Абсурдистан, и те за теб достойни, майко, бяха!

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Thu Feb 28, 2008 8:37 pm

Amelia wrote:Големият праз като гори. Като бях малка, всяка година подпалваха полянките пред блока в Младост 2 и не помня да е идвала пожарна да ги гаси. Ние обаче яко се забавлявахме да се правим на пожарникари. После баба ми ни играеше по един пердах, че сме целите в сажди и смърдим на огнище. Имах БАХТИ готиното детство! 8-)
:idea:
Леле, Амелиа, около 10 години съм живяла в Малдост 2, блок 214, точно преди последната спирка на 306!!! :shock: Cрещу църквичката на Свети Иван, май се казваще. И редовно сме ходили на сюрия почти до Студентски Общежития, цялата тайфа дечурлига, бетер през поляните!! :lol:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Feb 28, 2008 8:39 pm

Ние бяхме в 211 - едно малко сиво блокче нагоре към ония високите. Беше ми най-любимото място на планетата и там съм изкарала най-хубавите мигове в живота си.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Thu Feb 28, 2008 8:51 pm

Ахам!! Хапсълютно съгласна!!! :mrgreen:
И да, знам за кой блок говориш. Макар че ти може да си живяла по-късно. Все пак имаме доста разлика на години. Но аз дори започнах там първи клас - в 128 (сега познато като Алберт Айщайн) училище.
В твоя блок май живееха "митничарите".
Значи колко тичане, викане търкаляне и каране на ски по бреговете на рекичката е падало тан, не е вярно направо!! :lol:
А какъв ни беше интересен бате Гошо, който когато аз бях на 6/7 години, ни беше завъртял на всичките акъла. Понеже можеше да говори, докато се уригва!! :rofl: Дори там изкарах голямото земетресение от 74, или беше 76 година!!! :wink:

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Feb 28, 2008 9:40 pm

Е аз съм се подвизавала там след 81-ва. :lol:
Иначе да, тея полянки, с тая рекичка и с блатата наоколо, и гората на хълма, и прекрасната огромна Витоша насреща... Това място за мен е свещено. Сега бтв са наболи блокове навсякъде. Дори в блатото, ебати! Отрязаха любимите ми дървета, по които се катерехме, дядо ми си отиде, старците, с които се заяждаме измряха и те, приятелите се пръснаха и аз пораснах :cry:
Преди години като минах оттам, разбрах колко необратимо си е заминало всичко и ми стана толкова болно, че ревах сума време след това.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Fri Feb 29, 2008 2:03 pm

Много жалко!!! :cry: А отрязаните дървета, до едно бих им ги навряла някъде!!! :devil:

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Feb 29, 2008 2:32 pm

Ако не е едно, ше е друго. Нашите на село, благи овошки от секъв сорт и вид, пък просто си изсъхнаха в градината, като го нямаше баща ми да се грижи за тех. И цялото село покрай тях. Добре, че вече и не минавам оттам.

Някой нема ли да пенсионира и таа тема, в таз връзка. :?
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Super M
Warmage

Post by Super M » Fri Feb 29, 2008 4:15 pm

За мястото, край което върху един мост строят метрото в момента ли говорите - дето в най-общи линии се намира между Онкоболницата "Александър Малинов" и "Андрей Ляпчев" с рекичката и височините?
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri Feb 29, 2008 6:01 pm

