lot of the corporate money unleashed into U.S. political campaigns by the ruling will go to Republicans, traditional allies of big business.

Republicans already were expressing optimism about erasing the Democratic majorities in the House of Representatives and the Senate in November's elections. Republican control of either the House or Senate could cripple Obama's ability to get key policy initiatives through Congress.

Republican Party chairman Michael Steele has praised the court's ruling, saying free speech strengthened democracy.

Obama blasted the ruling the day it was issued, and expanded on his criticism in Saturday's remarks.

The Supreme Court ruling dealt a powerful blow to efforts to rein in corporate influence and could even allow foreign corporations to "get into the act," Obama said.

"It will make it more difficult to pass common-sense laws to promote energy independence because even foreign entities would be allowed to mix in our elections," Obama said.

It also will impede efforts to pass financial regulatory reforms and will give the health insurance industry "even more leverage to fend off reforms that would protect patients," he said, referring to the industry's opposition to his efforts to overhaul the $2.5 trillion U.S. healthcare industry.

Obama came into office vowing to curb the influence of powerful lobbyists for banks, health insurance companies and other special interest groups in Washington.

He said his administration had barred gifts from lobbyists to administration officials and "closed the revolving door between lobbying firms and the government" so that no one in his administration would make decisions based on the interests of former or future employers.

Obama said he had instructed his administration to work immediately with Congress to develop a forceful, bipartisan response to the ruling.

"We have begun that work, and it will be a priority for us until we repair the damage that has been done," he said.
:dash: :dash: :dash: :dash: :dash: :dash: :dash: :dash: :dash: :dash:
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Mon Jan 25, 2010 5:51 pm

NYTimes го правят платен от 2011. Което означава че наистина единствения ми надежден източник на новини ще остане Daily show.... ебати.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Jan 27, 2010 2:27 am

Споделям, че бях на един много благ симпозиумец в планината (Кананаскис). Беше мега яко, живяхме в едни много харни бунгала (това се води полевата база на биологическия факултет на Уни-то), запознах се със сума готини хора (седяли сме да си лафим за нещата от живота до посред нощите) и изобщо, рахатец беше, макар че в общи линии не излизахме от залата за презентации. Успях да забегна до близкото езеро и да понаправя снимки на Скалистите планини през зимата. На да видите местните красоти:
Spoiler: show
Така изглеждаше Калгари на тръгване:
Image

Кананаскис, събота сутрин, 7 часа - гледката от бунгалото:
Image

Следващите са на път към близкото езеро и около близкото езеро:
Image

Image

Image

Image

Image

Обърнете внимание на ледените висулки в долчинката:
Image

Image

Oui. Je suis garbage.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Wed Jan 27, 2010 3:42 am

Amelia wrote:Споделям, че бях на един много благ симпозиумец в планината (Кананаскис). Беше мега яко, живяхме в едни много харни бунгала (това се води полевата база на биологическия факултет на Уни-то), запознах се със сума готини хора (седяли сме да си лафим за нещата от живота до посред нощите) и изобщо, рахатец беше, макар че в общи линии не излизахме от залата за презентации. Успях да забегна до близкото езеро и да понаправя снимки на Скалистите планини през зимата. На да видите местните красоти:
Spoiler: show
Така изглеждаше Калгари на тръгване:
Image

Кананаскис, събота сутрин, 7 часа - гледката от бунгалото:
Image

Следващите са на път към близкото езеро и около близкото езеро:
Image

Image

Image

Image

Image

Обърнете внимание на ледените висулки в долчинката:
Image

Image
По дяволите искам и аз да живея в Канада! :neutral:

Devoted of Slaanesh
Paragon

Post by Devoted of Slaanesh » Wed Jan 27, 2010 1:33 pm

Арно е там Танасе, зимата е качествена - от октомври до април. :lol:
Но така нареченото Индианско лято е просто пленително - особено ако плаваш по Сейнт Лорънс 2-3 дена.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sun Feb 07, 2010 10:11 am

Ок, проверявам втория бач протоколи от първото упражнение и вече имам представа кво ме чака този семестър.

Сега са ме налазили арабите. Китайците са нехарактерно малко и поне от квото видях досега, владеят някакъв английски.

Арабите са си бали майката обаче. Вече си кореспондирам на и-мейли с болшинството от тях - не можем да се разберем изобщо. Сега проверявах един протокол, който ме направи да умиргам. Потрес, съизмерим с онзи гениален китайски куиз. За да е още по-зло, лицето, написало протокола, се казва Салам. Тая група е с нема такива имена. Имам студент на име Аяласомаяджула, студент с второ име Рей Чарлз, лицето Салам, също некъв, чието пълно название е Карл Робърт Джордж Мунд Уолкър... :shock:

И с конкурс да ги бяха събирали, нямаше да ги нацелят така.

