Terminator Salvation *There be Spoilers*
Мен не ме точно разочарова, защото очакванията ми бяха силно занижени. Дори спокойно можеше да ми хареса порядъчно тоя филм, ако не беше толкова шумен. Във всякакъв смисъл. Що за странна причина изобщо. Но наистина, дори пълната липса на сценарий, Трансформърските Лоши и сцената с Бат-пода не ме подразниха толкова, колкото крещенето и бумтежите. Не съм предполагала, че ще се възмущавам от звукова безвкусица във филм.
Ама защо беше това състезание по надвикване, водено от и спечелено от Джон Конър? Кому изобщо е нужно да хитва трета октава за едно обикновено “copy that” по предавателя... Аз поначало трудно понасям ненужно високи човешки гласове (различни от музика), а тия диалозни откоси щяха да ми пробият главата просто. Все едно НАТФИЗ-ските светила по време на мастърклас ги бяха творили. Отделно другият шумов фон от непрестанни и често ненужни с оглед случващото се трясъци и плясъци на моменти буквално ме залепяше за стола. Това ми попречи и на автентичността на постапокалиптичното усещане, което според мен само щеше да спечели от малко повече пустота и тишина.
Иначе eкшънът действително беше качествен, ефектите също (дори звуковите – там проблемът беше количествен). Бейл все още ми е умерено симпатичен, говорният му дефект също. Не ми пречеше и, че филмът не следвал много, много философията на старите Терминатори, защото едва си ги спомням и като цяло го гледах без да правя разни мостове. А сцената с внезапните Alice In Chains от радиото в колата на привидно пустия път и крайно подходящия текст на ‘Rooster’: ‘Aint found a way to kill me yet, еyes burn with stinging sweat’ , беше абсолютно стархотна.

Иначе eкшънът действително беше качествен, ефектите също (дори звуковите – там проблемът беше количествен). Бейл все още ми е умерено симпатичен, говорният му дефект също. Не ми пречеше и, че филмът не следвал много, много философията на старите Терминатори, защото едва си ги спомням и като цяло го гледах без да правя разни мостове. А сцената с внезапните Alice In Chains от радиото в колата на привидно пустия път и крайно подходящия текст на ‘Rooster’: ‘Aint found a way to kill me yet, еyes burn with stinging sweat’ , беше абсолютно стархотна.
If I never meet you in this life, let me feel the lack.
Quote of the day!Jen wrote:Ама защо беше това състезание по надвикване, водено от и спечелено от Джон Конър? Кому изобщо е нужно да хитва трета октава за едно обикновено “copy that” по предавателя... (...)
Бейл все още ми е умерено симпатичен, говорният му дефект също.

The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
Ами той добре си го потренира крещенето по време на снимките върху член на техническия екип. 

The Best of Mozart
Сега...може и да съм перверзна, но НЯМАШ идея това като го изчетох какво визуализирах...passer-by wrote:Ами той добре си го потренира крещенето по време на снимките върху член на техническия екип.

Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon
Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib
Аа, спокойно, каламбури с членове колкото искаш.
Даже ме е яд, че не си запазих една книжка с карикатури и култови лафове на Гиньо Ганев от периода му на заместник-председател на Великото народно събрание. Е там какви фини лафове имаше с членовете на законите, бедна ти е фантазията.
А защо въпросният оператор да е бил задник? ОК, минал е в кадър по време на снимки, ама не е свършил светът. Или друго имаш предвид?

Даже ме е яд, че не си запазих една книжка с карикатури и култови лафове на Гиньо Ганев от периода му на заместник-председател на Великото народно събрание. Е там какви фини лафове имаше с членовете на законите, бедна ти е фантазията.

А защо въпросният оператор да е бил задник? ОК, минал е в кадър по време на снимки, ама не е свършил светът. Или друго имаш предвид?
The Best of Mozart
Съвсем друго имам предвид. Абстрахирайки се от факта, че това не му било за първи път (което, разбира се, не ознчава, че като се мине тази граница трябва да се крещи по онзи нечовешки начин), човекът се оказа някакъв пич, роден със сребърна лъжичка в устата, който се дуел нечовешки и бил ултра-свадлив и хаплив масово не само с този екип, ми и в предходни продукции. Сега, факт е, че това може да е поръчкова информация на студиото-разпространител, но аз съм се сблъсквала с хора, представители на прослойката, към която той принадлежи и те понякога...си го просят. 

Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon
Ahaaa, and the star went all John Connor on his Terminator ass! 
(or all Batman on his Joker ass)

(or all Batman on his Joker ass)

Last edited by passer-by on Wed Jun 10, 2009 10:02 pm, edited 1 time in total.
The Best of Mozart
Something of the kind.
Е, Бейл си е и кибритлия, факт. Оня просто не е знаел кога да се спре според мен...с разхождането!!! 