Статия от в. "Сега" със заглавие "420 русенци се погнусиха от децата от Могилино".
"Да си ги вземат белгийците, щом толкова си ги искат". Такива реплики се чуха на протестно събрание в русенския кв. "Средна кула" срещу преместването на децата от Могилино в изоставено училище в центъра на квартала.
Трети ден местните хора се бунтуват срещу възпитаниците на интерната, който се прочу в чужбина с ужасяващите условия на живот и в резултат ще бъде закрит. 420 от общо 3400 жители на квартала са се подписали досега срещу предложението на русенския кмет Божидар Йотов на запуснатия имот да се построят 4 малки къщи, в които децата да продължат живота си в нормални условия. Парите за тези жилища бяха събрани в национална дарителска кампания на Би Ти Ви. Заради неочакваната съпротива общината оттегли вчера от сесията на общината точката за Могилино. "Време е българите да приемат, че има тежко болни деца, а не само да изразяват мнимо състрадание", коментира бунта кметът на Русе.
"Средна кула" е тих и спокоен квартал. Старото училище е върху терен от близо 3 декара, където има достатъчно място и за изграждане на прилежаща инфраструктура към четирите къщички - алеи, градинки и др. Според Божидар Йотов близо 100-годишната сграда не се ползва, тъй като е доста амортизирана, а и в квартала няма достатъчно деца, за да се поддържа учебното заведение. Откакто общината обяви идеята си, местните жители си харесаха иначе заключения имот за здравна служба или пенсионерски дом.
Според противниците на предложението мястото на децата не е в центъра, "пред очите на хората", а някъде на закрито. За целта имало достатъчно площи - в боровите гори и други терени. Майките в "Средна кула" не желаят техните деца да общуват с недъгавите си връстници. До определеното място има детска градина и местните се опасяват, че децата в нея ще се заинтересуват от съдбата на изоставените си болни съседчета.
"Изкараха ни нацисти, какви ли не!", възмущават се бунтовниците от "Средна кула". "Нарекоха ме примитивница, защото казах, че първо трябва да се потърси причината за раждането на такива деца. 90% от тях са от ромски семейства, от пияни бащи, от 20 сестри и балдъзи. За да се излекува една болест, трябва първо да се намери причината", обяснява Галина Атанасова.
"Нямаме нищо против децата, просто смятаме, че трябва да бъдат настанени в боровата гора", казва Лазар Енчев, собственик на местната фабрика за чорапи, която е срещу училището. Неговата дъщеря Каролина Пенкова е инициатор на подписката срещу децата от Могилино. Сега бащата се оплаква, че я питали по сто пъти дали има деца и имало тенденциозно отношение към семейството. Според него за болшинството от хората тук бившето училище е естественият център на "Средна кула" и затова мястото на децата не е там. Енчев твърди, че местен човек - Стефан Каракашев, вече е дарил 2 декара земя на около километър оттук, за да се направят там къщичките. "Не може това да ни го определят от 300 км. Казват ни, че тук имало комуникации, ами най-добрите комуникации са под жълтите павета", възмущава се фабрикантът. Той вече е постигнал договорка с кмета проблемът да бъде дискутиран в четвъртък в "Средна кула".
За повечето хора в квартала проблемът е, че община Русе ги е изправила пред свършен факт, без да попита за тяхното мнение. 69-годишният Йордан Стойков например е твърдо против, защото ще се унищожи площадката на училището и местните деца няма да имат къде да играят. "Тук е важна автоспирка, а гледката на децата няма да е като за център на квартал", смята човекът. "Първо ни докараха тук да живеят цигани. Заради техните деца нашите избягаха в Русе и така се затвори училището, а сега искат да го затрият изцяло. Не си даваме школото, в момента детските градини са пълни, може един ден пак да го отворим", казва Стойков. И заключава: "Не прави чест на градската управа, че и кметът Йотов е от тази махала. Нека поне ни оставят центъра. Ей го - киносалонът пустее, пенсионерският клуб отзад не функционира, магазина го затвориха, поне да остане игрище за децата да играят, да се събират на центъра!"
"Възрастните са против, по-младите хора са "за", усмихва се продавачката на вестници Елица. На нея децата няма да й пречат, макар че ще са точно зад павилиона. На същото мнение е и Мирослава. "Децата не са виновни за това решение, няма да навредят, да не са наркомани?!", пита момичето. Според Красимира Атанасова преместването на малчуганите от Могилино ще доведе до облагородяването на квартала. "Не можем да ги хвърлим в контейнера, защото са различни!", казва тя. Някои от този лагер дори обмислят възможността да пуснат контраподписка, за да се чуят и техните гласове. Кметският наместник Диана Великова пък засега пази мълчание по раздора.

