Забавности и компетентщини

Мръсните страсти – на сапун
Trip
Moderator

Post by Trip » Sat May 01, 2010 2:21 pm

Eми тва е щот не ме кефи тематиката. Твърде близка е до нашата действителност, а аз съм чуждопоклонник.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sat May 01, 2010 2:28 pm

Не можеш го оцени това психологизма и катарзиса, дори да ти цопнат в супата като Дон Дракона Уилсън с все нинджи на четирите елемента, при това увити в станиол! Знаех си, че като експерт си кръгла нула. Зиро. Това си ти. Опреледям това като чиста проба картотека дезидерата, да не кажа направо стеркус, но като ти навра призовка с все актонотое клавата в носа и ще си говорим тогава! Ха! :evil: :surly:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Trip
Moderator

Post by Trip » Sat May 01, 2010 2:33 pm

...смях....твърде....силен....дълъг.... задушавам ....се!!!.....

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat May 01, 2010 3:44 pm

Тъй като ми спряха тока (в най-буквалния смисъл) не успях да се включа навреме в коментара преди разделението но все пак да уточня че въпроса с цитата остава висящ.
Различните тълкувания на закона в случая изобщо не са ми в сферата на интерес и не ме интересуват. Това което ме интересува е принципно - да се докаже или отрече истинноста на твърдението за експертността. Засега тъй като цитат няма следва да приемем че Il_Dotore не може да намери такъв цитат и следователно следва да признае че това което представя за доказан факт всъщост е лично негово мнение. А както знаем мненията и личните убеждения не са факти.

Il_dottore
Merchant

Post by Il_dottore » Sat May 01, 2010 5:05 pm

AlDim wrote:Що пък не, имаме си случай с предаване на изплагиатствани творби на конкурс с парична награда, самопризнание на виновника и писмено доказателство за деянието в пощата. А и тука се навърта някой-друг правен експерт, с който може да се консултираме. :lol: Господин Ивайло Господинов Иванов от Варна да се готви. :lol:
преди да изреждаш съставите от НК, чувал ли за чл. 9, ал. 1 от него?

Престъпление е това общественоопасно деяние (действие или бездействие), което е извършено виновно и е обявено от закона за наказуемо.

И така:
1. Да е обществено опасно.
2. Да е извършено виновно.
3. И чааааак тогава вече ще ми сочиш кое деяние е обявено за наказуемо.

Обществена опасност и вина са две много дълги теми, които лаиците винаги прескачат. Особено вината. Ето там е онова "анимус пасенди", което обърка Милена.

До RRSunknown: Мина доста време оттогава, а и не ми се рови. Общото впечатление се налага от постовете на Трип. Е, едва ли някой аматьор ще заяви в прав текст, че е голяма работа. Но започне ли да спори, когато го наречеш "аматьор" - някой говореше нещо за контекста...
А колко зайци ще се смеят - мисля, че няма значение.

Trip
Moderator

Post by Trip » Sat May 01, 2010 5:18 pm

Аз пък мисля, че за теб има значение :lol: :lol: :lol: Но и да няма, си е забавно :lol: Общото впечатление се налагало, ясноооо :lol: :lol: :lol: Спорели като ги наречеш аматьори :lol: :lol: :lol:

Анемус пасенди!

Il_dottore
Merchant

Post by Il_dottore » Sat May 01, 2010 5:22 pm

Trip wrote:Аз пък мисля, че за теб има значение
Всъщност не. Аз не съм кокаин, че да се харесвам навсякъде.

Trip
Moderator

Post by Trip » Sat May 01, 2010 5:24 pm

А, ясно, понеже кокаинът се харесва навсякъде. Писателско метафорично мислене :lol:
Жалко само, че анемус пасенди ще ни попречи да те осъдим, много ми се слушат твои пледоари. Със сигурност са почти толкова забавни, колкото споровете ти по форуми :lol:

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sat May 01, 2010 5:26 pm

(ЕДИТ: добавен цитат)
Il_dottore wrote:До RRSunknown: Мина доста време оттогава, а и не ми се рови. Общото впечатление се налага от постовете на Трип.
Значи адвокат с 12-годишен стаж изказва твърдение, че лицето Х казало това и онова. На многократни питания от няколко души да се обоснове с цитати от лицето Х, той отговаря с общи приказки. Интересен подход за юрист.

