Dragon Age : Origins

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Beric
Paragon

Post by Beric » Fri Nov 06, 2009 8:52 pm

долу има нещо като странична уличка, откъдето могат да излязат още 1-2 виж да не си я изтървал. ако не е това, може би е някакъв бъг :(

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri Nov 06, 2009 9:11 pm

Драгъне, точно това е, подобно, но идеята е същата.

Аз съм на края на чейна с храма и Ashes, мисля да поуча два часа и после да килна дракона. Посъбрах вече и още пари, паднаха ми две много хубави двуръчни оръжия и май Огрен и моя дюд ще си имат два различни сета в зависимост от това дали се бия с тежко бронирани или не (чуковете имат повече арпен).

Beric
Paragon

Post by Beric » Fri Nov 06, 2009 11:01 pm

Зачетах пълния гайд и се оказа, че може да се хомосексуалства и със Зевран :) А при някакъв невероятно сложен вариант е възможна четворка, с него, Лилиена и неква мацка от кръчмата в Денерим.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Nov 07, 2009 12:33 am

Бтв, има един елемент от последните няколко Final Fantasy, който супер много ми липсва в западните РПГ-та, а именно Optimise опцията в менюто за екипиране, която директно ти слага най-подходящите и добри като за теб снаряжения с цъкане на един бутон. Сега, ясно, че малко като понапредне човек, вече е по-наясно кое е оптималното лично за него, отколкото е AI-то на играта, обаче за началните часове тая опция винаги ми е била супер много от полза като човек, дето не обича да се рови по детайлите на екипировката си...

Бтв, ако съм идиот и всъщност я има и тук, плс споделете да не се излагам :mrgreen:
And you can't dance with a devil on your back...

Yan
Site Admin

Post by Yan » Sat Nov 07, 2009 12:36 am

Родното издание има кодове за бронята и за Stone Keep. За жалост ръководството е на български, както и задната част на обложката. Добрата част е, че все пак термитите ги има и с английските им наименования.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Sat Nov 07, 2009 1:04 am

В крайна сметка се наложи да почна отначало защитата на Redcliffe, доста досадно, но поне този път спасих почти всички без двама милиционери и си пребих зомбитата долу без помощта на рицарите горе.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sat Nov 07, 2009 1:36 am

Досадни са доста зомбитата, трябва да се разкарваш напред назад до хълма за да ти хелпват тъпите темплари, седящи горе.

Аз навъртях вече 30 часа и съм на елфарките, които имат проблем с върколаци и там дилемата ще е елфари срещу върколаци. Пробвах дракона преди Urn of Sacred Ash и му взех точно 10% преди да ми изтрие цялото парти, но не съм се занимал сериозно. Ще се върна да го прасна на 20ти лвл, сега съм 16ти и беше яко гърч. Мисля да си вложа якото пари в една сосна броня в Денерим или Lifegiver пръстена от Орзамар, ама все чакам да падне нещо хубаво. Бтв има един магазин, който се казваш по същия начин в Балдур'с Гейт 2 - Wade's Emporium, това ако не е култ, нз какво е:)

Към Симеон: Никога в съзнателния си живот на ролеви геймър не съм и не бих ползвал подобна опция. Една сериозна доза от кефа в тези игри е именно луута и удоволствието самичък да си го подреждаш ;). Чети статистиките на всичко и балансирай между броня и стамина/мана дрейн, не е сложно, за оръжията е още по-лесно (с изключение на факта, че за някои секции ще ти трябва арпен де).

Бтв огромно евала на Байоуеър за трудността - 16то ниво съм и с доста назобано парти, при което дадени битки, ако направя грешка или не ползвам достатъчно тактика остро ги губя. Смисъл засега усещането за "мечка стръвница" от БГ-тата липсва и има интрига. И това е на нормал, баси якото. Взех втора специализация и сега съм шампион/berserker - има благи пасивни бонуси и доста приятен Rally cry от шампиона, от бързъкъра има естествено енрейдж и накрая мазно абилити, с което може понякога да се прави 150+ демидж. Мориган си развих на Primal и Entropy, primal на cold that is. Момата вади е баси сосния dps, а близардът е няма такавата лудница, някакви тотално хоуплес битки съм ги вадил от нищото с един близард, срещу арчъри е болницата просто, само седят на едно място и си падат и по 9 демидж на 2 сек.