Плаче ми се...
Добре че го има последният параграф. А също и този коментар:
http://www.segabg.com/online/article.as ... id=0000901
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri Feb 29, 2008 6:31 pm

http://dnes.dir.bg/2008/02/29/news27242 ... #sepultura

Коментарите са убиец просто!
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Fri Feb 29, 2008 7:59 pm

Само аз ли съм малко предубеден към олигофрените...
Сигурно съм лош човек... :roll:
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Fri Feb 29, 2008 8:50 pm

Jaime, a какво са ти направили? Понеже аз имам предубеждения, към много видове хора. Но всичките от моя списък са избрали да с такива каквито са. И някои избори са доста гадни! Има крадци, убийци, изнасилвачи, идиотки които си зарязват децата, изобщо - изверги много!!!

Как не ги е срам просто??? Искат точно това което навсякъде се "изкоренява" в момента, да ги покрият някъде!! :evil: И не искат децата им да ги виждат или общуват с тях, като че ли имат нещо заразно!!! :?
Но какво точно пречат тези деца?? На кого ще навредят и кого ще нападат, имайки предвид че много от тях дори не могат да се движат добре. И макар и да не играят с "нормални" деца, поне духовното им състояние само може да се подобри гледайки ги поне от прозореца
Интересно ми е от кога се пита гражданите за всичко! В България политиците взимат всичко живо за идиот, а тези хора искат изведнъж там да стане Швеция ли?!
Много се извинявам, но ми хрумва само едно: Дано им се връща!

Jaime, в продължение на 6 години съм си карала ваканциите с такива деца и младежи, като монитор, по лагери. Макар и не толкова тежки случаи. И няма по-добри и благодарни човечета от тях. Имат си кусури като всички деца или хора, но в някои аспекти са доста по-свестни от "нормалните".

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri Feb 29, 2008 9:15 pm

Бая, благодаря ти за мнението.
И ти свалям шапка.

Иначе и аз съм предубеден към някои хора. Духовните инвалиди са на едно от първите места. Не физически, не душевни - именно духовни инвалиди, които външно си изглеждат съвсем наред. А всъщност са едни от най-големите уроди.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri Feb 29, 2008 10:09 pm

Мда, изпревари ме Минувачът. Щях да напиша, че ако срещу нас решат да строят дом за духовни инвалиди, щях да се самозапаля демонстративно на площада. Другите инвалиди не ми пречат и не мисля, че ако ги скрием в мазетата си, животът ни ще цъфне като ябълка напролет. Мисля си, че наистина нямаме никакъв шанс, щом взехме да се гнусим и един от друг.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Fri Feb 29, 2008 11:07 pm

Ми... Сигурно сте прави, въпреки че и на мен ми се е налагало да работя с олигофрени (всъщност умствено изостанали по новата класификация, че да не ги обидим) и впечатленията ми са по- скоро неприятни. Същества, които си ръфат ръкавите, носят си блузата вместо гащи и мастурбират по коридорите, почти неконтролируеми и най- гадното- без потенциал за развитие. Без капчица потенциал... Всъщност си мисля, че това ме отвращава толкова силно у тях. Просто признавам каква е водещата ми емоция, та ако ще това да ме прави лош. И не мога да работя с такива. Шизофрениците ги понасям, личностовите разтройства понякога дори ме кефят обаче с умствено изостанали... Не знам, в психотерапията казваме, че човек като си седне срещу клиента и трябва да си "опипа" емоцията и ако не му пасва този клиент просто да не се опитва да работи с него. Аз освен диагностика на умствено изостанали друго не бих правил. Просто не мога и нямам желание да се уча да мога. И до някаква степен ги разбирам хората, които не искат да строят жилищата в техния квартал... Гадно е някак... И все пак като чух за това запитах себе си- "а бих ли искал да са в моя град?". И отговора, разбира се, е не, не искам. Ама е лесно да плюя русенци, когато проблемът си е техен...
И изобщо се дразя около целия тоя шум, който се вдигна около случая Могилино...
И... ако трябваше аз да събирам пари за нещо последното нещо за което бих събирал са умствено изостаналите при положение, че например има толкова много домове за деца лишени от родителски грижи. Деца с потенциал някакси... Макар че понякога се питам за къф ли *** ни е целия тоя потенциал? :roll:
И те така.
Май ми идва много научната литература напоследък....
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Mar 03, 2008 11:41 am

http://www.segabg.com/online/article.as ... id=0000902

мдам, за пореден път някой си е хапнал за наша сметка
This is it. Ground zero.