Забавното е, че Ивайло Иванов смята Емануил Томов за немеродавен оценител на литературни текстове, а същевременно повече от половин година го гони из нета и отделя време и енергия на псевдоспорове с обтекаеми изказвания (от страна на Ивайло Иванов) и опити да докаже, че конкурсът за разказ в ШД бил организиран от аматьори - нещо, което никой не е отричал.

Това понеже Емануил Томов преди време се е изказал неласкаво за творба на Ивайло Иванов.

Ей, какво нещо е "реализирал се писател фантаст и адвокат с 12-годишен стаж" да не приема критично изказване! Даже от човек, чието мнение смята за невалидно! Всъщност... дали наистина го смята за невалидно, щом толкова му обръща внимание? :lol:
Last edited by passer-by on Sat May 01, 2010 5:43 pm, edited 1 time in total.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Il_dottore
Merchant

Post by Il_dottore » Sat May 01, 2010 5:34 pm

passer-by wrote:....и опити да докаже, че конкурсът за разказ в ШД бил организиран от аматьори - нещо, което никой не е отричал.

:lol:
Супер! Да смятам ли дебата за закрит?

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sat May 01, 2010 5:36 pm

Il_dottore wrote:
passer-by wrote:....и опити да докаже, че конкурсът за разказ в ШД бил организиран от аматьори - нещо, което никой не е отричал.

:lol: :lol: :lol:

Ти чете ли изобщо какво написаха няколко души на предишните страници? И втората половина на горния ми пост? Че на много малка част от него реагираш.

Или много държиш да се съгласим с теб, че тези, които те оценяват ниско всъщност не вАжат, от което да излезе, че тези, които те оценяват високо са експерти... опа, май се оказа, че не са. :lol:

Ако щеш вярвай, но ти и творбите ти не сте чак толкова интересни за целокупното българско население или дори само за българските фенове на фантастика и фентъзи.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Il_dottore
Merchant

Post by Il_dottore » Sat May 01, 2010 6:30 pm

passer-by wrote:
Il_dottore wrote:

:lol: :lol: :lol:

Ти чете ли изобщо какво написаха няколко души на предишните страници? И втората половина на горния ми пост? Че на много малка част от него реагираш.
Тази част ли имаш предвид: "Това понеже Емануил Томов преди време се е изказал неласкаво за творба на Ивайло Иванов.

Ей, какво нещо е "реализирал се писател фантаст и адвокат с 12-годишен стаж" да не приема критично изказване! Даже от човек, чието мнение смята за невалидно! Всъщност... дали наистина го смята за невалидно, щом толкова му обръща внимание
"
Че какво толкова има в нея?

Не успях да разбера сами ли твърдите, че сте аматьори или считате въпроса за спорен?
А Трип ще каже ли в прав текст, че също счита конкурса ви за аматьорски?

Trip
Moderator

Post by Trip » Sat May 01, 2010 6:38 pm

Да, конкурсът ни е аматьорски, естествено, не сме нито издателство, нито всички до един имаме диплома по журиране :lol: :lol: :lol:
Аматьорски = конкурс, правен на доброволни начала, без очаквания за финансова облага. Нал тъй?

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sat May 01, 2010 6:40 pm

Тъй като форумната администрация по някаква необяснима за мен причина не те банва, а предпочита да те храни с кексчета белким от теб порасне един голям и послушен трол, ще вляза в тон и ще ти заявя в прав текст това, което, оказва се, единствен ти от участвалите в конкруса не е разбрал.

Конкурстът е организиран от непрофесионално и списвано изцяло на доброволни начала списание. Оценителите в конкурса са непрофесионалисти в областта на литературната критика. Никой никога никъде и по никакъв повод не е твърдял противното. Сами твърдим, сами сме твърдили и вероятно ще продължаваме да твърдим*, че сме аматьори в писателското и литературно-критическото поприще. Опитвам си да си представя защо някой е решил, че сме Съюза на българските писатели под прикритие, но не мога да си обясня причината. Може би защото такава няма.

-----------------
*Освен ако някой не стане професионален писател и/или литературен критик.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Il_dottore
Merchant

Post by Il_dottore » Sat May 01, 2010 6:42 pm

Trip wrote:Да, конкурсът ни е аматьорски, естествено, не сме нито издателство, нито всички до един имаме диплома по журиране :lol: :lol: :lol:
Аматьорски = конкурс, правен на доброволни начала, без очаквания за финансова облага. Нал тъй?
... и не познавате добре литературата.

И това кажи Трип, и това!