Имам и един скандинавец (Бьорн Никълъс Хорнблух, държи да му викам Никълъс и говори с тежък акцент, какъвто рядко чувам от скандинавците). Той е много прилежен и вероятно - гей. Писах му 12/12, таман след Салама ми дойде много добре.

Oui. Je suis garbage.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sun Feb 07, 2010 1:29 pm

Amelia wrote:Ок, проверявам втория бач протоколи от първото упражнение и вече имам представа кво ме чака този семестър.

Сега са ме налазили арабите. Китайците са нехарактерно малко и поне от квото видях досега, владеят някакъв английски.

Арабите са си бали майката обаче. Вече си кореспондирам на и-мейли с болшинството от тях - не можем да се разберем изобщо. Сега проверявах един протокол, който ме направи да умиргам. Потрес, съизмерим с онзи гениален китайски куиз. За да е още по-зло, лицето, написало протокола, се казва Салам. Тая група е с нема такива имена. Имам студент на име Аяласомаяджула, студент с второ име Рей Чарлз, лицето Салам, също некъв, чието пълно название е Карл Робърт Джордж Мунд Уолкър... :shock:

И с конкурс да ги бяха събирали, нямаше да ги нацелят така.

Имам и един скандинавец (Бьорн Никълъс Хорнблух, държи да му викам Никълъс и говори с тежък акцент, какъвто рядко чувам от скандинавците). Той е много прилежен и вероятно - гей. Писах му 12/12, таман след Салама ми дойде много добре.
Погледни от добрата страна. Поне няма да ти е скучно. :lol:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Mar 21, 2010 1:19 am

http://finance.yahoo.com/news/Teen-char ... 2.html?x=0

Две неща ми се натрапват:

1. Това как специално се обръща внимание, че Уолмарт били обвинявани в расови предразсъдъци. Те чернилките са толкова свръхчувствителни, че силно се съмнявам да има голяма верига, която да не е била обвиняване в това. Пък може и верно да са зли расисти де, ама ми звучи на свръхчувствителност...

2. Това как коментират хлапето все едно е умствено недоразвито и/или вид куче само защото е на 16. Смисъл, едва ли не "той не знаел, че тва, дето го върши, е лошо". Ма две години по-късно щеше да знае? Ебаси идиотите.
And you can't dance with a devil on your back...

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Sun Mar 21, 2010 12:52 pm

Честно казано, не мисля, че статията е особено тенденциозна.
За първото - ми осъдили са ги за дискриминация и ся някакъв я е прокламирал по високоговорителите им. Не бих казала, че непремнно се намеква, че те са расисти (макар явно да са били някога в някой от магазините). Но е съвсем възможно момчето да е избрало точно уол март заради това. Въобще това е бекграунд, който е почти изключено да не се спомене.

За второто - ти риташ срещу системата на пълнолетие. Ся, ясно е, е идеята, че на 18 без един ден не отговаряш за действията си, а на 18 и един - напълно, е странна, но все някъде трябва да се сложи тази разделителна линия.

А момчето най-вероятно наистина го е смятало я за яка шега, я за изпълнен дълг и това е идиотизъм. Може да не се дължи на годините му, но кой знае...
Last edited by Morwen on Sun Mar 21, 2010 1:17 pm, edited 1 time in total.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Sun Mar 21, 2010 1:07 pm

Ако в процеса на разследването излезе наяве, че не се дължи само на годините му (а със сигурност ще разпитват и него, и родители, и приятели и ще си сглобяват цялостна картинка от това), наказанието ще е по-голямо, макар и все пак като за непълнолетен. Изказването "I'm assuming this person didn't realize how hurtful his comments are" *още преди* началото на разследването е нещо, което полицай е общо-взето длъжен да каже, когато става дума за непълнолетен - то *трябва* да бъде разглеждано 1. като казано преди началото на разследването, 2. все пак като "assuming", а не "сигурна съм, че само се е шегувал и не е имал предвид нищо лошо" - и комбинацията от тези две го праща много близо до "presumed innocent", "невинен до доказване на противното". Разследване ще има, но все пак момчето е непълнолетно и полицията пък от своя страна трябва да се защити от граждански рев "police brutality!!@!111!!eleven!"

А пък ако в (други магазини на) Уолмарт е имало и други инциденти и хората са знаели за тях, тогава този случай принципно е можел да доведе до тежки последици - ако в магазина е имало чернокожи, които по някаква причина вече са били изнервени или дори са били леко ядосани на персонала (и, не, това не си го измислям, доста пъти и на мен ми се е случвало да влизам в магазин изнервен и/или да се изнервям на персонала за всякакви неща - дори и докато бях отвъд Големия гьол), тогава една такава прокламация по радиоточката съвсем-не-само-теоретично е можела да доведе до безредици, може би мънички, може би не толкова. Доста от хамириканците все още си спомнят бунтовете в LA през '92 покрай Джордж Холидей.

Така че и според мен статията не прекалява.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Mon Mar 29, 2010 12:39 pm