Направих си един бърз sci-fi грайндхауз днес като гледах back to back Стар Трек и после Терминатор Спасение, та да постна набързо едно и също в двата топика
Много се накефих. Стар Трек ме радва все така, както и на второ гледане (което беше по-яко от първото), при все, че май ми е четвърто. Не ми омръзва, което е добър знак, но следващото гледане вече ще е на малък екран със сигурност.
Терминатор Спасение също не ще и не ще да ми разкрие всичките си чудовищни дефекти, при все, че уж са ми пред очите. Даже бих казал, че ме израдва повече от първия път. То при мен обикновено е така де.
Дори да нямах Антон Йелчин фиксация в момента, не мисля, че би могло на човек да не му направи впечатление колко брутално различно играе в двата филма. От Кайл Рийс до Чеков разликата е два парсека, чак не ми се вярваше, че един актьор ги играе. Пак казвам - хвала на такива млади хора, които се отнасят толкова отговорно и задълбочено към ролите си, колкото и невзрачни да са въпросните. Точно преди втория филм гледах нов (за мен) трейлър на роботската помия на Майкъл Бей и ме страйкна контраста между всеотдайния подход на Йелчин и заголения бедър (невероятно як, няма как да си изкривя душата) на Меган Фокс. Някакси изчистен поглед върху два тотално диаметрално противоположни полюса на професията актьор. Еле пък предвид, че хлапето е едва на 20...

Много се накефих. Стар Трек ме радва все така, както и на второ гледане (което беше по-яко от първото), при все, че май ми е четвърто. Не ми омръзва, което е добър знак, но следващото гледане вече ще е на малък екран със сигурност.
Терминатор Спасение също не ще и не ще да ми разкрие всичките си чудовищни дефекти, при все, че уж са ми пред очите. Даже бих казал, че ме израдва повече от първия път. То при мен обикновено е така де.
Дори да нямах Антон Йелчин фиксация в момента, не мисля, че би могло на човек да не му направи впечатление колко брутално различно играе в двата филма. От Кайл Рийс до Чеков разликата е два парсека, чак не ми се вярваше, че един актьор ги играе. Пак казвам - хвала на такива млади хора, които се отнасят толкова отговорно и задълбочено към ролите си, колкото и невзрачни да са въпросните. Точно преди втория филм гледах нов (за мен) трейлър на роботската помия на Майкъл Бей и ме страйкна контраста между всеотдайния подход на Йелчин и заголения бедър (невероятно як, няма как да си изкривя душата) на Меган Фокс. Някакси изчистен поглед върху два тотално диаметрално противоположни полюса на професията актьор. Еле пък предвид, че хлапето е едва на 20...
And you can't dance with a devil on your back...
Болдваните части образуват хубав лозунг бтв.Roland wrote:Точно преди втория филм гледах нов (за мен) трейлър на роботската помия на Майкъл Бей и ме страйкна контраста между всеотдайния подход на Йелчин и заголения бедър (невероятно як, няма как да си изкривя душата) на Меган Фокс. Някакси изчистен поглед върху два тотално диаметрално противоположни полюса на професията актьор. Еле пък предвид, че хлапето е едва на 20...

The Best of Mozart
За пореден път гледам някой филм и почвам се чудя "Защо изписахте 10+ страници спорове за него, бе, хора"?
Накратко:
Плюсове:
+ здрав екшън в големи количества.
Минуси:
- слаб сюжет, тъп и досадно патетичен диалог.
- Бейл е трагичен. Кога по дяволите холивудските продуценти ще осъзнаят, че този човек е абсолютен некадърник?
-безличност като цяло. просто нищо не го отличава от средностатистически летен блокбъстър.
БТВ, за пореден път се убеждавам, че това, което Камерън е постигнал в Терминаторите си и Aliens е далеч по-трудно, отколкото изглежда на пръв поглед - да комбинира смислена история и интересни герои със наистина впечатляващ екшън. Ne izglevda `ak tolkowa trudno, no e u`udwa]o kolko malko sa filmite, koito uspqwat da go postignat pri wse mnogomilionnite si b\dveti.

Накратко:
Плюсове:
+ здрав екшън в големи количества.
Минуси:
- слаб сюжет, тъп и досадно патетичен диалог.
- Бейл е трагичен. Кога по дяволите холивудските продуценти ще осъзнаят, че този човек е абсолютен некадърник?
-безличност като цяло. просто нищо не го отличава от средностатистически летен блокбъстър.
БТВ, за пореден път се убеждавам, че това, което Камерън е постигнал в Терминаторите си и Aliens е далеч по-трудно, отколкото изглежда на пръв поглед - да комбинира смислена история и интересни герои със наистина впечатляващ екшън. Ne izglevda `ak tolkowa trudno, no e u`udwa]o kolko malko sa filmite, koito uspqwat da go postignat pri wse mnogomilionnite si b\dveti.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!