Ейййй Ице супер здрава тема, мерси че ми я напомниpasser-by wrote:http://shadowdance.info/forum/viewtopic.php?t=4413
Може ли да не наблъскваме 10 теми в една?
Дето викат едни съседи - никой не чете тоя форум.

боже колко е яко да си винаги прав

Moderator: Moridin
Ейййй Ице супер здрава тема, мерси че ми я напомниpasser-by wrote:http://shadowdance.info/forum/viewtopic.php?t=4413
Може ли да не наблъскваме 10 теми в една?
Дето викат едни съседи - никой не чете тоя форум.
Напълно съгласен. Сами показват, че всъщност СЕ влияят от това какво мисли обществото за тях. Да не говорим, че така тези хора (които участват в подобни идиотски инициативи; не е нужно да е cъщия пример) сами си създават повече проблеми.Amikae wrote:Поредната жалка история. Сами си го слагат с подобни инициативи.
Какъв е смисълът от ясна демонстрация? Ако не те е срам, не виждам никаква логика да показваш, че не те е срам. Аз дори не мога да си го представя (може просто да нямам богато въобръжение)не виждам нищо странно и лошо в това да се направи ясна демонстрация, че не те е срам от това, което си, щото няма нищо срамно в него.
Защото в обществото няма негативно отношение към изрусените хора. А според теб ако се организира парад на зеленооките хора, ще се появят ли скинари да ги бият и да хвърлят бомби по тях? Ще има ли нужда да се изпращат десетки полицаи да ги пазят и въпреки това не е сигурно дали ще са достатъчно?kalendarut_ska4a wrote: А защо по тази логика няма "straight" парад? Или блонд парад?
В случая под 'горд' се има предвид да не те е срам или страх да показваш/споделяш, че си гей. Сравнението с инвалид ми се струва много неподходящо по няколко причини. Първо- ако не можеш да ходиш имаш доста сериозно физическо ограничение, докато хомосексуалността няма влияние върху физическите и умствени способности. Второ- хората не се раждат инвалиди, а стават такива в резултат на инцидент или заболяване. Сините очи и червената коса от друга страна са вродени аномалии, но никой не очаква да не парадираш с тях въпреки че в днешно време е лесно да се скрият. И последно- за инвалид също би било най-добре да приеме тази част от себе си и да не се срамува от нея или да се опитва да е крие, което е точно значението на 'горд' в случая.kalendarut_ska4a wrote:Трето, защо пък трябва да си ГОРД, че си хомосексуален ???![]()
Все едно някой инвалид да почне да се гордее с това, че няма крака.
Една цел е други хора в твоята или подобна ситуация, които ги е срам, да видят че отношението на обществото може да се преодолее. На много хора точно такива събития биха им помогнали да превъзмогнат срама си. Втора цел е поне някои от хората, които смятат че трябва да те е срам и да криеш тази страна от себе си, да се замислят дали са прави- това естествено не е директен ефект от прайда, но парада привлича вниманието на медиите и поражда много повече дискусии по въпроса.Какъв е смисълът от ясна демонстрация? Ако не те е срам, не виждам никаква логика да показваш, че не те е срам. Аз дори не мога да си го представя (може просто да нямам богато въобръжение)
Users browsing this forum: Semrush [Bot] and 1 guest