The Series Topic, Part III

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Martix
Archmage

Re: The Series Topic, Part III

Post by Martix » Thu Mar 24, 2016 12:45 am

Roland wrote:Искам само да напомня, че някои от сериалите, за които говорите, имат собствени теми тук, а много от другите спокойно МОГАТ да имат, ако им постнете тема, защото достатъчно хора ги гледат и биха ги обсъждали.

Идеята на всякакви сборни теми като тази е да се коментират работи, които няма да завържат особен разговор и не си струват отварянето на нов топик, не да поствате всичко в една тема.

+1
Културата в тоя форум е станала плачевна в последните 3-4 години.
There are no rules! I'm gonna get you!

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Thu Mar 24, 2016 2:41 am

Кои сериали - от обсъжданите в последните страници - по-точно? Освен "Скинс", чиято тема е на десет години вече сигурно, а и последният пост за него тук е от преди повече от два месеца. За всичко друго гледам, че се разменят по две-три мнения, ако и толкова. Трябва ли да им пускаме цели теми тогава?
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Litz
Ascendent

Post by Litz » Thu Mar 24, 2016 4:21 pm

tigermaster wrote:Кои сериали - от обсъжданите в последните страници - по-точно? Освен "Скинс", чиято тема е на десет години вече сигурно, а и последният пост за него тук е от преди повече от два месеца. За всичко друго гледам, че се разменят по две-три мнения, ако и толкова. Трябва ли да им пускаме цели теми тогава?
+1

за Скинс даже с Матрикс се преместихме в темата от преди 100 години. Или да е за The Night Manager и нащите три коментара? Щото тоя сериал, колкото и да е як и с егати актьорите е 6 епизодчета, а финалът му излиза в събота? Пък и дори да пуснем тема всеки коментар "Много як каст, Холандър най-много ме кефи обаче. Хю Лори е готин лошковец." и макс 6 коментара и то измъчени.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Mar 25, 2016 12:31 am

Еми в момента има по една активна тема на форум и това не е нито нормално, нито здравословно.

И какво като е на 10 години темата за Скинс? Ще ви се отразят постовете и няма да се закрепят за нея ли, що ли? :roll:
And you can't dance with a devil on your back...

Litz
Ascendent

Post by Litz » Fri Mar 25, 2016 1:05 am

Litz wrote:Ама си има тема за Скинс иначе с удоволствие бих разяснявала на дълго и широко защо 2 са по-добри от три :Д
Това аз го казвам и веднага се преместихме? На мен не ми е проблем на колко години е темата, просто не съм очаквала да се развихри такава дискусия и съм отговорила тук, в момента, в който видях че ще се пише повече, както е цитирано съм му казала да се преместим и се преместихме. Къде има проблем точно?

Повечето сериали обсъждани в тази тема ги гледат 2ма-3ма човека макс и заради това явно си нямат отделни. Ся що Daredevil няма тема си е друг въпрос. :neutral:

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri Mar 25, 2016 1:50 pm

Roland wrote:И какво като е на 10 години темата за Скинс? Ще ви се отразят постовете и няма да се закрепят за нея ли, що ли? :roll:
Нищо, просто хората, които заобсъждаха сериала тук, може и да не са знаели за нея в началото. После се прехвърлиха там.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Mon Mar 28, 2016 10:25 am

Яко спам у всяка тема, тва ще да ми е мотото. Ма ко да се прави.

Викинги продължава да оре дъното със завиден ентусиазъм. Квито проблеми имаха вторите 2 сезона на Тюдорите, тука са многократно умножени. Но за разлика от на Хенри простотиите или викинг-бюджетът е доста по-висок, или всичко е станало по-евтино, ама за статисти и локации пари се наливат. Останалото обаче е баси телевизионния плевел.
Сцени влизат и излизат самоцелно и привидно без смисъл като секса между уредена двойка след 20 години заедно, героите са повече от непостоянни, не е ясно през кви времеви периоди се минава, щото в единия епизод тъп викин пребива поп, щото една дума не може да обели на френски, в следващия го пердаши езика като роден. Мацката, дето го смята за говедо, 10 мин. по-късно се чука с него, че целият двор да ги чуе, ма кво ли не прави жена за единия оргазъм...
Всички останали се мотаят безцелно, предателствата са през 3 минути, ама вместо да гради напрежение и интрига, то дразни с инфантилност. Щото е явно, че нямат вече идея накъде отиват. Даже са им отпуснали повече епизоди, а те макар материал да имат за 20 сезона, чисто исторически, щото се занимават буквално с бащата на днешна Англия и най-известните викинги евъ, газят в едно блато на семейна простотия и квартални дърляния.

