Oscars 2007
Пас.
С това си заминава и последния смисъл от аргументационния пост на Рол.
Който би трябвало да гледа нещо на Кинофеста в момента? Докато ние кибичим на работа...

Който би трябвало да гледа нещо на Кинофеста в момента? Докато ние кибичим на работа...

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Реших да възкреся темата, след като гледах Infernal Affairs (филмът, на който The Departed е римейк). Основният извод е, че е безобразие да се даде Оскар за сценарий на точно такъв римейк, в който има само една основна разлика - мястото, където се развива действието. Всички ключови сцени са почти едно към едно в двата филма, и разликите са в полза на хонконгската творба. Дори има няколко момента в The Departed, които никак не се връзват със останалото, защото са копирани механично дума по дума и кадър по кадър от първоизточника. В оригинала липсват и грубите сюжетки дупки, които ги има в последните 20-30 минути на The Departed.
Освен това като цяло Internal Affairs е по-добър филм. По-стегнат, без излишно разтегнати сцени, с по-добър диалог и с един гениален Tony Leung в главната роля. Плюс отлична визия (все пак операторът е не кой да е, a Christopher Doyle).
Освен това като цяло Internal Affairs е по-добър филм. По-стегнат, без излишно разтегнати сцени, с по-добър диалог и с един гениален Tony Leung в главната роля. Плюс отлична визия (все пак операторът е не кой да е, a Christopher Doyle).
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
Шит. И без това много ме беше яд, че го изпуснах на Киноманията миналия ноември. И ко ше праим сега? 
Дем, отначало като ти видях ника, помислих, че и ти си се прежалил да гледаш Филм-ът!!

Дем, отначало като ти видях ника, помислих, че и ти си се прежалил да гледаш Филм-ът!!

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.