Да, за новия Крал Артур става дума (на Гай Ричи) и новият Робин Худ с Джейми Фокс и брачеда от кингсмен и елтън джон (знам му името, ама нямам идея как се произнася Тарън Еджергтън или нещо си

).
Артур си ме кефи заради главния, екшън сцените, заснемането и всичкото, амелия яко го насра като аз и пензата му се радвахме
Новият робин има цял един час да догледам и мегдан да се сговни с могъщество колко щеш, ама за първата си половина е супер наясно какво иска да е и го изпълнява. Ако махнем уводния наратор почти нямам забележеки. Няма една оригинална врътка в историята и е явно накъде отиват нещата, но е толкова консистентен в качествата си, че ме изненада доста приятно. За съжаление явно не им е времето на тия филми и публиката въобще не ги кльопа. А и както казах, имам сериозни съмнение колко добре ще приключи, ама екипът го е взимал насериозно и са се постарали бая.
Но и двата филма са странен мишмаш от модерни похвати, наблъскани в средновековен сетинг, без да ги ебе колко исторически достоверно е. Реално тия филми никога не се и стараят на тоя фронт, ама се опитват да минат, че да изглеждат по-тежкарски. В тоя филм не им пука, имат си странната идея (стрелите и лъковете тука се ползват като калашник например, архитектурата е от поне 3 различни епохи, дрехите са едва ли не от оня ден) и си газят с цел.