Абсурдистан, и те за теб достойни, майко, бяха!
Moderator: Moridin
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Мор, какво точно искаш да кажеш с това "същото, но наобратно"? Аз НЕ КАЗВАМ, че турците НЕ изразяват анти-български настроения! Просто казвам, че И българите изразяват анти-турски настроения - т.е. че това, което ти казваш за идеята на клипчето, според мен де факто в България не е вярно. Виж последното ми изречение, за настроенията и провокациите и от двете страни бе 

Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Жоро ме изпревари.
При израелците и палестинците, както и при корсиканците също е така - само една шепа идиоти намират смисъл във взаимното си трепане за територия. Огромното мнозинство хора от който и да е етнос или националност искат да живеят нормално помежду си.
Прочее, за мюсюлманите - замислете се за все по-нахалните им според мен искания в западноевропейски държави властите да се съобразяват с тях като специална група. И за това, че наскоро архиепископът на Кентърбъри (това е водещият духовник в англиканската църква) съвсем сериозно заяви, че части от шериата (ислямския закон по Корана) трябвало да влязат в британското законодателство, за да можела мюсюлманската общност да се интегрира по-добре.
За моя радост всички британски медии реагираха еднозначно отрицателно.
При израелците и палестинците, както и при корсиканците също е така - само една шепа идиоти намират смисъл във взаимното си трепане за територия. Огромното мнозинство хора от който и да е етнос или националност искат да живеят нормално помежду си.
Прочее, за мюсюлманите - замислете се за все по-нахалните им според мен искания в западноевропейски държави властите да се съобразяват с тях като специална група. И за това, че наскоро архиепископът на Кентърбъри (това е водещият духовник в англиканската църква) съвсем сериозно заяви, че части от шериата (ислямския закон по Корана) трябвало да влязат в британското законодателство, за да можела мюсюлманската общност да се интегрира по-добре.

- RRSunknown
- Elder God
Вярно е това но в сравнение с много други мюсюлмани турците не вземат насеризно исляма. Ако го нямаше с искувственото ДПС и с измислените си претенции на никого нямаше да му дреме за новини на турски и подобни. Аз лично не познавам турчин който да гледа подбни новини или да роптае че в училищата не се говорело на турски. Специално пък хора живеещи в Истамбул не могат да се начудят как може в България да има хора които се наричат турци и се вживяват в исляма.
- Moridin
- Global Moderator
Роум - "същото, но наобратно" значи, че дори 10% от българите да са анти-турски настроение, 90% по-скоро не са (това беше отговор на каквото ти каза, че имало достатъчно анти-турски настроения)
Така че да изясня мнението си - и от двете страни има по 10% по-фанатизирани (макар аз лично да мисля, че те са повече и то чувствително сред турците; като в този случай под анти-български настроения разбирам нежелание да се спазват българските закони, да се приобщиш към българската общност, да говориш български език; но тия числа не мога да ги защитя) хора, като това специално филмче показва турските 10%.
Така че да изясня мнението си - и от двете страни има по 10% по-фанатизирани (макар аз лично да мисля, че те са повече и то чувствително сред турците; като в този случай под анти-български настроения разбирам нежелание да се спазват българските закони, да се приобщиш към българската общност, да говориш български език; но тия числа не мога да ги защитя) хора, като това специално филмче показва турските 10%.
Last edited by Moridin on Sat Feb 16, 2008 5:33 pm, edited 1 time in total.
This is it. Ground zero.
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Мор, аааа, ясно... ми... мдам... значи в такъв случай в последните си няколко писанийца и двамата казваме на практика горе-долу едно и също
А това дали са 5, 10 или 40 процента, за момента си остава чиста проба гадаене - няма как да го разберем, дори и с всенароден референдум няма да стане, освен ако референдумът не бъде проведен с дейното участие на серум на истината и детектор на лъжата - а дори и тези начини хич, ама изобщо не са сигурни 

Eric: I use my sword to detect good on it.
- Moridin
- Global Moderator
Между другото по един друг въпрос - ако държавата провежда националистка политика и дава преференции (данъчни, трудови, образователни, етц) на население, което се декларира като българско, спазва български религия, обичаи и език - това дискриминация ли е по смисъла на нашата конституция и ако да, защо е незаконно и защо точно е лошо? Какви други мерки има държавата мирно да запази етническата си цялост, освен да предложи по-добри условия на собствения си етнос?
Това теоретично погледнато само. Не коментирам как такава политика би се разразила на разпалването на етнически конфликти, макар че познавайки социалното и икономическо положение на малцинствата, най-вече на циганите, по-скоро би туширало въпросните.
Това теоретично погледнато само. Не коментирам как такава политика би се разразила на разпалването на етнически конфликти, макар че познавайки социалното и икономическо положение на малцинствата, най-вече на циганите, по-скоро би туширало въпросните.
This is it. Ground zero.
Не съм юрист, но конституцията не гарантира ли равенство на всички граждани пред закона? Затова и напомних фактическото положение у нас в предишния си пост.Roamer wrote:Така де, Мор не казва, че става това, просто пита дали би било конституционно и т.н. Аз лично просто не знам, нямам необходия ценз, за да определя
http://www.vsekiden.com/?p=22988
имаме новинааааа
. Стоичков ще издава Маркес в България

Ако щете вярвайте
имаме новинааааа

Ако щете вярвайте

Where I was
I had wings that couldn't fly
Where I was
I had tears I couldn't cry
I had wings that couldn't fly
Where I was
I had tears I couldn't cry
- BaYa
- Forsaken
Da mucho miedo, verdad?!?!?!?Marfa wrote:Стоичков и Маркес в едно изречение...

Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!