Пействам тук един списък къде и как се взимат специализациите от форума на форплей, бая е удобен:

Mage
Arcane Warrior: Learned From: The Presence in Brecilian Ruins (“Nature of the Beast” quest line)
Blood Mage: Learned From: Desire Demon in Fade (“Arl of Redcliffe” quest line)
Shapeshifter: Learned From: Morrigan (Companion), Varathorn (Dalish Camp)
Spirit Healer: Learned From: Wynne (Companion), Wonders of Thedas (Denerim, after Landsmeet starts)
Rogue
Assassin: Learned From: Zevran (Companion), Alarith’s Store (Denerim, after Landsmeet starts)
Bard: Learned From: Leliana (Companion), Alimar (Orzammar)
Duelist: Learned From: Isabela (The Pearl in Denerim)
Ranger: Learned From: Bodahn’s Wares (Party Camp)
Warrior
Berserker: Learned From: Oghren (Companion), Gorim (Denerim Market)
Champion: Learned From: Arl Eamon (at the end of the “Urn of Sacred Ashes” quest line)
Reaver: Learned From: Kolgrim (Wyrmling Lair)
Templar: Learned From: Alistair (Companion), Bodahn’s Wares (Party Camp)

ЛИнк за гайда, за който говори Берик - това е официалният Прима гайд:

http://www.megaupload.com/?d=BRUHEMFY

Малко ми е тъпо, че не мога да взема Рийвър, защото пречуках Колгрим, ама те с Champion са си в Алтернативност май или иначе просто няма да имаш достъп до битката с дракона.
Last edited by Muad_Dib on Sat Nov 07, 2009 1:40 am, edited 1 time in total.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sat Nov 07, 2009 1:40 am

Берик, плс кажи с коя програма се отваря този проклет файл и ако има и линк откъде се сваля ще те черпя (програмата, не файла). И дано твоят да е същият.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Nov 07, 2009 1:59 am

Muad_Dib wrote:Към Симеон: Никога в съзнателния си живот на ролеви геймър не съм и не бих ползвал подобна опция. Една сериозна доза от кефа в тези игри е именно луута и удоволствието самичък да си го подреждаш ;). Чети статистиките на всичко и балансирай между броня и стамина/мана дрейн, не е сложно, за оръжията е още по-лесно (с изключение на факта, че за някои секции ще ти трябва арпен де).
Kakto veche pisah, kogato toku shto sym pochnal nqkakva igra, ne mi se rovi iz statistikite. Tova pri men stava po-kysno, kogato veche sym se zaribil i sym vlqzyl v ritym. V nachaloto taq opciq e super udobna. A che ti nikoga ne si q polzval e qsno, shtot ne igraesh FF principno.

Btw, toq guide struva li si? Shtoto tuka go prodavat, daje pak ima limitirano harcover numbered jerk-off edition...

Beric
Paragon

Post by Beric » Sat Nov 07, 2009 1:59 am

тва се чете с някакъв аддон за мозилата. пишеш в гугъл разширението то ти го дава и се инсталира само за 30 секунди

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sat Nov 07, 2009 2:58 am

Roland wrote:
Muad_Dib wrote:Към Симеон: Никога в съзнателния си живот на ролеви геймър не съм и не бих ползвал подобна опция. Една сериозна доза от кефа в тези игри е именно луута и удоволствието самичък да си го подреждаш ;). Чети статистиките на всичко и балансирай между броня и стамина/мана дрейн, не е сложно, за оръжията е още по-лесно (с изключение на факта, че за някои секции ще ти трябва арпен де).
Kakto veche pisah, kogato toku shto sym pochnal nqkakva igra, ne mi se rovi iz statistikite. Tova pri men stava po-kysno, kogato veche sym se zaribil i sym vlqzyl v ritym. V nachaloto taq opciq e super udobna. A che ti nikoga ne si q polzval e qsno, shtot ne igraesh FF principno.