Boardwalk Empire имаше същия проблем. За 2 сезона изцеди каквото можеше от Атланта и героите там и вместо да се метне в Ню Йорк, а да остави Атланта на заден план си креташе 3 сезона в нищото. Викинги сякаш се опитва да направи това, но не смее да прави смели крачки напред и точи идиотщината, минаваща за сюжет по безобразно муден начин.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Mon Mar 28, 2016 1:13 pm

трубадур wrote: Сцени влизат и излизат самоцелно и привидно без смисъл като секса между уредена двойка след 20 години заедно, героите са повече от непостоянни, не е ясно през кви времеви периоди се минава, щото в единия епизод тъп викин пребива поп, щото една дума не може да обели на френски, в следващия го пердаши езика като роден. Мацката, дето го смята за говедо, 10 мин. по-късно се чука с него, че целият двор да ги чуе, ма кво ли не прави жена за единия оргазъм...
Е, то бяха минали някакви месеци, докато научи езика, а и Роло точно вече беше показан като човек, който учи езици бързо - започна да се разбира с англичаните пак за толкова време.
С другото съм съгласен обаче - това просто не е сериалът, в който се влюбих едно време. Ще догледам поне този сезон, де, но при положение, че след някой и друг месец ще започне вторият сезон на "Последното кралство", който, без да се опитва да ме дави в психологизъм и наркотични трипове, изгражда доста по-правдоподобни герои и по-интересна история, не знам...
Имам чувството, че нямат нито бюджет, нито идеи за свестни двайсет епизода. Ако проблемът беше само в идеите, поне щяха да натъпчат сезона с битки, което да поддържа интереса на хора като мен - вместо само няколко пъти да ми показват как воините в Уесекс тренират като някакви шаолинци... А то битки няма, което ми е голямата мъка. Ако беше само в бюджета, щеше да има по-интересна интрига, пък то... Чак някакви Ланистъри вкараха в един момент.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Mon Mar 28, 2016 2:29 pm

Тва за езиците дори не го помня, а Роло ми е любимецът (плюс кралчето и синчето в уесекс, които са напълно пропилени този сезон).

И кат стана въпрос за тия двмата - кечът за кралицата беше приличен, макар ония двама конника как съдраха входната врата и нито един тъпак не успя да ги уцели беше просто мега изпълнението, но останалото беше готин калабалък. Липсата на мелета, особено с класата на това от втори сезон е доста болна, да не говорим огромното количество PG секс дето сервират всяка втора сцена или па наркоманските залитания на Рагнар с китайката. А боят между Бьорн и бързърка беше толкова плачевно жалък, че да ти се доплаче, а пък за ненужното претрепване на мечето ептем не ми се говори.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Mon Mar 28, 2016 9:05 pm

The Walking Dead продължава да е най-малоумното магнетично нещо по талавизура. Как от сезон, започнал буквално с 3-часов екшън заораха толкова, едва ли някой може да каже. Но определено 16 епизода са им много и не знаят какво да правят с тях, освен в последните 2 минути на всеки от тях да утрепят някого. Но пък не мога да спра да го гледам. То е от тия заглавия, дето са си ми влезли в ежедневието и знам, че ще го гледам докат аз или то не приключи.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Apr 02, 2016 12:38 pm

Бря, мислех че Banshee http://www.imdb.com/title/tt2017109/ са го спряли на 2 сезон, а сега ми изскача, че почнал 4-ти. Първи сезон беше чист първосигнален бруталнен и ехем... сексуален кеф да се гледа. Дано става и нататък макар да ме съмнява нещо.
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Wed Apr 06, 2016 12:19 pm

"Луцифер" май ще бъде подновен за втори сезон :shock:
http://www.9news.com/news/nation-now/sa ... /119039023
Чак се учудвам, очаквах Фокс да му отсекат главата сега, обаче явно сериалът е доста популярен. И си го заслужава, де, при все че не излиза много от рамките на стандартното консултантско криминале. (Пък и това са ми най-сваляните преводи от години...)
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Thu Apr 07, 2016 8:55 pm

О, ти ли си бил това, ние с Ян за един епизод свалихме български субтитри и взехме да коментираме разни детайли по превода (от типа "а ти това как би го превел").

Иначе, проблемът на този сериал е, че няма по-некадърна актриса от тази в ролята на полицайката, просто няма. Голяма мъка е, налага ми се съзнателно да я игнорирам, за да не ми разваля впечатлението - за съжаление не успявам напълно.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Thu Apr 07, 2016 9:17 pm

Да не сте свалили само на неизлъчвания пилот субтитрите? Те не са мои, понеже, а са доста зле.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

Yan
Site Admin

Post by Yan » Thu Apr 07, 2016 9:49 pm

Не, епизодът с крилата беше.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.