Btw, toq guide struva li si? Shtoto tuka go prodavat, daje pak ima limitirano harcover numbered jerk-off edition...
Няма такива филми, всичко е до възприятие. Аз обичам екрани със статистики и за мен са важа част от CRPG-experience-a. Колкото по-бързо се научи човек на това кой стат за какво служи, толкова по-бързо ще мачка. И плс само не ми избивай на ФФ-рант, защото както знаеш ми трябва адски малко да ти кажа точно колко японските ролеви игри са ролеви, ама на таратанци и така нататък. Както и на кой какво е и не е играл, защото тук ми става откровено смешно :wink: Просто велика играта като Драгън Ейдж не заслужава да й се цапоти в засега доста приятната тема. :D

Мерси, Берик. Гайдът е доста приятен, но е стандартното за Прима изпълнение, ако е евтин може да те помоля да ми го вземеш като се връщаш, изглежда си доста окей.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sat Nov 07, 2009 3:08 am

Az samo da vmetna, che tiq avtomatichnite opcii v JRPGtata sa totalno maloumni. Igrata vinagi ti podbira predmetite s vuzmojno nai-debilnite statistiki.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Nov 07, 2009 3:39 am

Muad_Dib wrote:Няма такива филми, всичко е до възприятие. Аз обичам екрани със статистики и за мен са важа част от CRPG-experience-a. Колкото по-бързо се научи човек на това кой стат за какво служи, толкова по-бързо ще мачка. И плс само не ми избивай на ФФ-рант, защото както знаеш ми трябва адски малко да ти кажа точно колко японските ролеви игри са ролеви, ама на таратанци и така нататък. Както и на кой какво е и не е играл, защото тук ми става откровено смешно :wink: Просто велика играта като Драгън Ейдж не заслужава да й се цапоти в засега доста приятната тема. :D
Почваш да ми лазиш по нервите вече с тва държание на вманиачен фенбой, дето се разсмърдява в мига, в който някой каже нещо мъничко против любимата му игра. Да беше веднъж, да беше два пъти, ок. Да беше само с мен или само с някой друг, ма то е нон-стоп с ВСЕКИ. Бате, ЧИЛ! И аз я играя, и аз й се кефя. Тва беше рандъм наблюдение и е некво дребно нещо, което ми е хрумнало да напиша, щото съм твърде в началото, че да имам нещо друго интересно за писане.

Апропо, джей-рпг-тата са минали покрай ролевостта принципно, обаче откъм статистики на предмети и умения слагат в джоба си всичко западно на ниво количество. В общия случай имат АБСУРДНО много статистики, повечето от които обикновено дори не знаеш какво правят и няма как да научиш. Кретяния пълна.

Обаче, Сашо, аз поне с аутоекуипа проблеми никога не съм имал. За началните фази на играта винаги ми е вършел страхотна работа. После вече почва да си измисля некви идиотщини, но пък аз вече енемнайсет пъти казах, че той има смисъл основно в първите часове игра. Когато изборът е между "vest", "iron chainmail", "silver chainmail", "mithril chainmail", "adamantium chainmail", "vibranium chainmail" i "bahmumamata chainmail", където всеки е просто ъпгрейд на предходния и автоматичното превключване от по-ниско към по-високо качество, когато ги имаш в инвентара си е добре дошло.

Goshko
Misting

Post by Goshko » Sat Nov 07, 2009 8:33 am

Взех Shale - определено е правен за по-ниско ниво герои quest-a. Ако се отиде да кажем на 5то ниво сигурно ще е предизвикателство, но на 15 минах през лошите без да спирам за 30тина минути заедно с разговорите.

Shale е доста добър персонаж, но трябва да му се отделя много внимание. Има 4 мода и в зависимост от това кой мод си пуснал има по 3 различни умения + това има основните умения на войн. И понеже има само 6 tactics слота няма никакъв начин да му оптимизираш поведението - то 4 слота заминават само да разпределиш кога да си пуска 1 mode и какво да прави в него. В различните модове е съответно нещо като танк, нещо като melee dps, нещо като melee dps, но с ranged умения и на последно място - става на неподвижна статуя която взема малко dmg и аура пускаща бъфчета на нашите и дебъфчета на лошите.

Оръжията и броните му са кристали - има само 2 слота за екипировка като кучето. Хубавото на оръжията е че директно превръщат целия му dmg в различен тип - аз имам кристали за fire, cold, lightning и nature, така че може да ги сменяш според това с какво се биеш.

Като цяло - доста силен герой ако се занимаваш да играеш с него. Ако обикновено оставяш AIто да ти води човечетата, не е за вас.
When in danger, When in doubt, Run in circles, Scream and shout.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sat Nov 07, 2009 11:00 am

Има ли начин да ънлокна камерата за да мога да си гледам вертикално? Този изометричен ми е прекалено малко и прекалено ниско.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.